Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ευ"Χ"αριστημένος θα είναι...

Σαφώς και πριν από κάθε αγώνα η κάθε ομάδα λέει ότι πάει για τη νίκη. Αυτό είναι το λογικό και το ζητούμενο στις περισσότερες περιπτώσεις. Όταν όμως αγωνίζεται εκτός έδρας, όπως στη περίπτωση του Πανσερραϊκού που ταξιδεύει στη Ξάνθη, ακόμα και η ισοπαλία είναι θετικότατο αποτέλεσμα. Έτσι όπως εξελίσσεται αυτή η μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού στη Σούπερ Λίγκ κάθε βαθμός είναι πολύτιμος στη λογική των παροιμιών "φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι" ή "μάζευε και ας είν' και ρώγες". Κακά τα ψέματα ο αυριανός αγώνας έχει ιδιαιτερότητες. Και αυτό γιατί ο Πανσερραϊκός καλείται να παίξει έναν ρόλο του φιλοξενούμενου σε έναν..."τελικό". Αυτό είναι για την Ξάνθη ο αυριανός αγώνας μετά τα τελευταία αποτελέσματα και τα όποια(πολλά και διάφορα) προβλήματα υπάρχουν. Ένα "παιχνίδι"...δίψας για νίκη που το έχει παίξει και πολλές φορές και καλά ο Πανσερραϊκός τη φετινή χρονιά και γνωρίζει τις δυσκολίες που θα έχει. Πάντως το θέμα είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" κατέχουν καλά τον τρόπο του να "κλέβουν" αποτελέσματα. Ίσως και περισσότερο από το να είναι αυτοί στο ρόλο του "αφεντικού". Απλά το ζητούμενο είναι να αντέξει ο Πανσερραϊκός στα πρώτα λεπτά που λογικά η Ξάνθη θα πιέσει(όπως άντεξε και στη Τρίπολη) και από εκεί και πέρα απόφευγοντας τα εύκολα λάθη και με σωστή τακτική να πάρει αυτό που θέλει.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

"Πέτρο, ήταν πέναλτι"

Φυσικά από τον χθεσινό αγώνα δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος και παρακολούθησε τον αγώνα από τη θύρα των επισήμων. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του "pestoagorimou" στη φάση του 88΄, όταν ο Ασλανίδης ανατράπηκε από τον Σέλεζι, ο κ. Μπέος αφού πρώτα μέσω του κινητού επικοινώνησε τηλεφωνικά με κάποιον(προφανώς για να του περιγράψει τη φάση μέσω replay) απευθύνθηκε στον Πέτρο Θεοδωρίδη λέγοντας χαρακτηριστικά: "Πέτρο ήταν πέναλτι".
Αυτό βέβαια δεν άλλαζε την απόφαση του κ. Καλόπουλου ο οποίος κινήθηκε στη λογική, αφού έδωσα εκείνο(του Γεωργιάδη) να μη δώσω και αυτό...

Πλάκα κάνεις;

Μπορεί ακόμη και τώρα κάποιοι να μην είναι ικανοποιημένοι από την βαθμολογική συγκομιδή και την εικόνα του Πανσερραϊκού αλλά για μένα η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα οι "ερυθρόλευκοι" έχουν καταφέρει να κάνουν ένα βήμα και να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Ήδη, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του α΄ γύρου ο Πανσερραϊκός έχει καταφέρει να ξεπεράσει-κατά ένα βαθμό- τους βαθμούς που είχε μαζέψει την περιόδο 2008-09. Τότε η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα αρχικά και του Ούγκο Μπρόος στη συνέχεια είχε ολοκληρώσει τον α΄ γύρο με 10 βαθμούς ενώ τώρα έχει 11. Και φυσικά σημαντικότερο όλων το γεγονός πως παρά τα πολλά αναμφίβολα προβλήματα που έχουμε αναφέρει κατ' επάναληψη ο Πανσερραϊκός κάνει υπερπροσπάθεια και στέκεται όρθιος στη βαθμολογία. Αυτό άλλωστε ήταν και το ζητούμενο όταν προέκυψε το ζήτημα της απουσίας παικτών από το ρόστερ, αξιόπιστων εναλλακτικών λύσεων και των τραυματισμών. Να μπορέσει η ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς να "επιβιώσει" μέσα από τα προβλήματα της και να καταφέρει, έστω συντηριτικά, να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί. Αυτό και κάνει ίσως υπερβάλλοντας εαυτόν σε κάποια φάση γιατί δεν είναι και ότι πιο εύκολο να παίζουν συνεχώς οι ίδιοι ποδοσφαιριστές, ούτε είναι εύκολη δουλειά για έναν προπονητή να καταφέρνει με τα προβλήματα που συνεχώς προκύπτουν να παίρνει αποτελέσματα. Το αντίθετο μάλιστα. Όσο για αυτούς που δεν είναι ικανοποιημένοι με την ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, μιλώντας πάντα με την υπάρχουσα κατάσταση και όσα έγιναν, πρέπει να αναθεωρήσουν. Ο Πανσερραϊκός βρέθηκε στη κόλαση και θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τη στάση "παράδεισος" έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι αλλά μη τα θέλουμε και όλα δικά μας. Προσωπικά το θεωρώ κατόρθωμα που "γύρισε" το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου που ναι, δεν είναι τυχαία ψηλά στη βαθμολογία και έχει καλή ομάδα. Οπότε μια χαρά είμαστε και για εμένα το βαθμολογικό ταβάνι του α΄ γύρου είναι τουλάχιστον 15-16 βαθμοί για να μπορούμε να πούμε πως στη συνέχεια και με τις όποιες μεταγραφές θα μπορέσουμε να φορτσάρουμε.