Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Γκέλαρε κόντρα στον...ΑΠΟΕΛ της Football League!

"120.000 ευρώ συνολικό μπάτζετ έχει η Αναγέννηση Γιαννιτσών, όσο δύο συμβόλαια παικτών του Πανσερραϊκού", έλεγαν και ξαναέλεγαν οι δημοσιογράφοι των Γιαννιτσών μετά την ισοπαλία(1-1) κόντρα στον Πανσερραϊκό προκειμένου να καταδείξουν το μέγεθος, έστω και των όσων έχει καταφέρει μέχρι τώρα η ομάδα. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι στο ποδόσφαιρο δε παίζουν μπάλα τα συμβόλαια, αλλά η θέληση, το πάθος, το ταλέντο, η διάθεση και εγώ θα χαρακτήριζα τα Γιαννιτσά με τη μέχρι τώρα πορεία τους...ΑΠΟΕΛ της Football League. "Θαύμα" είναι άλλωστε αυτό που έχει πετύχει μέχρι τώρα ένα σύνολο παικτών που έβλεπε τη Β΄ Εθνική στην τηλεόραση, χωρίς αυτό να είναι προσβλητικό, καθώς οι περισσότεροι παίκτες προέρχονται από το περιφερειακό και τα τοπικά πρωταθλήματα, ωστόσο και κόντρα στον Πανσερραϊκό απέδειξαν ότι δεν είναι τυχαίες οι τρεις προηγούμενες νίκες. Μπορεί βέβαια στο βάθος των 34 αγωνιστικών της κατηγορίας τα Γιαννιτσά να παλέψουν για την παραμονή τους αλλά προς στιγμή κερδίζουν τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια. Αντιθέτως, ο Πανσερραϊκός για ακόμα ένα παιχνίδι παρουσιάστηκε κάτω του μετρίου. Δεν είναι ότι ήταν καλύτερος στα προηγούμενα παιχνίδια και σήμερα απλά δε βρέθηκε σε καλή ημέρα. Γενικά δεν είναι καλός απλά μέχρι τώρα δε τοι στοίχισε και έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ευχαριστημένος θα πρέπει να είναι από την ισοπαλία, δεδομένου ότι και το πέναλτι που κέρδισε ο Βρούτσινα...δεν έβγαζε και μάτι. Γενίκά έχει θεματάκια προς διόρθωση και επίλυση και φυσικά κανείς δε θα στήσει στο τοίχο κανέναν για μια ισοπαλία εκτός έδρας αλλά η ομάδα χρίζει βελτίωσης. Το είπε και ο Παύλος Δημητρίου: "Αυτός δεν είναι ο Πανσερραϊκός. Κάποιοι παίκτες νομίζουν ότι οι αγώνες κερδίζονται έτσι. Πρέπει να αλλάξουμε γρήγορα". Βλέπει αυτό που βλέπουμε και εμείς. H ομάδα μπορεί αμυντικά να μην έχει μεγάλα προβλήματα αλλά σίγουρα πονά στη μεσαία γραμμή και αδυνατεί επιθετικά να βρει λύσεις. Αν το καλοστεφτείτε οι ευκαιρίες που έχει κάνει ο Πανσερραϊκός στα προηγούμενα παιχνίδια, ναι ακόμα και στο 3-1 με την Επανωμή, είναι μετρημένες. Δε ξέρω αν είναι θέμα παικτών ή τακτικής αλλά υπάρχει πρόβλημα. Eπίσης, το άλλο που διαφαίνεται είναι η αδυναμία του πάγκου να βοηθήσει. Ο Βούτσιας αποτελεί τη συνηθισμένη 1η αλλαγή και από εκεί και πέρα συνήθως ο επόμενος είναι ο Μουσικάκης. Μετά ουδείς. Παίκτες βέβαια υπάρχουν άλλα κάποιος για να μπει και να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όχι. 12-13 είναι οι παίκτες πρώτης γραμμής και έκει πάσχει ο Πανσερραϊκός. Αυτοί όμως θα πρέπει να δώσουν το 150% τουλάχιστον μέχρι να τελειώσουν οι αγώνες για το 2011 και στη μεταγραφική περίοδο βλέπουμε...Την Τετάρτη υπάρχει ο αγώνας στην Κατερίνη και αν εκεί ο Πανσερραϊκός παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο, δε θα τη γλιτώσει.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αποκλείστηκε στα πέναλτι ο Οδυσσέας

Αν και πάλεψε και διεκδίκησε την πρόκριση για 120΄, ο Οδυσσέας Αναγέννησης "λύγισε" μπροστά στην τύχη, την εμπειρία και την ψυχραιμία του Πλατανιά Χανίων ο οποίος στη διαδικασία των πέναλτι κέρδισε με 3-4 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σε ένα μέτριο παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις, οι φιλοξενούμενοι που είναι και πρωτοπόροι στη Football League είχαν απλά μια υπεροχή και δεν απείλησαν ιδιαίτερα με την Αναγέννηση να παρουσιάζεται αρκετά καλή έχοντας μαχητικότητα και δύναμη στο παιχνίδι της. Έτσι κατάφερε να κρατήσει το 0-0 και να οδηγήσει τον αγώνα στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ένα πέναλτι του Κοσμά που απέκρουσε ο Λαζαρίδης και ένα του νεαρού, Μπλατσέρη που κατέληξε άουτ έκρινε την αναμέτρηση την οποία παρακολούθησαν πάρα πολλοί φίλαθλοι. Μεταξύ αυτών και ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Παύλος Δημητρίου αλλά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Πέτρος Θεοδωρίδης. Μετά το τέλος του αγώνα οι φίλαθλοι ζήτησαν από τους παίκτες να αποχωρήσουν με ψηλά το κεφάλι και να κάνουν ανάλογες εμφανίσεις και στο πρωτάθλημα.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Απίστευτο αυτό που έπαθε ο Ορφανός!

Ούτε σε εφιάλτη δε θα μπορούσε να δει αυτό που του συνέβη τελικά ο Δημήτρης Ορφανός. Ο τραυματισμός του 29χρονου μέσου στον αγώνα με την Αναγέννηση Επανομής αποδείχθηκε πολύ πιο σοβαρός τελικά απ' ότι αρχικά αναμενόταν καθώς ο παίχτης πέρα από τη ρήξη πρόσθιου χιαστού, υπέστη και ρήξη οπίσθιου χιαστού, τραυματισμός του οποίου η συχνότητα  ανέρχεται στο 1%, ενώ η αναλογία κακώσεων πρόσθιου - οπίσθιου είναι 10:1 όπως αναφέρουν Ορθοπαιδικοί Χειρούργοι-Αθλητίατροι. Μάλιστα ο συγκεκριμένος τραυματισμός συναντάται σπανίως και μόνο σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα και ο πλήρης χρόνος αποθεραπείας αγγίζει τους 8 μήνες, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Το πάλεψε η Ηράκλεια αλλά αποκλείστηκε από τον Εθνικό Αστέρα


Ο Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας κοίταξε στα μάτια για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα τον Εθνικό Αστέρα, προσπάθησε, πάλεψε αλλά στο τέλος λύγισε στην ανωτερότητα και κυρίως στην εμπειρία του αντιπάλου του, ηττήθηκε με 0-2 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου πλέον η ομάδα της Καισαριανής είναι αυτή που θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ. Στον αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Ηράκλειας και υπό το βλέμμα του Λάζλο Μπόλονι, του προπονητή του δικεφάλου του βορρά, ο Βαγγέλης Τούσκας είχε ζητήσει από τους παικτες του να είναι προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι και αυτοί ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και μάλιστα στο 37΄ είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σάββα Σιδηρόπουλο να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ότι δε κατάφερε να κάνει αυτός, το πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου καθώς στο 50΄ ο Χωριανόπουλος πέτυχε το 0-1 και στις καθυστερήσεις ο Χαϊκάλης διαμόρφωσε το τελικό 0-2 με την Ηράκλεια να κρατά την προσπάθεια που κατέβαλε αλλά και την εμπειρία και πλέον στρέφει την προσοχή της στον αγώνα κυπέλλου της Κυριακής κόντρα στην ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
*Παρών στον αγώνα ήταν και ο Πέτρος Θεοδωρίδης.
Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας (Βαγγέλης Τούσκας): Κούμης, Κουβελόγλου, Δαλκίδης, Μουτίδης, Σιδηρόπουλος (85' Σαλμάς), Δούμας (70' Σκερλετσίδης), Νίρλας, Μανουσαρίδης, Δελήμπασης, Λεωνίδας, Τσεμπερίδης (59' Μπογιατζής).
Εθνικός Αστέρας (Πέτρος Δημητρίου): Παναγιωτόπουλος, Νάστος, Χωριανόπουλος, Γουσούλης, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Πασκούλεφ, Καούνος (77' Παληγεώργος), Σκαρτσίλας (31' Χαϊκάλης), Άντονι, Λουτσιάνο.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

"Οικονομία" στην ποιότητα...αλλά και πρόκριση για τον Πανσερραϊκό στην Τσαριτσάνη

Σε ένα παιχνίδι που δεν έπαιρνε και δάφνες ποιότητας ο Πανσερραϊκός χρειάστηκε να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι(4-5) για να αποκλείσει τον Οικονόμο Τσαριτσάνης ο οποίος, όπως αναμενόταν, αποδείχθηκε σκληρό καρύδι στην κανονική διάρκεια του αγώνα(1-1, 17΄ Μπλέντι-21΄ πεν. Γκούρτσας) αλλά και στην παράταση(1-1). Οι αγώνες σε αυτή τη φάση του κυπέλλου κρύβουν αρκετές...μπανανόφλουδες για τις ομάδες των μεγαλύτερων κατηγοριών γιατί οι "μικροί" ξέρουν ότι έχουν την ευκαιρία να δείξουν...και να αποδείξουν. Αυτό, σε συνδυασμό με τον κακό αγωνιστικό χώρο, με την ανομοιογένεια που παρουσίασε η ομάδα έχοντας 6 άλλαγές στην ενδεκάδα της αλλά και με την αδυναμία κάποιων ποδοσφαιριστών να ανταποκριθούν ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο έφερε το τελικό 1-1 ανάμεσα στις δύο ομάδες στη κανονική διάρκεια του αγώνα. Ο Πανσερραϊκός είχε αρκετές αδυναμίες στην άμυνα και ειδικά στο αριστερό άκρο, επιθετικά είχε μόνο τη διάθεση του Βουτσιά καθώς τίποτα άλλα δε λειτούργησε και μάλιστα αν σε κάποιες φάσεις οι γηπεδούχοι ήταν πιο τυχεροί ίσως τα πράγματα να ήταν και διαφορετικά. Το θέμα είναι πως οι ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού επιβαρύνθηκαν με 120 λεπτά στα πόδια τους και σίγουρα αυτό παίζει ρόλο ενόψει των αγώνων που ακολουθούν το Σάββατο με τα Γιαννιτσά, την Τετάρτη με τον Πιερικό και την Κυριακή με τον Διαγόρα.
*Στη διαδικασία των πέναλτι για τον Πανσερραϊκό ευστόχησαν οι Μιλένκοβιτς, Γκόμεζ, Σοάρες, Ντιόγκο, Στεφανίδης ενώ ο Κολίτσι απέκρουσε το πέναλτι του Φλώρου.
*Ο Πανσερραϊκός θα υποδεχθεί τον Εργοτέλη λίγο πριν τα Χριστούγεννα για την 4η φάση.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ: (Γ. Καλτέκης): Μπαχτσιβάνος, Καραγιάννης, Πούτας (118΄ Πρικάκης), Φλώρος, Οικονόμου, Νικούλης, Μπλέντι, Κέρης (64΄Γασπαράτος – 106΄ Κουλτσιάκης), Μπανούσης, Μπαλής, Καράμπελας.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Π. Δημητρίου): Κολίτσης, Μιλένκοβιτς, Ντιόγκο, Τριανταφύλλου (74΄Σοάρες), Σαλαμαστράκης, Βουτσιάς, Γκούρτσας (72΄ Στεφανίδης), Κυριακίδης (83΄) Γκόμεζ, Ανάκογλου, Μουσικάκης.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Στεφανίδης: "Το ωραιότερο γκολ μέχρι το επόμενο"

Στην ΕΡΑ Σερρών μίλησε ο Νέστωρας Στεφανίδης για τη νίκη που πέτυχε κόντρα στην Επανομή αλλά και το γκολ που ήταν το 25ο σε επίπεδο Football League:
"Σίγουρα ήταν ωραίο γκολ και ήταν το καλύτερο μέχρι να έρθει το επόμενο. Ήταν μια κομπίνα δουλεμένη στη προπόνηση και έχουμε αποφασίσει όποιος νιώθει καλύτερα να εκτελεί το φάουλ. Βέβαια δε μπορέσαμε να το χαρούμε ιδιαίτερα λόγω του τραυματισμού του Δημήτρη Ορφανού. Εμείς πανηγυρίζαμε και αυτός πονούσε. Μάθαμε ότι είναι κάτι σοβαρό και έκεινη την στιγμή έπεσε η ψυχολογία μας. Όλοι ευχόμαστε να γυρίσει γρήγορα κοντά μας".
Πάντως το φετινό φαινόμενο των τραυματισμών προκαλεί γενικά εκπλήξεις και αυτό ανέφερε και ο Νέστωρας Στεφανίδης: "Δε το έχω ξαναζήσει αυτό. Ήδη έχουμε κάνει έναν αγιασμό και πρέπει να πάμε και για δεύτερο νομίζω. Όλες οι νίκες είναι αφιερωμένες στους συμπαίκτες μας που έχουν τραυματιστεί".
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη νίκη με την Επανομή: "Το παιχνίδι ήταν δύσκολο όπως και όλα τα άλλα. Η Επανομή ήρθε να παίξει μπάλα, δε κλείστηκε, ευτυχήσαμε να προηγηθούμε νωρίς και να αντιδράσουμε σωστά μετά την ισοφάριση. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε ακόμα μια νίκη".
Για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα: "Το κλίμα είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα και όλα τα παιδιά είναι καλοί χαρακτήρες και αυτό μετράει. Γενικά αυτό που έγινε φέτος μας πείσμωσε πάρα πολύ. Η ομάδα δικαιούταν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα".
Τέλος αναφέρθηκε και στον αγώνα με την Τσαριτσάνη: "Θα αντιμετωπίσουμε μια άγνωστη ομάδα με ενθουσιασμό. Κάποιοι παίκτες θα πάρουν ανάσες αλλά πάνω απ' όλα πρέπει να προσέξουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Θέλουμε τη νίκη-πρόκριση και γενικά θέλουμε νίκες για να φέρουμε τον κόσμο δίπλα μας".


Με απουσίες στην Τσαριτσάνη...για να δώσει ευκαιρίες

Με ένα πρωϊνό χαλάρωμα ολοκληρώθηκε η "μίνι προετοιμασία"του Πανσερραϊκού για τον αγώνα κυπέλλου με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης(Τρίτη, 14:00, OTE TV) και ο Παύλος Δημητρίου ανακοίνωσε την αποστολή η οποία έχει αρκετές απουσίες θεωρητικά βασικών καθώς θα δοθούν ανάσες σε κάποιους παίκτες όπως ο Γουμάγιας, ο Παντελιάδης, ο Περπερίδης, ο Βρούτσινα ενώ εκτός μένουν και οι τραυματίες Ντα Κόστα, Γέσιτς, Ορφανός, Κόντος, Παπαδόπουλος, Γκουέϊ. Στην αποστολή περιλαμβάνονται 20 παίκτες και συγκεκριμένα οι: Κολίτσι, Κουτζαβασίλης, Σοάρες, Ανάκογλου, Ασλανίδης, Γκούρτσας, Κυριακίδης, Μουσικάκης, Παϊζάνος, Σαλαμαστράκης, Στεφανίδης, Τριανταφύλλου Δαμιανός, Τριανταφύλλου Κώστας, Τσαούσης, Κονέ, Βουτσιάς, Μιλένκοβιτς, Γκόμεζ, Ντιόγκο, Καρασαλίδης.

"Σεβόμαστε αλλά...δε φοβόμαστε"
Με δηλώσεις του στην εφημερίδα "SPORT LARISA" ο προπονητής του Οικονόμου Τσαριτσάνης, Γιώργος Καλτέκης, έστειλε το μήνυμα για τον αυριανό αγώνα που όπως είπε είναι σημαντικός για την ομάδα του:" Δε θα είναι εύκολος αντίπαλος και εύκολη λεία ο Οικονόμος για τον Πανσερραϊκό. Τον σεβόμαστε αλλά δε τον φοβόμαστε. Θα τα δώσουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο και η αλήθεια είναι πως έχουμε φιλοδοξίες σε αυτό τον θεσμό και δε κρύβουμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε". Όσον αφορά τα αγωνιστικά ο Οικονόμος έχει πρόβλημα στη θέση "1" καθώς οι δύο πρώτοι τερματοφύλακες, Νούσιας και Γκιγκούδης είναι εκτός και μένει μόνο ο νεαρός Μπαχτσιβάνος ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λεβναϊκ και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο Τσιανάκας. Στον Οικόνομο αγωνίζεται και ο Σερραίος, Γιάννης Κουλτσιάκης, που έπαιζε στον Βισαλτιακό.

Επανήλθαν τα δημοσιεύματα για Καρντόσο

Ο τραυματισμός του Ορφανού στο ματς με την Αναγέννηση Επανωμής επανέφεραν στο προσκήνιο το όνομα του Οράσιο Καρντόσο, που παρότι απασχόλησε αρκετές ομάδες, δεν έχει βρει ακόμα ποδοσφαιρική... στέγη για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Δεν αποκλείεται λοιπόν η ομάδα των Σερρών να κάνει άμεσα κίνηση για την απόκτησή του.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

"Ορφανεύει" η μεσαία γραμμή...

Σίγουρα στο δυνατό μαρκάρισμα του Καραμανλή στον Δημήτρη Ορφανό, τον πιο δυνατό πόνο τον ένιωσε ο 29χρονος μέσος που εκείνη τη στιγμή φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Όσο περνούσε η ώρα όμως και ο Ορφανός πονούσε ακόμα πιο πολύ παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια, ο πόνος "μεταφέρθηκε" και στον Παύλο Δημητρίου που σίγουρα πονοκεφαλιάζει για τις λύσεις που θα έχει πλέον στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Βέβαια πρέπει πρώτα να επισημοποιηθούν και οι αρχικές εκτιμήσεις για τη ρήξη χιαστού αλλά δυστυχώς, συνήθως αυτό συμβαίνει. Η παρουσία του πρώην παίκτη του Εργοτέλη ήταν καθοριστική και η απώλεια είναι σίγουρα μεγάλη. Σε συνδυασμό και με τα πολύ συχνά φλέρτ του Ντα Κόστα με τους τραυματισμούς οι επιλογές είναι περιορισμένες, πέρα από τις αλχημείες που μπορούν να γίνουν. Στο πλευρό του Κώστα Τριανταφύλλου μπορεί να αγωνιστεί και ο Δημήτρης Ανάκογλου, γυρνώντας κάποια μέτρα πιο πίσω, μπορεί να αγωνιστεί ο Σάκης Παντελιάδης όπως έγινε και το Σάββατο, ενώ από τον πάγκο έρχεται ο Κώστας Μουσικάκης και ακόμα πιο πίσω και ο Τέλης Καρασαλίδης αλλά και ο Σοάρες, ενώ λύση έκτακτης ανάγκης με αρκετό ανακάτεμμα τράπουλας μπορεί να αποτελέσει και ο Μπάμπης Περπερίδης. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα πρέπει να ψάξει κάτι καλό στο χώρο των χαφ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Βρούτσι-γκολ...565 ημέρες μετά!

Στη νίκη του Πανσερραϊκού επί της Αναγέννησης Επανομής με 3-1 άνοιξαν λογαριασμό με την "ερυθρόλευκη" φανέλα οι Στεφανίδης, Βουτσιάς και Βρούτσινα. Μπορεί για τον Κροάτη κάποιοι να νομίζουν ότι είναι λάθος, αλλά η αλήθεια είναι πως ο αγώνας του Σαββάτου ήταν μόλις ο 6ος επίσημος για αυτόν και ότι γκολ θυμάστε έχουν μπει σε φιλικό επίπεδο. Βέβαια ο Μπόγιαν Βρούτσινα δε πέτυχε απλά το πρώτο του γκολ με τον Πανσερραϊκό αλλά σκόραρε και έπειτα από 565 ημέρες! Το τελευταίο επίσημο γκολ του ήταν στις 13 Απριλίου 2010 στον αγώνα Χάποελ Χαράνα-Χάποετ Τελ Αβίβ...1-4! Επίσης και ο Πασχάλης Βουτσιάς σκόραρε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα το τελευταίο γκολ που πέτυχε ήταν πριν από 698 ημέρες, στον αγώνα Ξάνθη-Ηρακλής 4-3, στις 21/12/2009.