Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ώρα για ντέρμπι...

Το πρώτο Σερραϊκό ντέρμπι στη Football League2 θα γίνει την Κυριακή στις 14:00 στο γήπεδο της Ηράκλειας μεταξύ του τοπικού Μέγα Αλέξανδρου αλλά και του Εθνικού Γαζώρου. Οι δύο ομάδες πριν καλά-καλά "ζεσταθούν" στις μάχες του πρωταθλήματος ετοιμάστηκαν για έναν δύσκολο αγώνα που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δε πάνε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Γνωρίζονται μεταξύ τους, έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές σε φιλικά και ο ένας έχει παρακολουθήσει τον άλλον και σε άλλα παιχνίδια οπότε νικητής, αν θα υπάρξει, θα είναι αφενός...ο πιο καλός ο μαθητής και από την άλλη ο πιο τυχερός.
Οι γηπεδούχοι έχουν ως ομάδα την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς αλλά και ένα τελείως διαφορετικό σύνολο ενώ οι φιλοξενούμενοι παρότι νεοφώτιστοι, έχουν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και πολύ εμπειρία στις τάξεις των παικτών. Η μάχη των δύο πάγκων έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεταξύ των..."άψητων" Βαγγέλη Τούσκα και Παναγιώτη Διλμπέρη και τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο.

Δημητρίου: "Να είμαστε σοβαροί"

Για την δυσκολία της αναμέτρησης του Πανσερραϊκού κόντρα στον Διαγόρα μίλησε στη mikriliga.com ο Παύλος Δημητρίου, γιατί μπορεί η ομάδα του να είναι φαβορί αλλά πρέπει να το αποδείξει κιόλας: ''Οφείλουμε να είμαστε σοβαροί την Κυριακή, γιατί αυτά τα παιχνίδια εγκυμονούν κινδύνους και κρύβουν παγίδες για ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Έχουμε τρία σερί παιχνίδια στις Σέρρες και αντιμετωπίζουμε αυτή τη συγκυρία ως μια καλή ευκαιρία για συγκομιδή βαθμών".
Όσον αφορά τα μεταγραφικά ανέφερε: "Πρέπει να γίνει καλός σχεδιασμός μεταγραφικά, να αποφευχθούν οι λάθος επιλογές. Να υπάρχει δηλαδή πληρότητα και ισορροπία στο ρόστερ, να ενισχυθούμε στις θέσεις που πραγματικά πρέπει. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει σε ονόματα, αλλά θέλουμε έναν μέσο για τη θέση του Ορφανού, που στάθηκε άτυχος και πιθανότατα κάποιο παίκτη για τα πλάγια''.

Ξεκινάει το πρωτάθλημα Νέων!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το πρωτάθλημα των Νέων της Football League αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Δεκεμβρίου και έτσι οι παίκτες μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης και λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα πατήσουν γήπεδο. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, βόρειο και νότιο, όπως γίνοταν και πριν λίγα χρόνια και οι πρώτοι των ομίλων θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για να ανδείχθει πρωταθλητής. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει και η κλήρωση...

"Και πολύ άργησε..."

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά την πολύ καλή εμφάνιση στο Λονδίνο μιλώντας στην εκπομπή "ΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ" του TVS, σχολίασε την πορεία του Πανσερραϊκού και την παραμονή του Παύλου Δημητρίου στον πάγκο: " Ήταν μια πολύ καλή επιλογή η παραμονή του Παύλου Δημητρίου ως προπονητής. Πιστεύω ότι και πολύ άργησε. Ίσως θα έπρεπε να γίνει από πέρυσι αυτό. Είναι ένας προπονητής και ένας άνθρωπος που έχει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων των παικτών και όταν οι παίκτες σέβονται του προπονητή δίνουν ακόμα περισσότερα από ότι έχουν στο γήπεδο. Εννοείται ότι παρακολουθώ την ομάδα και ξέρω τι γίνεται, πιστεύω πως στο τέλος θα πανηγυρίσει την άνοδο".

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Συμπεράσματα μετά το 0-0 κόντρα στον Πιερικό

Αν δεις το ποτήρι...μισοάδειο μετά την ισοπαλία(0-0) του Πανσερραϊκού στη Κατερίνη μπορείς να καυτηριάσεις για ακόμα μια φορά την μέτρια ως κακή απόδοση της ομάδας και να ξαναναφέρεις τα ίδια προβλήματα που παρουσιάζει το σύνολο, κυρίως μεσοεπιθετικά γιατί η 1,5 ευκαιρία δεν αποτελεί προϊόν παραγωγής μιας ομάδας με την ποιότητα που έχει ο Πανσερραϊκός και με τους στόχους που έχει.
Αν δεις το ποτήρι...μισογεμάτο, σίγουρα μπορείς να πεις ότι από τη στιγμή που δε μπορείς να κερδίσεις τουλάχιστον να μη χάνεις. Το να παίρνεις ένα βαθμό εκτός έδρας σε μια έδρα όπως αυτή του Πιερικού, σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, δεδομένων των συνθηκών, είναι ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ποιος λέει όχι. Από το ολότελα βασικά καλή και η Παναγιώταινα!
Βέβαια είπαμε πως ο Πανσερραϊκός πρέπει να προσπαθήσει στο επόμενο διάστημα, μέχρι την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, να πάρει ότι περισσότερο μπορεί γιατί τα κουκιά των παικτών είναι μετρημένα και τα προβλήματα είναι πολλά. Φυσικά και η δήλωση του Σούλη Παπαδόπουλου, ότι είδε τον Πανσερραϊκό να παίζει αμυντικά όσο ποτέ άλλοτε, έχει σημασία, αλλά στο τέλος θα κριθεί. Είπαμε ότι και ο σκοπός αγιάζει μέσα! Πρέπει όμως να τον βοηθήσεις λίγο και εσύ...

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο αποχής στη Football League

Χωρίς πολλές εντάσεις, αλλά και χωρίς τη μεγάλη είδηση ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου τέσσερις ώρες το ΔΣ της Football League. Ένα ΔΣ ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον της δεύτερης και τρίτης τη τάξει κατηγορίας. Ποιο ήταν το ευχάριστο; Ότι υπεγράφη η σύμβαση με το ΟΤΕ TV και εντός των ημερών θα πάρουν οι ΠΑΕ την πρώτη δόση, ενώ αναμένεται να βρεθεί φόρμουλα με την ΕΠΟ, ώστε οι ομάδες που χρωστούν για προσφυγές να πάρουν παράταση αποπληρωμής.
Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας πρότεινε τη λύση της αποχής, ώστε οι ομάδες να πιέσουν τον ΟΠΑΠ και να υπογραφεί επιτέλους η σύμβαση, με την προθεσμία που ο ίδιος έδωσε να είναι 10ήμερη. Φυσικά, ομάδες όπως οι Διαγόρας, Θρασύβουλος, Αναγέννηση Επανομής ζήτησαν λύση το συντομότερο δυνατό, γιατί τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Σπύρος Καλογιάννης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ομάδων για τις επαφές που έχει με το Υπουργείο Οικονομικών και τον ΟΠΑΠ. Ο ίδιος σημείωσε ότι η λύση της σύμβασης με ξένη στοιχηματική εταιρεία αντιτίθεται στους νόμους και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με τον Οργανισμό. Ο ΟΠΑΠ, εξάλλου, δέχεται να χρηματοδοτήσει μόνο το πρωτάθλημα Νέων, το οποίο όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους.
Σχετικά με το ζήτημα των ορισμών των διαιτητών, υπήρξε πρόταση αυτοί να γίνονται βάσει γεωγραφικών κριτηρίων, γιατί οι ομάδες δεν μπορούν να πληρώνουν κάθε φορά 4.000 ευρώ για τα διαιτητικά έξοδα.
Υπήρξαν, μάλιστα, παράγοντες που τα έβαλαν με το ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο συνεργάζεται η ΕΠΟ, με τον Καλογιάννη να τονίζει: «Μπορώ να φέρω πιο οικονομική προσφορά για τα μεταφορικά των διαιτητών. Θα το συζητήσω με την ΕΠΟ».
Υποψήφιοι αντιπρόεδροι
Στις 08/12 θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροέδρων της Football League. Αυτές δεν έγιναν τη Δευτέρα (28/11), γιατί στην ημερήσια διάταξη υπήρχε θέμα νομιμοποίησης των μελών του ΔΣ. Από τους 22 παρόντες  στους 8 υπήρχε έλλειψη αρκετών εγγράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψηφιότητα αναμένεται να θέσουν οι Αλέξης Κούγιας, Πέτρος Θεοδωρίδης και Στέλιος Σφακιανάκης.

πηγή: onsports.gr

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Άξιοι εκπρόσωποι...

Αν η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται τότε θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά από τους εκπροσώπους του Σερραϊκού ποδοσφαίρου στη Football League2 καθώς καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσαν να έχουν, πάντα τηρουμένων των αναλογιών. Ο Εθνικός Γαζώρου παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και μετατρέποντας, επιτέλους, τις ευκαιρίες του σε γκολ, έδειξε στον Αετό Σκύδρας ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Με πρωταγωνιστές τους Πεχλιβανίδη και Παναγιώτη Καλογιάννη και όλους τους υπόλοιπους στη...μηχανή στήριξης, οι παίκτες του Παναγιώτη Διλμπέρη έδειξαν ότι έχουν την ποιότητα όταν βρεθούν σε καλή μέρα και εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του αντιπάλου, να πετύχουν πολλά. Από την άλλη, ο Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας είχε δύσκολο έργο εξ αρχής κόντρα σε ένα από τα φαβορί για την άνοδο αλλά τελικά απέδειξε ότι έχει τις ικανότητες να παίρνει με τον τρόπο του και τέτοια παιχνίδια. Το γκολ του Κουβελόγλου στο 43΄ αποδείχθηκε αρκετό και το πιο σημαντικό για την ομάδα είναι να ξέρει τις δυνατότητες της και να μπορεί πάντα να κάνει και το κάτι παραπάνω. Όσο για την Αναγέννηση, αν και είχε σημαντικές απουσίες έμεινε όρθια στην Κρανούλα χάρη στη δύναμη της, στο πάθος της, στην ψυχή της...στο Σαμουηλίδη και τον Πιπινίκα. O τερματοφύλακας είδε την εστία του να παραβιάζεται από τον πρώην συμπαίκτη του, τον Γαϊδαρτζή αλλά κάπου εκεί είπε και stop, ενώ ο Πιπινίκας φρόντισε να ανοίξει λογαριασμό.
Και τα καλύτερα έρχονται. Ντέρμπι την επόμενη εβδομάδα μεταξύ Ηράκλειας και Γαζώρου, αλλά και δοκιμασία της Αναγέννησης στην Καλαμαριά!