Στο εδώλιο με φόντο τον υποβιβασμό φέρεται να βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης και η Κέρκυρα, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, καθώς εμπλέκονται σε στημένα παιχνίδια και οι παράγοντές τους κατηγορούνται για δωροδοκία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Εξέδρα, ο Αστέρας εμφανίζεται στα ύποπτα ματς της UEFA (νίκη με τον Πανθρακικό 3-1) και το σύστημα ΣΑΣΑ (Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης) τον καταγράφει ως «διεφθαρμένο». Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Δημήτρης Μπάκος, και ο πρόεδρος της Αρκαδικής ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος, ήδη κατηγορούνται με βάσει το πόρισμα της εισσαγελέως Πόπης Παπανδρέου για: α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Η Κέρκυρα επίσης εμφανίζεται στο σύστημα ΣΑΣΑ, στην ήττα από την Καστοριά στο γήπεδό της με 2-1 και ο αγώνας αυτός χαρακτηρίστηκε «διεφθαρμένος». Ο πρόεδρος των Φαιάκων Γιώργος Λυμπάντσης και ο πρώην ιδιοκτήτης Σπύρος Καλογιάννης κατηγορούνται ήδη για: α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια. Επιπρόσθετα, ο γενικός αρχηγός της Κέρκυρας, Νίκος Λυράκης, διώκεται από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου για: α) παράβαση του αθλητικού νόμου, β) απάτη σε θέματα στοιχηματισμού, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

πηγή: gazzetta.gr