Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ξεκαθαρίζει για προπονητή

Την επόμενη εβδομάδα πολύ πιθανόν θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του προπονητή του Πανσερραϊκού γιατί από τη στιγμή που πάρθηκε απόφαση να ξεκινήσει κανονικά ο προγραμματισμός και δε φαίνεται να γίνεται η διοικητική αλλαγή που συζητιόταν, κάποια θέματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει παρθεί απόφαση να γίνει η κίνηση και ήδη έχουν βρεθεί οι στόχοι για τους οποίους έχουν παρθεί πληροφορίες και αναμένεται να γίνουν και οι προτάσεις.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

4 "αντίο", 4...εν αναμονή και 1 "τα λέμε τον Ιούλιο"

Μετά τον Βέλιμιρ Ράντμαν που όπως σας είχαμε ενημερώσει από χθες θα αποτελέσει παρελθόν, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει όπως φαίνεται και ο Νίκολα Μπέλιτς καθώς ο Σέρβος φαίνεται πως έχει δελεαστική πρόταση από ομάδα της Τουρκίας. Τον δρόμο της εξόδου θα ακολουθήσουν και οι Ούρος Σίντζιτς και Μπόγιαν Μάρκοβιτς που δε μπόρεσαν να πείσουν ότι αξίζουν να συνεχίσουν. Μάλιστα ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός είχε μόλις 1 συμμετοχή...ως αριστερό μπακ στην Κέρκυρα. Από εκεί και πέρα σε συζητήσεις όσον αφορά την παραμονή τους βρίσκονται οι Σεμίρ Κέρλα, Ζόλταν Κις, Λεοζίνιο και Σέζαρ Κάστρο με διοικητικούς κύκλους να εκφράζουν αισιοδοξία για την παραμονή τους. Τέλος αυτός ο οποίος όπως φαίνεται θα ανανεώσει είναι ο Μπόγιαν Βρούτσινα. Ο Κροάτης είχε μια συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα με τον Πέτρο Θεοδωρίδη και όπως σημείωσε ο ίδιος στο pestoagori μου, με τα δεδομένα που υπάρχουν θα ανανεώσει αρχικά ως τον Γενάρη. Έτσι και αλλιώς ο σοβαρός του τραυματισμός δημιουργεί έναν κάποιο προβληματισμό για το αν θα είναι 100% καλά όλη την επόμενη χρονιά για αυτό προφανώς και οι δύο πλευρές θα έχουν νέες συζητήσεις όταν έρθει η ώρα αναλόγως και με την εικόνα του 28χρονου επιθετικού. Πάντως φαίνεται ότι έχει επιστρέψει ορεξάτος συνεχίζοντας να σκοράρει κατά βούληση στα φιλικά. Μετά τα 7 γκολ πέρυσι το καλοκαίρι, ακολούθησε αυτό στο φιλικό με τη Ν. Ζίχνη και 4 στο σημερινό φιλικό με τον Γάζωρο.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αποχαιρετά ο Ράντμαν-Νέες συζητήσεις με Μπέλιτς-Aκολουθούν Λεοζίνιο, Κάστρο

Παρελθόν θα αποτελέσει ο Βέλιμιρ Ράντμαν από τον Πανσερραϊκό καθώς στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του Kροάτη τερματοφύλακα και του Πέτρου Θεοδωρίδη, που βρέθηκε στις Σέρρες προκειμένου να έχει συζητήσεις με ποδοσφαιριστές, διαπιστώθηκε σημαντική διαφορά στο οικονομικό που δε γεφυρώνεται. Έτσι και αλλιώς η υπόθεση παραμονής του παίκτη ήταν δύσκολη εξ αρχής όχι μόνο λόγω των προτάσεων που θα είχε από ομάδες της Σούπερ Λίγκ αλλά κυρίως λόγω της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει ο Πανσερραϊκός στη FOOTBALL LEAGUE. Μάλιστα και ο ίδιος ο παίκτης σε επικοινωνία με το pestoagorimou τόνισε πως κατανοεί απόλυτα τις σκέψεις και την λογική του προέδρου, λέγοντας πως η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα αλλά δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Eπανέλαβε για ακόμα μια φορά την αγάπη του για τον Πανσερραϊκό και ζήτησε και από τους φιλάθλους να τον κατανοήσουν επίσης. Έτσι και αλλιώς στη ζωή πρέπει να κοιτάς μπροστά σημείωσε,  ενώ όσον αφορά ειδικά την περίπτωση του δύσκολα θα υπάρξουν αμφισβητίες. Από εκεί και πέρα κουβέντα είχε και ο Νίκολα Μπέλιτς χωρίς να προκύψει κάτι καινούργιο καθώς οι δύο πλευρές θα έχουν εκ νέου συνάντηση είτε αύριο, είτε τη Δευτέρα. Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν συζητήσεις και με άλλους παίκτες όπως οι Κάστρο και Λεοζίνιο οι οποίοι έχουν ενημερωθεί ότι θα γίνουν συζητήσεις για την ανανέωση των συμβολαίων τους.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Δοκιμάζεται ο Μάρκο Ντος Σάντος

Στο σημερινό φιλικό του Πανσερραϊκού στην Αναγέννηση(για την ιστορία έληξε 2-2) πήρε μέρος και ένας Βραζιλιάνος ο οποίος θα δοκιμαστεί και τις επόμενες ημέρες από τον Παύλο Δημητρίου. Πρόκειται για τον 30χρονο Μάρκο Πάουλο Ντος Σάντος ο οποίος αγωνίστηκε φέτος στην Αλβανική Μπέσα με την οποία είχε 33 συμμετοχές και 3 γκολ. Μάλιστα αγωνίστηκε βασικός και στις δύο αναμετρήσεις της ομάδας με τον Ολυμπιακό για τα προκριματικά του Europa League στις οποίες οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κερδίσει με 0-5 και 6-1. Στο βιογραφικό του έχει και άλλες Αλβανικές ομάδες όπως η Απολλώνια Φιερ και η Γκραμόζι Ερσέκα. Αγωνίζεται επιθετικός αλλά και στα άκρα και σήμερα αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο ξεχωρίζοντας για την ταχύτητα του αλλά συμπεράσματα θα βγουν τις επόμενες ημέρες. Εν τω μεταξύ, όσον αφορά τους δύο Πορτογάλους, επέστρεψαν στις προπονήσεις και έπαιξαν στο φιλικό και αυτός που έχει αφήσει κάποια θετικά δείγματα γραφής και αφήνει περιθώριο να γίνει κάποια κίνηση είναι ο 20χρονος μεσοεπιθετικός Άλεξ Σουάρες που αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Απίστευτο...και όμως Σερραϊκό

Ρίχνοντας μια ματιά στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής καταλαβαίνεις ότι μπορείς να βρεις ομάδες-κάθε καρυδιάς…καρύδι. Ομάδες που στο παρελθόν έχουν πρωταγωνιστήσει και πλέον βολοδέρνουν στα αλώνια της κατηγορίας ή ακόμα και των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω την Αλεξανδρούπολη, τον Κιλκισιακό, τη Νάουσα, την Καστοριά, τον Πυρσό Γρεβενών, τη Λαμία, τον Μεσσηνιακό, τη Σπάρτη, τον Παναργειακό, το Αιγάλεω, τον Φωστήρα, τον Αθηναϊκό, τον Ηλυσιακό. Και αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ομάδες που έχουν πάρει την κάτω βόλτα και υπάρχουν και άλλες που μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαν φτάσει να αγωνίζονται μέχρι και τη Β΄ Εθνική. Και όμως το ποδόσφαιρο ρόδα είναι και γυρίζει. Πιο σημαντικό απ’ όλα; Ολόκληρες πόλεις, όπως π.χ κάποιες από αυτές που προανέφερα, δε μπορούν να στηρίξουν μια ομάδα σε μια κατηγορία όπως η FOOTBALL LEAGUE2 και για να καταλήξω στο προφανές, ο Νομός Σερρών κάνει την πρωτοτυπία και θα έχει τρεις(!) ομάδες την επόμενη χρονιά. Τον Οδυσσέα, που έχει βάλει τα γυαλιά σε πολλούς με τον τρόπο λειτουργίας του γιατί θέλοντας και μη εκεί θα οδηγήσει τις ομάδες η κρίση, τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας που έστω και με πολύ ιδρώτα έπιασε τον στόχο της παραμονής και τον Εθνικό Γαζώρου που το είχε στόχο χρόνια να ανέβει. Αν κάποιος κάτσει και σκεφτεί σοβαρά τι ακριβώς έχει πετύχει το Σερραϊκό ποδόσφαιρο θα μείνει έκπληκτος. Επιβεβαιώνεται έτσι η δυναμική αυτού του νομού ο οποίος όντως είναι ποδοσφαιρομάνα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από Αττική, Θεσσαλονίκη κλπ. Κερδίζει και περισσότερη προβολή και όλοι θα απορούν για το πώς. Βέβαια από την άλλη όσο «όμορφο» και αν φαντάζει, άλλο τόσο δύσκολο είναι γιατί κάθε χρονιά σε αυτή την κατηγορία είναι μια μάχη επιβίωσης και δε το εννοώ μόνο με βάση την εικόνα της βαθμολογίας. Μάχη με τις ανάγκες, με τα έξοδα, με το κράτος που δεν επιχορηγεί. Πάντως νομίζω ότι όποιος κάνει το βήμα παραπάνω τα ξέρει όλα αυτά.

"Πέτρο είσαι και ο πρώτος...νονός"!

Μια ιδιαίτερη απολαυστική συνέντευξη σε αγγλική αθλητική ιστοσελίδα παραχώρησε ο Γιουλ Μαγουενέ, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά σε κάποιο Μ.Μ.Ε μετά την φυγή του. Ο πρώην πλέον στόπερ των «λιονταριών» αναφέρθηκε όπως ήταν φυσικό στην σύντομη όπως αποδείχθηκε θητεία του στον Πανσερραϊκό και στο ελληνικό πρωτάθλημα, χαρακτηρίζοντας τον Πέτρο Θεοδωρίδη ως ένα είδος… Νονού, μην κρύβοντας την αντίθεσή του για τον τρόπο ζωής στη χώρα μας και αναφερόμενος τόσο στον υποβιβασμό των «λιονταριών» όσο και στην πρόωρη λύση του συμβολαίου του. «Είχα μία προσφορά να αγωνιστώ στην Ελλάδα. Δεν είχα πάει ποτέ μου εκεί και δεν είχα ακούσει ποτέ για τον σύλλογο αυτό αλλά αποφάσισα να εμπιστευτώ το ένστικτό μου. Από τη θετική πλευρά, για μένα ήταν μια καταπληκτική εμπειρία ως ποδοσφαιριστής. Αλλά ας πούμε πως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι βαριούνται πολύ και ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές πήγαιναν κατευθείαν από την προπόνηση στην παραλία ή στην πισίνα. Έβρισκες το τοπικό μαγαζί κλειστό χωρίς κάποιο λόγο. Απλά ο ιδιοκτήτης το είχε σκάσει δύο ώρες για καφέ» τόνισε αρχικά ο Μαγουενέ εξιστορώντας την εμπειρία του στις Σέρρες, που αναφερόμενος στον Πέτρο Θεοδωρίδη δήλωσε: «Ο πρόεδρος του συλλόγου ήταν και ο πρώτος, κάτι σαν ένα είδος Νονού (σ.σ. «a bit of a Godfather-type figure» η ακριβής έκφραση που χρησιμοποίησε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής) και επίσης πολύ γενναιόδωρος. Πληρωνόμασταν πάντα στην ώρας μας, κάτι που σημαίνει ότι δεν μας καθυστερούσαν τα χρήματα πάνω από δύο εβδομάδες». Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό του Πανσερραϊκού; «Δυστυχώς η ομάδα δυσκολευόταν στο πρωτάθλημα και όταν φάνηκε πως θα υποβιβαζόμασταν, αποφάσισαν να μειώσουν τις ζημίες τους και έτσι πρόσφεραν σε ορισμένους παίκτες να μείνουν ελεύθεροι. Ήταν μια καλή χειρονομία, που μου επέτρεψε να επιστρέψω στο σπίτι μου. Το ότι έπαιξα πάντως στην Ελλάδα ήταν μια ευκαιρία για την οποία είμαι χαρούμενος που την είχα, έστω και για μόνο μία σεζόν» .