Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Θεοδωρίδης: "Καλύτερα να τον δώσουμε τσάμπα του χρόνου"

Αμετακίνητος όσον αφορά τις οικονομικές απαιτήσεις του Πανσερραϊκού για την παραχώρηση του Γιώργου Γεωργιάδη εμφανίστηκε ο Πέτρος Θεοδωρίδης με δηλώσεις στο sport.gr.
O πρόεδρος των "Λιονταριών", απέρριψε τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την ΑΕΚ για τη μεταγραφή του 23χρονου παίκτη, παρά την αισιοδοξία που εκφράζεται από τους κιτρινόμαυρους. Ακόμη, αποκάλυψε ότι δεν θα διστάσει να αφήσει τον ποδοσφαιριστή να φύγει ελεύθερος του χρόνου παρά να τον πουλήσει φέτος σε εξευτελιστική τιμή.
"Εχουμε τεράστια απόσταση"
Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Πέτρος Θεοδωρίδης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ενωση, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η πρόταση της ΑΕΚ απέχει αρκετά από την επιθυμητή. Υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Εμείς περιμέναμε πρόταση αντίστοιχη με εκείνη του Δεκεμβρίου, όμως αυτό δεν συνέβη."
"H AEK μπορεί να λέει ό,τι θέλει..."
Στη συνέχεια, διέψευσε τις διαρροές που κάνουν λόγο για πιθανή συμφωνία τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας: "H AEK μπορεί να λέει ό,τι θέλει από την πλευρά της. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει πρόοδος. Ο Γεωργιάδης είναι 23 ετών, διεθνής ποδοσφαιριστής και με τα ποσά που ακούγονται αυτές τις ημέρες δεν πρόκειται να παραχωρηθεί."
"Καλύτερα δωρεάν του χρόνου"
Ακόμη, ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων αποκάλυψε ότι εάν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, θα προτιμήσει να κρατήσει τον Γεωργιάδη στην ομάδα παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου: "Εάν δεν έχουμε μια ικανοποιητική πρόταση στα χέρια μας, είναι προτιμότερο να κρατήσουμε τον παίκτη για να βοηθήσει την ομάδα στην προσπάθεια της ανόδου στη Super League και στη συνέχεια να φύγει δωρεάν".
"Δεν έχει την αποκλειστικότητα η ΑΕΚ!"
Tέλος, ο Πέτρος Θεοδωρίδης θέλησε να επισημάνει ότι ο Πανσερραϊκός είναι ανοιχτός σε προτάσεις και από άλλες ομάδες πέραν της ΑΕΚ, σχολιάζοντας: "Δεν έχει την αποκλειστικότητα η ΑΕΚ. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ενδεχόμενο. Εξετάζουμε προτάσεις και από το εξωτερικό. Τον Γεωργιάδη θα τον αποκτήσει όποιος προλάβει! Θα τον πάρει η ομαδα που θα κάνει γρηγορότερα την πιο συμφέρουσα πρόταση τόσο για τον Πανσερραϊκό, όσο και για εμένα αλλά και τον ίδιο τον παίκτη." 

Kοντά ή...μακριά για Γεωργιάδη;

Διχάζουν τα ρεπορτάζ όσον αφορά το αποτέλεσμα της συνάντησης του Πέτρου Θεοδωρίδη και του Σταύρου Αδαμίδη για πιθανή πώληση του Γιώργου Γεωργιάδη καθώς κάποια site αναφέρουν πως οι δύο ομάδες είναι κοντά και κάποιες άλλες πως υπάρχει απόσταση στις διαπραγματεύσεις. Πιο συγκεκριμένα το aek365.gr αναφέρει πως η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στον Γεωργιάδη με το ρεπορτάζ να αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν οι Σταύρος Αδαμίδης και Βασίλης Δημητριάδης με τον Πέτρο Θεοδωρίδη για το θέμα της μεταγραφής του Γιώργου Γεωργιάδη στην ΑΕΚ. Η συνάντηση, που έγινε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με την πλευρά του Πανσερραϊκού να παρουσιάζεται πλέον έτοιμη να βρεθεί η χρυσή τομή. Η Ένωση κατέθεσε την πρόταση της και ο Πέτρος Θεοδωρίδης έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό των διαπραγματεύσεων τον Ιανουάριο. Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού ζήτησε δύο μέρες για να απαντήσει στην πρόταση της Ένωσης. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ πλέον είναι αισιόδοξοι πως θα κλείσει η μεταγραφή γιατί και η πρόταση που έκαναν είναι καλή αλλά και ο ίδιος ο παίκτης πιέζει για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα". 
Από την άλλη όμως, ρεπορτάζ του onsports.gr κάνει λόγο για άκαρπο ραντεβού μπαίνοντας σε λεπτομέρειες όσον αφορά το τι ζήτησε η μια πλευρά και τι προσέφερε η άλλη:
"Δεν τα βρήκαν στο ραντεβού που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης με τον ομόλογό του στην ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη για την μεταπήδηση του Γιώργου Γεωργιάδη στην Ενωση… Οι «κιτρινόμαυροι» προσέφεραν στην μακεδονική ομάδα για τον νεαρό επιθετικό του Πανσερραϊκού, 300.000 ευρώ, τις εισπράξεις από ένα φιλικό παιχνίδι και τρεις παίκτες δανεικούς (προσφέροντας την δυνατότητα στους Σερραίους να επιλέξουν από μία λίστα 7-8 ποδοσφαιριστών) και πληρωμένους από την ΑΕΚ. Από την πλευρά του ο Πέτρος Θεοδωρίδης ζήτησε 650.000 ευρώ, ποσοστό μεταπώλησης 20%, τις εισπράξεις από ένα φιλικό παιχνίδι και τρεις παίκτες δανεικούς με την αθηναϊκή ομάδα να αναλαμβάνει την πληρωμή των συμβολαίων τους.
Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προσεχή Τετάρτη (22/6) την ώρα που διοικητικοί κύκλοι της ομάδας των Σερρών εκτιμούν ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία κοντά στα 500.000 ευρώ…".

ΣΧΟΛΙΟ: Οι δικές μας πληροφορίες ενισχύουν το σενάριο του...μακριά αλλά οι...αποστάσεις δεν είναι και τεράστιες. Προφανώς και σε μια διαπραγμάτευση αυτός που θέλει να αγοράσει ξεκινάει από όσο πιο χαμηλά μπορεί για να ανέβει και αυτός που πουλάει από όσο πιο ψηλά μπορεί για να μη κατέβει πολύ. Πιθανή εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη όπως αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες να βοηθήσει ώστε να κλείσει το deal σε ένα ποσό που αγγίζει τις 500.000 ευρώ περίπου συν όλα τα υπόλοιπα. Eπίσης μπορεί να ισχύει και η ατάκα που φέρεται να είπε ο "τίγρης" στον Πέτρο Θεοδωρίδη: "Πάρε όσα σου δώσει η ΑΕΚ και τα υπόλοιπα δικά μου"!

Στο στόχαστρο ο Μιλόσκοβιτς

Πρόταση για συνεργασία στον  Σέρβο επιθετικό Στάνιμιρ Μιλόσκοβιτς έχει κάνει σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Πανσερραϊκός. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε φέτος στον Πιερικό με τον οποίο είχε 30 συμμετοχές και πέτυχε 3 γκολ ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια φορούσε τη φανέλα του Διαγόρα Ρόδου με τον οποίο είχε 44 συμμετοχές και 7 γκολ. Aπό το 2005 ως και το 2008 αγωνίστηκε στη Καλαμάτα με την οποία είχε μόλις 85 συμμετοχές και 15 γκολ. Ξεκίνησε τη καριέρα από τη Σερβία και συγκεκριμένα την Ραντνίτσκι με την οποία είχε 92 συμμετοχές από το 2001 ως το 2005 και 27 γκολ.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Μια ανάσα από Τραορέ, Παγώνη- "Κοιτάει" και επιστροφή Ρούτση

Aκόμη δύο μεταγραφές είναι έτοιμος να ολοκληρώσει ο Πανσερραϊκός ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του "pestoagorimou" βρίσκεται μια ανάσα από τους Μαμαρί Τραορέ και Κώστα Παγώνη. 
Ο Τραορέ μένει ελεύθερος από τον Εθνικό Αστέρα στον οποίο αγωνιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια έχοντας συνολικά 64 συμμετοχές πετυχαίνοντας και 1 γκολ στον φετινό αγώνα κυπέλλου κόντρα στο Διαγόρα Ρόδου. Ο 31χρονος(29/4/1980) κεντρικός αμυντικός από το Μάλι με Γαλλικό διαβατήριο έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην β΄ ομάδα της Μονπελιέ(1998-01, 25/0), στη Ναβάλ(2001-03, 12/0), στη Γκρενόμπλ(2003-05, 3/0), στη Μπαμάκο από το Μάλι(2007-09 22/1) ενώ στην Ελλάδα πέρα από την ομάδα της Καισαριανής αγωνίστηκε στην Προοδευτική(2005-06, 20/0) και την Καλλιθέα(2006-07, 10/0).  Μάλιστα έχει υπάρξει και διεθνής με την Εθνική ομάδα του Μάλι έχοντας 2 συμμετοχές στο Κόπα Άφρικα το 2004.

Όσον αφορά τον Κώστα Παγώνη είναι 25χρονών(11/9/1985), αγωνίζεται ως αριστερό μπακ-χαφ και ολοκλήρωσε τη σαιζόν στον Εθνικό έχοντας 31 συμμετοχές. Πέρυσι και πάλι στην ομάδα του Πειραιά ως δανεικός από τον ΠΑΣ είχε 35 συμμετοχές ενώ στην ομάδα των Ιωαννίνων τη σαιζόν 2008-09 είχε 11 συμμετοχές. Νωρίτερα είχε αγωνιστεί από το 2006 ως το 2008 στον Ατρόμητο με τον οποίο είχε 13 συμμετοχές και 1 αγώνα στο κύπελλου ΟΥΕΦΑ κόντρα στη Σεβίλλη, ενώ τη σαιζόν 2005-06 φόρεσε 15 φορές τη φανέλα του Ακράτητου.

Από εκεί και πέρα υπάρχει πάντα "ζωντανό" το ενδιαφέρον για επιστροφή του Χρήστου Ρούτση που έκανε φέτος πολύ καλή σαιζόν με τη Δόξα Δράμας και έχει κινήσει το ενδιαφέρον ακόμα και της Ξάνθης. Βέβαια ο ποδοσφαιριστής δίνει πρώτο λόγο στη Δράμα με την οποία θα έχει συνομιλία αλλά αν δε προκύψει συμφωνία ο Πανσερραϊκός είναι πρώτη του προτεραιότητα.

Θεοδωρίδης: "Μάλλον εξωτερικό και οι δύο"

Οι Γιώργος Γεωργιάδης και Δημήτρης Ανάκογλου συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων στους υποψήφιους για τους "μεγάλους" της Ελλάδας αλλά όπως φαίνεται η κατάληξη της υπόθεσης δεν αποκλείεται να είναι άλλη. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου , Πέτρου Θεοδωρίδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94.6» αμφότεροι οι παίκτες θα συνεχίσουν την καριέρα τους στο εξωτερικό. Μάλιστα αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό λέγοντας πως η ομάδα βαδίζει στα τυφλά και δε ξέρει που θα παίζει.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για Γεωργιάδη και Ανάκογλου: «Υπάρχει για αύριο (18/06) ραντεβού με τον κ. Αδαμίδη. Αλλά σήμερα υπάρχει και άλλο ραντεβού με άλλη ομάδα. Υπάρχει ενδιαφέρον και από ομάδα του εξωτερικού, από τη Γαλλία. Όπως πάνε τα πράγματα, οι παίκτες οδεύουν περισσότερο προς το εξωτερικό γιατί εδώ στον ελληνικό χώρο είναι δύσκολα από οικονομική άποψη. Αυτή τη στιγμή αν κινείται ένας, σου λέει μόνος μου είμαι και σου δίνω όσα θέλω. Εμείς είπαμε πουλάμε, όχι ξεπουλάμε. Πάντα όταν η αγορά είναι στάσιμη κάποιος πάει να το εκμεταλλευτεί. Σημασία έχει με ποιον έχεις να κάνεις».
Για το θέλει και τους δύο παίκτες η ΑΕΚ: «Δεν έχουμε κάνει ακόμα συζήτηση με την ΑΕΚ. Θα δούμε αύριο. Είχε γίνει μια κουβέντα σε τηλεφωνική συζήτηση για πακέτο και είπα να πάρουν πρώτα τον έναν και μετά βλέπουμε για τον άλλο. Για να τους πάρεις πακέτο πρέπει να είσαι οικονομικά δυνατός».
Για τον Ολυμπιακό: «Μέχρι πρότινος, πριν από 1-2 μήνες ενδιαφερόταν και για τους δύο. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω όμως κάτι τέτοιο, αλλά ίσως δεν έχει μπει ακόμα δυνατά στην ελληνική αγορά. Τώρα ξέρω ότι ενδιαφέρεται για τον Ανάκογλου».
Για το πόσο κοστολογεί τους δύο παίκτες: «Δεν είναι θέμα πόσο κοστολογούνται. Να δούμε τι προτάσεις θα έχουμε και θα δούμε. Θα διαπραγματευτούμε, αλλά όχι με τις 300.000-400.000 ευρώ που ακούγονται. Αν είναι με τόσα να πάνε να χτυπήσουν άλλες πόρτες».
Για την επιθυμία του Γεωργιάδη να πάει στην ΑΕΚ: «Αν μπορεί η ΑΕΚ να τον αποκτήσει θα ικανοποιηθούν και οι δύο. Μπορεί να είπε ο Γεωργιάδης ότι αυτό θέλει, αλλά αν έρθει καλύτερη πρόταση από το εξωτερικό δεν νομίζω να την αρνηθεί. Το θέμα είναι να ικανοποιηθεί και ο παίκτης και η ομάδα».
Για το αν μετάνιωσε που δεν τους πούλησε τον Ιανουάριο: «Όχι, γιατί τότε ο πρωταρχικός στόχος ήταν να σωθεί η ομάδα. Αφού υπήρχε ο χρόνος και δεν είχαμε πρόβλημα οικονομικό αποφασίσαμε να πάμε μέχρι τέλους. Είμαι πολύ πικραμένος και από τους παίκτες και από τους δύο προπονητές που είχαμε. Δεν μπορείς να παρουσιάζεις σε 6-7 ματς σούπερ ομάδα και εκεί που χρειάζεται να πάρεις τους βαθμούς να μην ανταποκρίνεσαι. Κάποιοι παίκτες σήκωσαν παντιέρα στον Κοκότοβτς. Έγινε αλλαγή προπονητή αλλά ούτε και ο δεύτερος πρόσφερε τίποτα. Την ευθύνη μπορεί να την έχω εγώ. Δεν μεταφέρεται στους παίκτες, ωστόσο έδειξαν απογοήτευση και πολύ άσχημη εικόνα».
Για τα έμψυχα ανταλλάγματα που δίνουν οι ομάδες: «Αν πέσουν στο τραπέζι και κάνουν για την ομάδα μου και μπορούν να βοηθήσουν στη Β’ Εθνική, ίσως».
Για τους στόχους της επόμενης σεζόν: «Οι στόχοι δεν έχουν οριοθετηθεί αφού δεν ξέρουμε που θα ανήκουμε. Ας μάθουμε πρώτα τους στόχους που έχει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Προς το παρόν βαδίζουμε στα τυφλά».
Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για άλλους παίκτες του Πανσερραϊκού: «Φεύγοντας 1-2 παίκτες πιστεύω ότι ανοίγεται δρόμος για άλλους. Ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά σκεπτικό είναι να μην αποδυναμωθεί πλήρως η ομάδα. Να προωθήσουμε κι άλλα νέα παιδιά, άλλωστε είμαστε η μόνη ομάδα που τολμάει να το κάνει αυτό».

ΣΧΟΛΙΟ: Οι σειρήνες για τον Γεωργιάδη χτυπάνε τόσο από τη Γαλλία, όσο και από τη Γερμανία που θα ήθελε ίσως περισσότερο ο παίκτης ενώ για τον Ανάκογλου υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδα της...Ιβηρικής χερσονήσου.

Γουμάγιας: "Μεγάλο βήμα για μένα η ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας μου"

Ο...Σερραίος, Γιώργος Γουμάγιας, που θα υπερασπίζεται από τη νέα σαιζόν την εστία του Πανσερραϊκού μίλησε για την σιγουριά που είχε για την επιλογή του, για το τι τον συνδέει με το χωριό...των κερασιών αλλά και την εμπιστοσύνη του στον Πέτρο Θεοδωρίδη. Διαβάστε τη συνέντευξη που δημοσιεύεται στο φύλλο της Παρασκευής στης εφημερίδα "Metrosport": "Όντως έχω έρθει σε συμφωνία με την ομάδα, υπογράψαμε ένα προσύμφωνο και μένει η ανακοίνωση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που πάω σε μια τόσο ιστορική ομάδα όπως ο Πανσερραϊκός. Βέβαια προέρχομαι και από μια άλλη ιστορική ομάδα όπως ο Πιερικός, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία. Ευχαριστώ και τον κόσμο που ήταν κοντά μας και πλέον θα γνωρίσω μέσα από την ομάδα και τον κόσμο του Πανσερραϊκού που δε χρειάζεται συστάσεις για το τι ακριβώς σημαίνει για την ομάδα. Μίλησα με τον Πιερικό, ήθελαν να με κρατήσουν αλλά θεώρησα καλύτερο για μένα να έρθω στον Πανσερραϊκό. Πιστεύω πως είναι μεγάλο βήμα για την καριέρα μου. Φυσικά είναι και τιμή μου να αγωνιστώ στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Έχω μια σχέση γενεολογικά με το χωριό της Αναστασιάς και μάλιστα πάω συχνά. Όσο για την ομάδα, στόχος βέβαια είναι η επιστροφή στη Σούπερ Λίγκ και θα ήθελα να αγωνιστώ εκεί με την ομάδα αλλά αυτό είναι μακρινό. Δε με φοβίζει τίποτα. Έχω εμπιστοσύνη στον πρόεδρο και τις επιλογές του αλλά και τον προπονητή που θα έρθει. Ο Πανσερραϊκός είναι σταθερή αξία και το έχει αποδείξει πολλές φορές".

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«Δώσε τον Γεωργιάδη, θα πληρώσει ο Μελισσανίδης»

«Δώσε τον Γεωργιάδη, θα πληρώσει ο Μελισσανίδης»Την…βοήθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη φαίνεται πως θα έχει η ΑΕΚ στη μεταγραφή του Γιώργου Γεωργιάδη από τον Πανσερραϊκό. Ο «Τίγρης» εγγυήθηκε στον Θεοδωρίδη, πως αν υπάρξει πρόβλημα, θα τον πληρώσει ο ίδιος!
Για αύριο το μεσημέρι ορίστηκε να γίνει η επαφή μεταξύ του Σταύρου Αδαμίδη και του πρόεδρου του Πανσερραϊκού Πέτρου Θεοδωρίδη για την διαπραγμάτευση της μεταγραφής του Γιώργου Γεωργιάδη στην Ενωση.
Το ραντεβού οριστικοποιήθηκε μετά την μεταγραφική σύκσεψη όπου ο Μανόλο Χιμένεθ συμφώνησε με ένθερμο τρόπο στο να κινηθεί η ΑΕΚ για τον Ελληνα επιθετικό που άλλωστε ήταν στο στόχαστρο από πέρυσι τον Δεκέμβριο.  Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από το περιβάλλον του παίκτη υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για αίσιο τέλος λόγω του ότι σε προσωπική επαφή που είχε με τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού ο Δημήτρης Μελισσανίδης εγγυήθηκε πως αν συμφωνήσει και σε ότι συμφωνήσει με την ΑΕΚ, θα πάρει τα χρήματα του. Μετά από αυτό ο Πέτρος Θεοδωρίδης δείχνει πολύ πιο διαλλακτικός και θα πάει στην συνάντηση με καλή διάθεση. Αξίζει να σημειωθεί πως η πληροφορία προέρχεται από το περιβάλλον του παίκτη με πηγή προφανώς τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού και έχει διευκρινιστεί προς τον Θεοδωρίδη πως ο πρώην πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΑΕΚ δεν θα αναμιχθεί καθόλου στις διαπραγματεύσεις και θα είναι μόνο εγγυητής σε ότι συμφωνήσουν, αν συμφωνήσουν, οι δύο πλευρές. 

Πηγή: aek.365.gr

Συμφωνία και με Γουμάγια!

Το χτίσιμο μια ομάδας ξεκινά από τη θέση του τερματοφύλακα και ο Πανσερραϊκός όπως φαίνεται είχε εξ αρχής ως στόχο να κλείσει την τριάδα των ανθρώπων που θα βρίσκονται στη θέση Νο 1. Μπορεί βέβαια ανακοίνωση να μην υπάρχει αλλά υφίστανται οι προφορικές συμφωνίες με τον Ενέα Κολίτσι και τον Φώτη Κουτζαβασίλη (για τον οποίο υπάρχει η εκκρεμότητα ΠΑΟΚ καθώς ο παίκτης και ο Πανσερραϊκός θέλουν να έρθει ως ελεύθερος ενώ ο "δικέφαλος" συζητά για δανεισμό και η περίπτωση του θα ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα), ενώ "λιοντάρι" θα πρέπει να θεωρείται και ο Γιώργος Γουμάγιας. Εξ αρχής είχαμε αναφέρει πως ο 32χρονος τερματοφύλακας ήταν πρώτος στη λίστα με τους υποψήφιους για να πάρει γάντια βασικού και σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τον Πανσερραϊκό σήμερα υπήρξε οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. O γεννημένος(12/9/1978) στη Σάμο γκολκίπερ , έχει αγωνιστεί σε Aπόλλων Καλαμαρίας(1996-2000), Καστοριά(2000-01), ΑΕ Λεμεσού(2001-02), Αλκή Λάρνακας(2002-03), Πανναυπλιακό(2003), ΑΕ Λεμεσού(2003-04), Πολύκαστρο(2004-06), Θερμαϊκό(2006-07), Πανθρακικό(2007-08), Εθνικό Αστέρα(2008-10 γενάρη) ενώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο στον Πιερικό είχε συνολικά 52 συμμετοχές. Μάλιστα είχε γίνει θέμα όταν στον αγώνα κυπέλλου με τον Αίαντα Σαλαμίνας απέκρουσε 4(!) πέναλτι κάτι που έχει κάνει ο Χένκουντ Ντουγκαντάμ στον τελικό του πρωταθλητριών του 1986 με τη φανέλα της Στεάουα, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την Μπαρτσελόνα.
Ακολουθεί το σχετικό video:

Ζήτησε το Δημοτικό γήπεδο ως έδρα ο Εθνικός Γαζώρου

Ήταν κάτι που συζητιόταν εδώ και αρκετό καιρό στα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης αλλά πριν από λίγες ημέρες πήρε επίσημη μορφή. Ο Εθνικός Γαζώρου σύμφωνα με πληροφορίες έκανε αίτημα στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σερρών προκειμένου να χρησιμοποιήσει το Δημοτικό γήπεδο ως έδρα για τους αγώνες της FOOTBALL LEAGUE 2 της σαιζόν 2011-12. Το γήπεδο του Γαζώρου αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα όπως λένε οι διοικούντες και χρειάζεται αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να είναι κατάλληλο και έτσι το μοναδικό γήπεδο που πληροί της προϋποθέσεις είναι αυτό στο οποίο αγωνίζεται ο Πανσερραϊκός για αυτό και υπήρξε η σκέψη "μετακόμισης" καθώς θα πρέπει να ετοιμάζονται ενόψει της επόμενης σαιζόν.
Στους όρους της συμφωνίας, εφόσον αυτή τελικά υπάρξει, μεταξύ του Εθνικού Γαζώρου και του νέου νομικού προσώπου, φέρεται να αναφέρεται πως ο Γάζωρος θα καταβάλλει στο Δήμο το 15% των εισιτηρίων από κάθε αγώνα, το 15% των διαφημίσεων που θα τοποθετηθούν, θα αναλάβει τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου και θα φροντίσει να δημιουργηθεί κάποιος χώρος στο γήπεδο ο οποίος θα χρησιμοποιείται για αποδυτήρια προκειμένου να κρατήσει ο Πανσερραϊκός τα δικά του αποδυτήρια. Ο Αθλητικός οργανισμός είναι θετικός σε μια τέτοια κίνηση που θα του αποφέρει κάποια έσοδα και θα μειώσει τα έξοδα συντήρησης ενώ αντίδραση ίσως να υπάρξει από την πλευρά του Πανσερραϊκού δεδομένου οτί η ομάδα προέρχεται από άλλο δήμο. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει της επόμενες ημέρες. Στην Ελλάδα γίνεται κάτι ανάλογο σε πόλη περιφέρειας στην Κατερίνη όπου Πιερικός και ΑΕ Ποντίων μοιράζονται το ίδιο γήπεδο, εκτός και αν υπάρχει και κάποια άλλη περίπτωση που μου ξεφεύγει.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Την Παρασκευή για Γεωργιάδη η ΑΕΚ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων που πρόσκεινται στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, την Παρασκευή τελικά ο Σταύρος Αδαμίδης θα συναντήσει τον Πέτρο Θεοδωρίδη(μάλλον στη Θεσσαλονίκη) προκειμένου να του γνωστοποιήσει την πρόταση του για τον Γιώργο Γεωργιάδη. Αυτό που κυκλοφορεί ως σενάριο θέλει την ΑΕΚ να προσφέρει ένα ποσό που αγγίζει τις 400.000 ευρώ και τον Ανέστη Αργυρίου πιθανότατα ως δανεικό. Η αλήθεια βέβαια είναι πως το ποσό ξεκίνησε από τισ 600.000 ευρώ και συνεχώς πέφτει. Αυτό πλέον που μένει να δούμε είναι ποιες θα είναι και οι αξιώσεις του προέδρου του Πανσερραϊκού γιατί αυτός έχει τον τελευταίο λόγο. Πάντως δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να κυκλοφορήσουν ονόματα ομάδων από τη Γερμανία και τη Γαλλία που ενδιαφέρονται, γιατί γίνεται μια έρευνα προθέσεων προς αυτές τις αγορές.

Πατάει Ελλάδα ο Ουρίμπε!

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το απόγευμα της Δευτέρας θα φτάσει τελικά στην Ελλάδα ο Γιόσου Ουρίμπε καθώς υπήρξε αλλαγή στη πτήση του.
Μπορεί ο Γιόσου Ουρίμπε να μην έχει υπογράψει ακόμα το συμβόλαιο που θα τον δεσμεύει με τον Πανσερραϊκό ως το τέλος της χρονιάς με προοπτική ανανέωσης σε περίπτωση ανόδου, ωστόσο ο Ισπανός πρέπει να θεωρείται προπονητής των "ερυθρολεύκων". Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και στις λεπτομέρειες και έτσι ο Ουρίμπε αναμένεται τη Δευτέρα στην Ελλάδα προκειμένου να συναντηθεί με τον Πέτρο Θεοδωρίδη, να υπογράψει, να κανονίσει τα της παραμονής του στην Ελλάδα γιατί σκοπεύει να μετακομίσει με όλη την οικογένεια του και φυσικά αμέσως θα ξεκινήσει ακόμα πιο δυναμικά ο προγραμματισμός της ομάδας. Αρχικά θα πρέπει να διευκρινιστούν θέματα όσον αφορά την προετοιμασία, πότε αυτή θα ξεκινήσει και που θα γίνει το βασικό στάδιο μονταρίσματος(βασική υποψηφιότητα τα 3-5 Πηγάδια αλλά και το Μπάνσκο της Βουλγαρίας) και εν συνεχεία το θέμα των παικτών. Μάλιστα ο 42χρονος προπονητής έχει ήδη ετοιμάσει λίστα με κάποιους παίκτες που θα θελήσει να φέρει και ο ίδιος στην ομάδα προφανώς από την πατρίδα του.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Tάσεις επιστροφής για Τάντιτς

"Θέλω να γυρίσω στα παλιά...εδώ και τώρα, θέλω την παλιά μου γειτονιά"...φαίνεται πως "τραγουδάει" το τελευταίο διάστημα ο Μπόζινταρ Τάντιτς. Ο Σέρβος μέσος που πρέπει να θεωρείται παρελθόν από τον ΟΦΗ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Πανσερραϊκό και μέσω και του εκπροσώπου του συζητά το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ομάδα μετά από 5 περίπου μήνες. O Tάντιτς από τη στιγμή που αποχώρησε δεν έκλεισε την πόρτα των "ερυθρολεύκων", αλλά μόνο αυτή του Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Έτσι και αλλιώς επανειλλημένως είχε επαναλάβει το πόσο εκτιμά τον Πέτρο Θεοδωρίδη και ότι δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα μαζί του και με τη συνεργασία τους. Όλα αυτά άνοιξαν διαύλο επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά για να βρεθεί σημείο επαφής και...συμφωνίας θα πρέπει ο Σέρβος μέσος να ξεχάσει το μέγεθος του προηγούμενου συμβολαίου του γιατί αυτά τα νούμερα δεν υπάρχουν πια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται καλό επίπεδο.

Yπάρχει και αυτός...

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε κάνει λόγο για το...φτωχό ρόστερ που έμεινε στον Πανσερραϊκό μετά τις εκκαθαρίσεις. E λοιπόν σε όσους είχαμε αναφέρει προσθέστε ακόμα έναν γιατί και αυτός στην ομάδα ανήκει, ασχέτως αν μοιάζει...ξεχασμένος. Ο λόγος για τον 20χρονο επιθετικό Δημήτρη Γκούρτσα ο οποίος έχει συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι και τον Ιούνη του 2012. O νεαρός επιθετικός τα τελευταία 2 χρόνια έχει αγωνιστεί δανεικός σε Αναγέννηση Γιαννιτσών και Οδυσσέα Κορδελιού με τον οποίο υπό της καθοδήγηση το
 Βασίλη Αντωνιάδη πανηγύρισε το κύπελλο της ΕΠΣΜ πριν από λίγους μήνες. Ειδοποίηση βέβαια δεν υπάρχει για το μέλλον του αλλά αποτελεί και αυτό ένα ερωτηματικό.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Kασμερίδης αλλά και...Καρνέζης στη λίστα!

Μετά τις διαφαινόμενες μεταγραφές των Φώτη Κουτζαβασίλη και Ένεα Κολίτσι ο Πανσερραϊκός σίγουρα θέλει ακόμη έναν τερματοφύλακα για να πάρει γάντια βασικού την επόμενη χρονιά. Μετά τα ονόματα των έμπειρων Βρονταρά, Κοτταρά και Γουμάγια, στην "ερυθρόλευκη" λίστα φαίνεται πως μπαίνουν ακόμη δύο τερματοφύλακες που υπολείπονται εμπειρίας σε σχέση με τους προαναφερόμενους που έχουν παίξει στη Β΄ Εθνική, αλλά υπερτερούν σε...παραστάσεις σε σχέση με τους δύο πρώτους. Αφενός ο λόγος γίνεται για τον Αλέξη Κασμερίδη του οποίου το συμβόλαιο με τον ΟΦΗ λήγει στις 31/12/2011 αλλά η κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα της Κρήτης δεν αποκλείεται να του δώσει την ελευθερία του. Ο 25χρονος Σερραίος στη καταγωγή τερματοφύλακας που άφησε πριν από 9 χρόνια τις Σέρρες για το Ηράκλειο είχε φέτος μόλις 2 συμμετοχές ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε μόλις 5 συμμετοχές όντας συνεχώς στη σκία κάποιου άλλου τερματοφύλακα όπως π.χ οι Βεζυρίδης, Σηφάκης, Τζόρβας, Μάλαρτζ, Πίρσμαν.
Όσον αφορά τον Ορέστη Καρνέζη ο Φερεϊρα έχει πάρει την απόφαση να τον απομακρύνει από την ομάδα ανεβάζοντας ως 3ο τον νεαρό Καπίνο. Ο Καρνέζης ζήτησε να μείνει ελεύθερος και δεν αποκλείεται η περίπτωση του να εμπλακεί με αυτή του Γεωργιάδη. Ο Καρνέζης είναι 26 χρονών και όλα αυτά τα χρόνια έχει 5 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟ με τον οποίο έπαιξε φέτος σε 3 αγώνες κυπέλλου και σίγουρα αυτός με την ΑΕΚ θα του μείνει...αξέχαστος.