Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

N. Ζίχνη-Πανσερραϊκός 1-2...



Μπορεί ο Πανσερραϊκός να μέτρησε την 4η του νίκη αυτό το καλοκαίρι στα φιλικά κόντρα σε Σερραϊκές ομάδες ωστόσο...τηρώντας την παράδοση, κέρδισε για ακόμα μια φορά με τα χίλια ζόρια! Το τελικό 1-2 και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε κόντρα σε μια ομάδα η οποία αγωνίζεται στην Δ΄ Εθνική μιλάει από μόνο του καθώς για ακόμα ένα φιλικό των "ερυθρολεύκων" ο αντίπαλος...κέρδισε τις εντυπώσεις και ο Πανσερραϊκός προβλημάτισε. Η δικαιολογία: "δεν αντέχουμε άλλο με φιλικά, δεν έχουμε κίνητρο" στέκει αλλά...! Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ν. Ζίχνη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 7΄ με τον Σαμουράκη ενώ στο 20΄ ένας από τους πιο δραστήριους παίκτες του Ουρίμπε, ο Γκόμεζ ισοφάρισε σε 1-1. Το τελικό 1-2 διαμορφώθηκε στο 43΄ από...αυτογκόλ του Φιλιππίδη.
Ν.ΖΙΧΝΗ: Ταρατσούδης, Ζαγκότας, Φιλιππίδης, Τσιαμπουρής, Μουσικάκης, Μεσέρδης, Σαμουράκης, Τσόχας, Μπουζούρας, Τσιφτελίδης, Καρφαρίδας ενώ έπαιξαν και οι Δρακούλης, Πιατόπουλος, Κυριακίδης, Καστανιώτης, Πρόβατος, Δήμτσιος, Ζαράκης, Τζίμας
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Γουμάγιας, Περπερίδης, Ντιόγκο, Σαλαμαστράκης, Μιλένκοβιτς, Ανάκογλου, Παντελιάδης, Κώστας Τριανταφύλλου, Γκουέϊ, Βρούτσινα, Γκόμεζ ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Δαμιανός Τριανταφύλλου, Παϊζάνος, Σουάρεζ, Βουτσιάς, Ορφανός, Στεφανίδης και Κουτζαβασίλης

φωτό-πηγή: Megas Alexandros Neas Zixnis/facebook

"Δεν αντικαθίσταται ο Αστέρας"


Δεδικασμένο (περίπτωση Λεβαδειακού-Ηρακλή) επικαλέστηκε ο Αλ.Κούγιας για τη μη αντικατάσταση της Τρίπολης. "Εφ΄όσον τελεσιδικήσει η υπόθεση, ο Αστέρας δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με 15 ομάδες και η Τρίπολη θα μηδενίζεται σε κάθε ματς από δω και πέρα", δήλωσε στο FM100.

Υποβίβασαν την Τρίπολη-Αποφασίζει η Σούπερ Λίγκα για αντικαταστάτη

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα αποφάσισε τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης στην Football League λόγω δωροδοκίας της αρκαδικής ομάδας στον Ολυμπιακό Β. και την Καβάλα!
Παράλληλα αποφασίστηκε να αποκλειστεί για τρία χρόνια ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.
Αν από το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο πιθανότατα θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, δεν προκύπτει σαφώς τι μέλλει γενέσθαι στα πρωταθλήματα με αφορμή την τιμωρία του Αστέρα, η διοργανώτρια αρχή θα κληθεί να εξετάσει δυο σενάρια σχετικά με την τύχη των Αρκάδων και την πορεία του πρωταθλήματος της πρώτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.
Το ένα προβλέπει τη συμμετοχή του Αστέρα στο νέο πρωτάθλημα της Football League, η κλήρωσή του οποίου έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, με παράλληλη ακύρωση των αποτελεσμάτων που έχει φέρει η ομάδα της Τρίπολης στις 4 πρώτες αγωνιστικές της Super League (δυο ήττες από Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα και δυο ισοπαλίες με Κέρκυρα και Ατρόμητο), αφού δεν είναι δυνατόν μια ομάδα να συμμετάσχει σε δυο διαφορετικά πρωταθλήματα την ίδια σεζόν.
Εξυπακούεται ότι σε αυτή την περίπτωση ο Αστέρας θα αντικατασταθεί από ομάδα που θα προέρχεται είτε από την παρακάτω κατηγορία (τρίτη ομάδα της Football League πέραν των Λεβαδειακού και Δόξας που ήδη διεκδικούν άνοδο) είτε από το δίδυμο ΑΕΛ-Πανσερραϊκού, των οποίων η υπόθεση παραμονής εκκρεμεί στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ (εκδικάζεται οριστικά την ερχόμενη Τρίτη). Η αντικαταστάτρια ομάδα θα κληθεί να δώσει και τους αγώνες στους οποίους έχει ήδη αγωνιστεί ο Αστέρας. Το άλλο σενάριο, το οποίο φαίνεται... χρηστικότερο, είναι να αποβληθεί ο Αστέρας από το τρέχον πρωτάθλημα της Super League, με διατήρηση των αποτελεσμάτων που ήδη έχει φέρει και απώλεια στα χαρτιά όλων των επόμενων αγώνων του στην τρέχουσα διοργάνωση. Με βάση αυτό το καταστροφικό σενάριο οι Αρκάδες θα επανέλθουν σε αγωνιστική δραστηριότητα την περίοδο 2012-13 στην Football League! Σε κάθε περίπτωση η Super League θα κληθεί να λύσει το γρίφο, με δεδομένη φυσικά και την τελική ετυμηγορία της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ όπου θα προσφύγει ο Αστέρας Τρίπολης. Μια πρώτη συζήτηση πάντως για το τι μέλλει γενέσθαι στα πρωταθλήματα αναμένεται να γίνει στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της λίγκας, την ερχόμενη Τρίτη.

πηγή: soccerplus.gr, arcadiasports.gr

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

50-50...και συμμαχίες!

Έτσι είναι διαμορφωμένο το παιχνίδι της αντικατάστασης Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες η πλάστιγγα να είχε γείρει υπέρ Πανσερραϊκού και ΑΕΛ ωστόσο απ' ότι λέγεται στην Αθήνα οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες αυτή τη στιγμή μεταξύ των δύο προαναφερομένων αλλά και το ζευγάρι Λεβαδειακού-Δόξας. Έπειτα και αφού το μπαλάκι της απόφασης πάει πλέον ση διοργανώτρια αρχή αυτό που μετρά είναι το ποιες ομάδες θέλουν οι υπόλοιποι 14. Μάχη...δημοσίων σχέσεων!

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Έτοιμοι να ξεκινήσουν και τη Football League2

Υπομονή τέλος από ότι φαίνεται και για τις ομάδες της Football League2 καθώς η Ένωση απ' ότι φαίνεται πήρε την απόφαση να μη περιμένει να τελεσιδικήσουν οι εκκρεμοδικίες που υπάρχουν και να ρίξει τις ομάδες...στη σέντρα. Κατά πάσα πιθανότατα το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει είτε στις 16 Οκτωβρίου είτε στις 23 Οκτωβρίου και παρότι έπαιξε δυνατά το σενάριο να γίνει το πρωτάθλημα των 23 ομάδων υπό το καθεστώς του ενός ομίλου, το πιο λογικό αυτή τη στιγμή είναι να χωριστούν οι ομάδες σε δύο ομίλους(βόρειο και νότιο) των 11 και 12 ομάδων. Αν όντως ισχύσουν όλα αυτά τότε θα πάρουν την άνοδο οι πρωταθλητές ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα δώσουν μπαράζ για μια θέση...στον ήλιο. Από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται δύο ομάδες ενώ από το σύνολο των ομίλων της Δ΄ Εθνικής θα ανέβουν μετά από αγώνες μπαράζ 5 ομάδες. Όσο για την Δόξα Κρανούλας και τον Αετό Σκύδρας που διώχθηκαν πειθαρχικά θα ξεκινήσουν κανονικά το πρωτάθλημα και αναλόγως με το αν τιμωρηθούν ή όχι, θα παρθούν οι αποφάσεις.

Kληρώνει την Τρίτη...

Η Σούπερ Λίγκα όρισε νέο Δ.Σ. για την προσεχή Τρίτη και μέσα στα θέματα της ημέρας είναι και η διαγραφή μελών και η αντικατάστασή τους. Αυτό σημαίνει πως αποφασίζεται το ποιές θα είναι οι δύο ομάδες που θα παίξουν στην θέση Βόλου και Καβάλας. Πανσερραϊκός και ΑΕΛ ή Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας;

ΣΕΡΡΕΣ ’85...η αναβίωση!


Η θρυλική ομάδα «Σέρρες ‘85» επανέρχεται δυναμικά στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο του Νομού, με τη δημιουργία μιας άρτιας και σύγχρονης ακαδημίας ποδοσφαίρου.
Διπλωματούχοι προπονητές αναλαμβάνουν να μάθουν τα μυστικά της μπάλας σε παιδιά γεννηθέντα από το 1998 έως το 2006, με τις προπονήσεις να πραγματοποιούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις «Sport Village».
Τρεις προπονήσεις την εβδομάδα, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, 17.00 με 19.30 και ένα παιχνίδι κάθε Σάββατο, σε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα στις αθλ. εγκαταστάσεις της Ομόνοιας, με μηνιαία συνδρομή μόνο 30 ευρώ.
Χωρίς εγγραφή, αυστηρά ολιγομελή τμήματα.
Υπό την επίβλεψη του «Papa Project». Το εν λόγω πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πραγματοποιείται από οχτώ διεθνή Πανεπιστήμια πέντε χωρών (Αγγλίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Νορβηγίας και Ελλάδας). Την εγχώρια παρακολούθηση του προγράμματος συντελεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η «Σέρρες ‘85» είναι η μοναδική επαρχιακή σχολή της Μακεδονίας που «παρακολουθείτε» από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το γεγονός, λοιπόν, πως ξεκινάμε τώρα το «χτίσιμο» της ακαδημίας βοηθά όσα παιδιά δεν είχαν προηγούμενη εξειδικευμένη ποδοσφαιρική εμπειρία, ενώ τα ολιγομελή τμήματα αναμένεται πως θα προσελκύσουν ανθρώπους που επιθυμούν το παιδί τους να έχει περισσότερες επαφές με την μπάλα. 
Σας περιμένουμε για να χτίσουμε μαζί την ακαδημία του μέλλοντος…

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Παράταση ως 14/10 στους παίκτες των ομάδων που υποβιβάστηκαν

Παράταση μεταγραφών μέχρι 14/10 έδωσε η ΕΠΟ για τους επαγγελματίες παίκτες των ομάδων που έπεσαν στην Δ΄ Εθνική οι οποίοι μένουν αυτοδίκαια ελεύθεροι. Επίσης, δικαίωμα μεταγραφής έχουν οι ομάδες που θα προβιβαστούν στην Σούπερ Λίγκα ή στην Football League για να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις.  Οι εν λόγω ομάδες μπορούν να πάρουν παίκτη είτε ελεύθερο είτε με μεταγραφή από ελληνική ομάδα, κάτι που βέβαια δεν ισχύει για όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Ελλάδας που μπορούν να εντάξουν στο δυναμικό μόνο τους ελεύθερους παίκτες από τις ομάδες που έπεσαν στην Δ' Εθνική.

Μετά τον Ρόκα...Κατσικάς-Καρντόσο και άλλοι!

Είναι δεδομένο πως αν ο Πανσερραϊκός αγωνιστεί τελικά στη Σούπερ Λίγκα θα κάνει τουλάχιστον 5-6 κινήσεις. Μετά την επικείμενη συμφωνία με τον Χοσέ Μανουέλ Ρόκα που αναμένεται να ντυθεί στα "ερυθρόλευκα" καλώς εχόντων των πραγμάτων, ακόμα δύο ονόματα υποψηφίων..."λιονταριών" είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. O λόγος για τους Γιώργο Κατσικά και Οράσιο Καρντόζο με τους οποίους ο Πανσερραϊκός είναι σε επαφές. Ο 32χρονος αμυντικός χαφ αναμένεται να μείνει τις επόμενες ημέρες ελεύθερος από την Καβάλα και σίγουρα είναι μια αξιόπιστη λύση για τη μεσαία γραμμή. Συνολικά έχει 98 συμμετοχές και 2 γκολ στα 4 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης(τα τρία χρόνια) και της Καβάλας ενώ νωρίτερα έχει αγωνιστεί σε Νουέβα Σικάγο, Κίλμες και Εστουντιάντες.
Όσο για τον Κατσικά, ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός θα μείνει λογικά επίσης ελεύθερος από τον Ηρακλή και πρόκεται για μια περίπτωση με παρόν και μέλλον έχοντας αφήσει καλές εντυπώσεις στις συμμετοχές του με τον "γηραιό" πριν τον τραυματισμό του ενώ είναι και μέλος της Εθνικής Ελπίδων. Με τον Ηρακλή είχε 14 συμμετοχές τα τελευταία 2 χρόνια ενώ τη σαιζόν 2008-09 έπαιξε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου είχε 19 συμμετοχές.
Kατά τα άλλα στη λίστα υπάρχουν και άλλα ονόματα όπως αυτά τον Επαλέ και Σολάκη, ενώ φημολογία επίσης υπάρχει για τους Πέτρο Κανακούδη και Νίκο Ψυχογιό από τον Ηρακλή.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν είναι γνωμοδότηση διαρρέει η ΕΠΟ

Aπό την ΕΠΟ διαρρέεται ότι το έγγραφο της UEFA που επικαλούνται για τη δικαίωσή τους Λάρισα και Πανσερραϊκός, είναι απλή αλληλογραφία Μαρτίου των δύο διευθύνσεων αδειοδότησης (Δημητρίου-Τραβέρσο) και δεν αποτελεί γνωμοδότηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας...


Πηγή: dikisports.blogspot.com

Αίτημα από Πανσερραϊκό στη Σούπερ Λίγκα για τη συμπλήρωση μιας θέσης

Συνέντευξη στον "AΡΗΣ FM" έδωσε ο δικηγόρος του Πανσερραϊκού, Γιώργος Παναγόπουλος, πετώντας «καρφιά» προς την Σούπερ Λίγκα για την αδράνεια στο θέμα των ομάδων που θα συμπληρώσουν αυτές που αποβλήθηκαν.
«Έπρεπε αυτές οι δύο ομάδες να έχουν ήδη αντικατασταθεί. Αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υφίσταται πλέον. Δεν έχουμε ακόμα αποφάσεις ενώ υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις για Βόλο και Καβάλα» ενώ συνέχισε λέγοντας: «Εντός της ημέρας θα στείλω έγγραφο εκ μέρους του Πανσερραϊκού προκειμένου να συμπληρώσει μια από τις δύο θέσεις".

Π. Θεοδωρίδης: "Οφείλουμε να σεβόμαστε την ΟΥΕΦΑ"

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχτηκαν στον Πανσερραϊκό την γνωμοδότηση της UEFA που αναφέρει ότι εάν ομάδες υποβιβάζονται λόγω αδειοδότησης, τότε γίνεται η αντικατάστασή τους από ομάδες της ίδιας κατηγορίας. Μάλιστα ο Πέτρος Θεοδωρίδης μίλησε στο onsports τονίζοντας πως κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την ΟΥΕΦΑ:
«Ποιος θα αμφισβητήσει τώρα αυτό το έγγραφο; Ο Πανσερραϊκός και η Λάρισα δικαιούνται να παίξουν στην Super League. Η UEFA είναι η ανώτερη ποδοσφαιρική αρχή και οφείλουμε να σεβόμαστε και να εκτελούμε όλες τις αποφάσεις της…» τόνισε στο Onsports ο μεγαλομέτοχος της μακεδονικής ΠΑΕ, Πέτρος Θεοδωρίδης προσθέτοντας:
«Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός ότι στο Υear Book η UEFA συμπεριέλαβε εμάς και την Λάρισα στην Super League. Ο Πανσερραϊκός περιμένει τις επίσημες αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων και είναι έτοιμος να αγωνιστεί στην Super League».

Η ΟΥΕΦΑ θέλει Πανσερραϊκό και ΑΕΛ στη Σούπερ Λίγκα!

 Tα έγγραφα που παρουσίασε στο Διαιτητικό Δικαστήριο...
Η ΟΥΕΦΑ έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ, ότι στην Σούπερ Λίγκα, σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδων, τη θέση τους θα πάρουν ομάδες που ήταν στην κατηγορία! Αυτό το έγγραφο παρουσίασε σήμερα ο Κώστας Πηλαδάκης στο Διαιτητικό Δικαστήριο.
Η πληροφόρηση ήρθε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όταν ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου έστειλε επιστολή στην αντίστοιχη υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ με αυτό το ερώτημα και ο επικεφαλής της Τραβέρσο άναψε το πράσινο φως για ΑΕΛ και Πανσερραϊκό απαντώντας ότι εάν υποβιβαστούν ομάδες, τη θέση τους θα πάρουν ομάδες που ήταν στην κατηγορία!

φώτο: sport24.gr

Αναβολή πήραν ΑΕΛ και Πανσερραϊκός

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί η αίτηση που έχει καταθέσει η ΠΑΕ ΑΕΛ και η ΠΑΕ Πανσερραϊκός στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά της απόφασης της Super League που είχε τιμωρήσει με αφαίρεση βαθμών. Αμφότερες οι ομάδες ζήτησαν αναβολή λόγω ασθένειας του δικηγόρου τους, με προφανέστατο στόχο να αναμένουν τις κλήσεις των Λεβαδειακού, Δόξας Δράμας από τον αθλητικό δικαστή για την υπόθεση με τους «στημένους» αγώνες.
Πρόσθετη παρέμβαση έκαναν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, ζητώντας και αυτοί αναβολή, αφού απουσίαζε ο νομικός εκπρόσωπός τους. Φυσικά, μέχρι την Τρίτη (4/10) είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα έχουν βγει ούτε πρωτόδικες αποφάσεις για τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας.
Σύμφωνα με την ΠΑΕ ΑΕΛ, ο πρόεδρος των «βυσσινί» παρουσίασε αυτοπροσώπως στο Διαιτητικό Δικαστήριο στοιχεία που ενισχύουν τη θέση τους.
Το «παρών» στο Διαιτητικό Δικαστήριο δίνει αυτή την ώρα για λογαριασμό της Λάρισας ο Κώστας Πηλαδάκης και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ στη σελίδα της στο Facebook: «Ισχυρότατο στοιχείο που ξεκαθαρίζει το τοπίο παρουσιάζει αυτοπροσώπως ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Πηλαδάκης, στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Λεπτομέρειες σε λίγο...».

πηγή: onsports.gr

Στέλνουν Ρόκα στον Πανσερραϊκό!

Μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται ο Πανσερραϊκός ωστόσο τα μεταγραφικά σενάρια φουντώνουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του onsports η σιγουριά του Πέτρου Θεοδωρίδη για τη συμμετοχή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκα τον ωθεί να κάνει και ανάλογες κινήσεις για αυτό και έχει χτυπήσει τη πόρτα του Χοσέ Μανουέλ Ρόκα. Ο 35χρονος τερματοφύλακας που λογικά θα μείνει λογικά ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Βόλου τις επόμενες ημέρες είχε απασχολήσει το καλοκαίρι του 2010 τον Πανσερραϊκό αλλά κατέληξε τελικά στον Βόλο με τον οποίο είχε συνολικά 7 συμμετοχές πίσω από το Γιακούποβιτς. Νωρίτερα αγωνιζόταν στον Πανθρακικό. Είναι δεδομένο βέβαια πως αν οι "ερυθρόλευκοι" πάρουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα θα ενισχυθούν σε όλες τις γραμμές ενώ σε διαφορετική περίπτωση αναμένεται να γίνει μόνο μια κίνηση.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Άδεια για όλους εκτός από ΑΕΛ - Στη Δ΄ Εθνική Ηρακλής και άλλοι 8!

Πιστοποιητικό πήραν Πανσερραϊκός, Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας από την Ε.Ε.Α  παρότι για τις δύο τελευταίες ομάδες έχουν ασκηθεί διώξεις για την υπόθεση των στημένων ενώ η υπόθεση της ΑΕΛ πήρε παράταση για την επόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, θα υπάρξει υπόμνηση από την Επιτροπή για τους Βοιωτούς και τους Δραμινούς και αν τιμωρηθούν για τα στημένα θα έχουν και τις ανάλογες συνέπειες στην αδειοδότησή τους. Οπότε το μπαλάκι πηγαίνει στη Σούπερ Λίγκα και στην αυριανή απόφαση του Διαιτητικού... Επίσης ο Ηρακλής τελικά πέφτει στην Δ' Εθνική λόγω της απόφασης της ΕΕΑ να μην του χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής και μαζί του πέφτουν η Αναγέννηση Καρδίτσας, η Ηλιούπολη, η Ρόδος, ο Ιωνικός, τα Τρίκαλα, ο Εθνικός, ο Εορδαϊκός και ο Παναιγιάλειος. Πιστοποιητικό πήραν και οι Αναγέννηση Γιαννιτσών, Νίκη Βόλου, Βατανιακός και Αετός Σκύδρας.
Τέλος, για την άλλη Δευτέρα πήγε και η υπόθεση του Διαγόρα.

Λουτσιάνο: "Ψάχνεται ο Πανσερραϊκός-Επηρεασμένος από τις εξελίξεις"

Στην ΕΡΑ Σερρών μίλησε ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής πλέον της Καλλονής, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, με αφορμή τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Πανσερραϊκό. Ο Βραζιλιάνος αναφέρθηκε στην εικόνα που του άφησε ο Πανσερραϊκός ενώ θυμήθηκε και τις προτάσεις που είχε για να έρθει στις Σέρρες: "Η αλήθεια είναι πως είχα αρκετές φορές πρόταση από τον Πανσερραϊκό αλλά τελικά ποτέ δεν ήρθαμε σε συμφωνία. Ήθελα να έρθω στις Σέρρες γιατί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για τη διοίκηση και για τον κόσμο. Είχα προτάσεις παλιά όταν ήταν πρόεδρος ο κ. Κούτλας όσο και πρόσφατα με τον κ. Θεοδωρίδη. Όσον για τον Πανσερραϊκό είναι ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο και είναι ομάδα που δικαιούται να βρίσκετε στη Σούπερ Λίγκα. Πάντως που έδειξε ότι ψάχνεται η ομάδα. Είναι επηρεασμένη από τις εξελίξεις και από την αμφιβολία που υπάρχει για το αν θα αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα ή στη Β΄ Εθνική. Φαίνεται αυτό στους ποδοσφαιριστές. Θέλουν να αποδώσουν αλλά ίσως να μην έχουν το κίνητρο και δε μπορούν. Ο Πανσερραϊκός πάντως αν παίξει στη Β΄ Εθνική είναι από τα φαβορί για την άνοδο αρκεί να το δείξει και σε διάρκεια μέσα στο γήπεδο".
Όσο για τους παίκτες που ξεχώρισε είπε: "Μου άρεσε πολύ ο Ανάκογλου. Είχα ακούσει πολλά και διαπίστωσα πως όντως είναι παίκτης που στον Πανσερραϊκό μπορεί να κάνει τη διαφορά και έχει μέλλον. Επίσης μου άρεσε το αριστερό μπακ(Ντιόγκο) που ανέβαινε συνεχώς, ήταν γρήγορος, δυνατός και καλός αμυντικά. Μου άρεσε και το Νο 5(Παντελιάδης) που έδειξε πολύ καλά στοιχεία αλλά και το δεξί μπακ(Δαμιανός Τριανταφύλλου). Έδειξε ότι έχει όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο και ήταν σε όλες τις φάσεις μέσα".
Ο Λουτσιάνο μίλησε και για τον συνάδελφο του, προπονητή του Πανσερραϊκού, Γιόσου Ουρίμπε: "Μίλησα λίγο μαζί του. Είναι ένας προπονητής που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έχει όρεξη, προσπαθεί, μακάρι να τα καταφέρει, αλλά στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη αδικία".

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Γούνας: "Δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί η Δράμα στο γήπεδο"


Απάντηση στη...σιγουριά της Δράμας ότι θα αγωνίζεται στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών αν κερδίσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκ έδωσε ο πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σερρών, Γιώργος Γούνας, μιλώντας στο "ΔΙΚΤΥΟ". Μάλιστα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία τέτοια συμφωνία. Μπορεί όταν τον Μάρτιο εστάλη το αίτημα από τους Δραμινούς να ήταν στη Δημοτική αρχή ο Πέτρος Αγγελίδης, ωστόσο ο κ. Γούνας παρέμεινε στη θέση του για έξι μήνες ακόμα. Μεταξύ άλλων ανέφερε: "Ήρθε ένα έγγραφο από τη Δόξα Δράμας με το οποίο ζητούσαν την άδεια να δηλώσουν το δημοτικό γήπεδο ως έδρα στον φάκελο αδειοδότησης. Όφειλα να ενημερώσω τον κ. Δούκα γιατί προς αυτόν ήταν το έγγραφο και του είπα πως εγώ σαν Γούνας Γιώργος δεν υπογράφω το χαρτί. Μου απάντησε εγώ δίνω εντολή να υπογράψεις και να δοθεί το γήπεδο. Ενημέρωσα αμέσως τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού και μου είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, το χαρτί είναι μόνο για της αδειοδότηση. Οπότε δεν υπάρχει θέμα. Για να έρθει η Δράμα στο γήπεδο πρέπει να υπογραφεί σύμβαση με τον Δήμο και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει".