Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Παραμένει για ακόμα ένα χρόνο ο Κόντος

Παίκτης του Πανσερραϊκού θα είναι για τον επόμενο ένα χρόνο ο Αλέξης Κόντος ο οποίος αποδέχθηκε την μείωση αποδοχών που του προτάθηκε και θα συνεχίσει να φορά την "ερυθρόλευκη" φανέλα αφού επήλθε συμφωνία ανάμεσα στον Πέτρο Θεοδωρίδη και τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Κώστα Στάμτσιο. Mπορεί η φετινή χρονιά να ήταν δύσκολη για τον ίδιο καθώς ουσιαστικά ήταν στον "πάγο" στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος και έπαιξε μόλις 20 λεπτά στα παιχνίδια με Ολυμπιακο Βόλου και Ξάνθη, ωστόσο η παραμονή του όπως είπε στο "pestoagorimou" είναι ευκαιρία για αποδείξεις: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω στην ομάδα και ελπίζω να βοηθήσω τη νέα χρονιά να επιστρέψουμε και πάλι στη Σούπερ Λίγκ. Ήθελα να συνεχίσω στην ομάδα για αυτό δέχθηκα και μια μείωση που μου προτάθηκε αλλά το σημαντικό είναι να μπορέσω να βοηθήσω. Σίγουρα είμαι πικραμένος για αυτή τη χρονιά. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει. Ελπίζω η χρονιά που έρχεται να είναι προσωπικά για μένα μια απάντηση και να φέρει την άνοδο για τον Πανσερραϊκό".

Κοκότοβιτς: "Σπουδαίο ταλέντο ο Ανάκογλου"


Ο πρώην τεχνικός του Πανσερραϊκού, Ντράγκαν Κοκότοβιτς, μίλησε για τους Ανάκογλου, Σουμπίνιο, Παπάζογλου και Γεωργιάδη στην εφημερίδα "ΦΩΣ" κάνοντας πολύ κολακευτικά σχόλια για τον πρώτο. Είπε: 
 «Ο Σουμπίνιο σταθερότητα δεν είχε. Όμως, σε κάποια ματς ήταν πολύ καλός, ήταν ο καλύτερος παίκτης μας. Το παιδί ήρθε ανέτοιμο, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία μαζί μας και δεν προσαρμόστηκε γρήγορα. Είναι ένας παίκτης που έχει άριστη τεχνική, έχει και τα δυο πόδια, έχει καλά στημένα, φάουλ και κόρνερ. Και μπορεί να μαρκάρει! Όποτε θέλει μαρκάρει καλά. Δεν ξέρω αν είναι έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο Champions League. Είναι ένας παίκτης που έχει μέλλον. Έχει ποιότητα και δεν εκπλήσσομαι που αρέσει στον Βαλβέρδε. Είναι παίκτης που τον βοηθάει να έχει συμπαίκτες με ποιότητα, όπως είναι αυτοί του Ολυμπιακού».
Για τον Παπάζογλου: «Δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει άμεσα τον Ολυμπιακό. Είναι ψηλό παιδί, έχει καλά προσόντα. Μπορεί να αγωνιστεί σε τρεις θέσεις και είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης για τον προπονητή. Θέλει δουλειά στην τακτική».
Σχετικά με τον Γιώργο Γεωργιάδη: «Ο Γεωργιάδης είναι πολύ γρήγορος, πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια αλλά θέλει βελτίωση στο μαρκάρισμα».
Για τον Δημήτρη Ανάκογλου, ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε: «Ο Ανάκογλου είναι τέσσερα χρόνια πιο μικρός από τον Γεωργιάδη. Είναι σπουδαίο ταλέντο. Αριστεροπόδαρος, με πολύ καλή τεχνική, έχει καλή πάσα, έχει καλό σουτ και τον θεωρώ από τα καλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα. Παίρνει πρωτοβουλίες, έχει θράσος. Μπορεί να γίνει παίκτης για τον Ολυμπιακό αν δουλέψει σωστά. Πατάει και στις δυο περιοχές. Η θέση του είναι σαν αυτή του Ιμπαγάσα, μπροστά από τον αμυντικό χαφ».


ΣΧΟΛΙΟ: Πάντως ο "Ιμπαγάσα" του Πανσερραϊκού που είναι ταλέντο, έχει καλή τεχνική, καλή πάσα, παίρνει πρωτοβουλίες κλπ, είχε μόλις 293΄ συμμετοχής φέτος με προπονητή τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

"Ψωνίζει" από Γ΄ και Κατσικοκέρη;

Ακόμα ένας...αρχισκόρερ της Γ΄ Εθνικής φαίνεται να βρίσκεται στη λίστα του Πανσερραϊκού. Ο λόγος για τον παίκτη-αποκάλυψη(όπως γράφεται) του Πλατανιά, Νίκο Κατσικοκέρη ο οποίος μοιράζεται τη θέση του πρώτου σκορερ του Νοτίου ομίλου με τον έτερο υποψήφιο για την επίθεση του Πανσερραϊκού, Αλέξανδρο Καραχάλιο. Ο Κατσικοκέρης ξεκίνησε τη καριέρα του στον Παναιτωλικό και ακολούθησε η μεταγραφή στη Δ΄ Εθνική και στον Τηλυκράτη όπου πέτυχε 18 γκολ ενώ το...ξέσπασμα το έκανε στο Κερατσίνι με 26 γκολ και έτσι ήρθε η μεταγραφή στον Πλατανιά. Ο παίκτης φαίνεται να είναι στο στόχαστρο ομάδων της Σούπερ Λίγκ όπως ο Εργοτέλης, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης και δημοσιεύματα τον στέλνουν δανεικό στις Σέρρες...μέσω Τούμπας.
Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα της "DERBY" στον Κατσικοκέρη...

ΣΧΟΛΙΟ: Πάντως αν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ των ομίλων της FOOTBALL LEAGUE2, ο Βόρειος όμιλος περιλαμβάνει Σερραϊκά ονόματα. Τόσο ο Τέλης Κρυστάλλης είχε μια πολύ καλή χρονιά με 9 γκολ όσο και ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος.

Άλεξ Σουάρες...ο πρώτος

Ο Πορτογάλος επιθετικός χαφ Άλες Σουάρες θα είναι όπως φαίνεται η πρώτη μεταγραφή του Πανσερραϊκού. Ο ποδοσφαιριστής που ήταν επί δύο περίπου εβδομάδες στις Σέρρες για δοκιμή κατάφερε να πείσει τους "ερυθρόλευκους" όπως φαίνεται για τις ικανότητες του και μάλιστα όπως δήλωσε ο ίδιος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "record" σήμερα υπέγραψε  το διετές συμβόλαιο του. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη 3η κατηγορία Πορτογαλίας με την "Εσπεράνσα Λάγος" ενώ έχει ξεκινήσει από τις ακαδημίες της Μπενφίκα. Στις δηλώσεις του αναφέρει: "Είναι μια ευκαιρία να βγω από την Division II στην Πορτογαλία και να πάω στο ελληνικό πρωτάθλημα και ένα σύλλογο που έχει υπέροχες συνθήκες. Ήμουν εκεί τρεις εβδομάδες και όλα πήγαν καλά. Τους άρεσε αυτό που είδαν και πιστεύω ότι μπορεί να είναι σημαντικό για την καριέρα μου, κάνω αυτό το άλμα. Έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο για την επόμενη σεζόν. Αυτό με ευχαριστεί πολύ".
 Εδώ το δημοσίευμα της "ΑΒΟLA"
Eδώ το δημοσίευμα της "RECORD" 

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τέλος και ο Κίς-"Λυπημένος που φεύγω"

Ακόμα ένας παίκτης πέρασε την πόρτα της εξόδου από τον Πανσερραϊκό και αυτός είναι ο Ζόλταν Κις. Ο Ούγγρος δε τα βρήκε με τους "ερυθρόλευκους" στη σημερινή συνάντηση και έτσι μετά από μια σύντομη θητεία στις Σέρρες και 8 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας παίρνει τον δρόμο της επιστροφής. Το "pestoagorimou" επικοινώνησε με τον 30χρονο αμυντικό χαφ ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορία και μάλιστα δήλωσε λυπημένος που πρέπει να φύγει: "Είμαι λυπημένος αλλά πρέπει να φύγω από την ομάδα. Είχαμε μια συνάντηση σήμερα, δεν είχαμε συμφωνία και έτσι όλα τελείωσαν. Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά στην ομάδα του χρόνου και όσον αφορά το μπάτζετ, το καταλαβαίνω, μου πρότειναν μείωση αποδοχών, έκανα και εγώ τη δική μου πρόταση αλλά δε τα βρήκαμε. Τη προηγούμενη εβδομάδα είχα μιλήσει και με τον προπονητή και του είχα πει ότι ήθελα να μείνω. Μου άρεσαν οι Σέρρες, πίστευα και πιστεύω ότι θα ανέβουν αλλά πρέπει να αποχωρήσω. Όταν ήρθα στην ομάδα τον Γενάρη πίστευα ότι μπορούμε να μείνουμε αλλά πριν προλάβω να προσαρμοστώ, σε 4-5 παιχνίδια όλοι πίστευαν ότι υποβιβαστήκαμε και ήταν όντως μια δύσκολη κατάσταση. Πάντως ο Πανσερραϊκός έχει πολλούς νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν τα επόμενα χρόνια".

Γιόσου Ουρίμπε: "Ναι, μίλησα και θέλω Πανσερραϊκό"


Ο Γιόσου Ουρίμπε είναι ένα από τα ελάχιστα ονόματα που βγήκαν στην επιφάνεια αναφορικά με το ερώτημα, ποιος θα είναι ο προπονητής που θα οδηγήσει τον Πανσερραϊκό στην FOOTBALL LEAGUE και το θεωρητικό και φιλολογικό ενδιαφέρον έχει γίνει έμπρακτο. Όπως είχαμε γράψει τις προηγούμενες ημέρες ο Ισπανός τεχνικός προβάλει τη δεδομένη χρονική στιγμή φαβορί για τον πάγκο του Πανσερραϊκού και προς επιβεβαίωση όλων των παραπάνω είναι οι δηλώσεις του ίδιου! Το «PesToAgoriMou» έψαξε και βρήκε τον 42χρονο προπονητή στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη πόλη Χιχόν όπου και διαμένει και μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε-επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι βρέθηκε στην Αθήνα.

Διαβάστε παρακάτω όλο τον διάλογο που είχε το «Pestoagorimou» με τον Ισπανό τεχνικό:

-Κύριε Ουρίμπε, καλησπέρα, τηλεφωνώ από Ελλάδα και συγκεκριμένα από τις Σέρρες.
Γ.Ο: Γεια σας, τι κάνετε; Πείτε μου.

-Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με το ενδιαφέρον που μαθαίνουμε ότι υπάρχει από τον Πανσερραϊκό, ισχύει; Είναι αλήθεια όλα αυτά;
Γ. Ο: Ναι, όντως υπάρχει μια συζήτηση για να γίνω προπονητής του Πανσερραϊκού αλλά δε μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή γιατί δε ξέρω κάτι παραπάνω. Είναι μια καλή ευκαιρία για μένα. Είναι μια πρόκληση για την προπονητική μου καριέρα να βρεθώ στον Πανσερραϊκό.

-Ακούσαμε ότι πριν λίγες ημέρες βρεθήκατε στην Αθήνα; Ισχύει; Σε τι επίπεδο βρίσκονται οι επαφές σας;
Γ.Ο: Ναι, ήμουν στην Αθήνα, συζητήσαμε κάποια πράγματα αλλά δε μπορώ να σας πω αν ο Πανσερραϊκός θέλει τον Γιόσου Ουρίμπε για προπονητή ή αν του αρέσει. Αυτό μπορεί να το πει ο Πανσερραϊκός.

-Τι ξέρετε για τον Πανσερραϊκό. Έχετε ρωτήσει κάποιους Ισπανούς που βρίσκονται στη χώρα μας;
Γ.Ο: Είμαι καλός φίλος με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον προπονητή του Ολυμπιακού και έχω μάθει κάποια πράγματα. Ξέρω ότι δεν είχε μια τόσο καλή χρονιά στη Α΄ κατηγορία και υποβιβάστηκε στη Β΄ κατηγορία και αυτό το διάστημα προσπαθώ να μάθω πράγματα περισσότερα για την ομάδα, να μελετήσω την κατηγορία γιατί θέλω να έρθω να δουλέψω εκεί. Ξέρω πάντως ότι έχει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

-
Γιατί θέλετε να αφήσετε την Ισπανία όπου έχετε δημιουργήσει ένα καλό όνομα μπορώ να πω έστω στην Σεγκούντα Ντιβιζιόν και να έρθετε στην Ελλάδα;
Γ.Ο: Σίγουρα θα μπορούσα να εργαστώ σε κάποια ομάδα στη Β΄ κατηγορία της Ισπανίας αλλά θέλω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Να εργαστώ μακριά από εδώ και να δω τι μπορώ να πετύχω. Δε ξέρω αν ο Πανσερραϊκός θα είναι βήμα για μένα για να πάω σε μια μεγαλύτερη ελληνική ομάδα γιατί ακόμα δεν πήγα σε αυτόν. Ένα, ένα.

-Πότε πιστεύετε ότι θα ξέρουμε τι θα γίνει με τις επαφές σας με την ομάδα;
Γ.Ο: Πιστεύω ότι σε μερικές μέρες θα ξέρουμε τι ακριβώς θα γίνει. Περιμένω τηλεφώνημα και ελπίζω να έρθω στις Σέρρες.

-Ευχαριστώ πολύ. Καληνύχτα.

Τα πλεονεκτήματα του είναι το βιογραφικό του που τηρουμένων των αναλογιών είναι ενθαρρυντικό, οι οικονομικές του απαιτήσεις, το γεγονός ότι βρίσκεται σε ηλικία που έχει φιλοδοξίες να πετύχει, η θέληση του να έρθει ενώ μοναδικό μειονέκτημα το άγνωστο της FOOTBALL LEAGUE που αν μη τι άλλο είναι ένα «άλλο» πρωτάθλημα.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τέλος εποχής για Βαλσαμάκη και Βοσκόπουλο

Τα συμβόλαια τους έληγαν στις 30/6 και από τη στιγμή που από την «ερυθρόλευκη» διοίκηση δεν υπήρχε πρόθεση ανανέωσης, οι Γιώργος Βαλσαμάκης και Γιάννης Βοσκόπουλος έλυσαν σήμερα και τυπικά τα συμβόλαια τους και από αύριο θα αναζητήσουν μακριά από τις Σέρρες την ποδοσφαιρική τους στέγη. Ο νεαρός τερματοφύλακας λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 25 του χρόνια κλείνει το πρώτο κεφάλαιο της ποδοσφαιρικής του καριέρας που ήταν και αρκετά μεγάλο καθώς άνοιξε την πόρτα του Πανσερραϊκού και την έκλεισε το έχοντας μόνο 15 συμμετοχές. Η περίπτωση του έχει πολλά επεισόδια και μάλιστα τα τελευταία ήταν κάπως θυελλώδη καθώς αρκετές φορές έφτασε ένα βήμα πριν την έξοδο αλλά τελικά έμενε. Τώρα όμως ήρθε η ώρα. Βέβαια προκύπτουν και πολλά ερωτήματα, κυρίως για το αν πήρε τις ευκαιρίες που άξιζε. Όσον αφορά τον Βοσκόπουλο ήταν παρών στις καλές και στις κακές στιγμές τις ομάδες καθώς πανηγύρισε δύο ανόδους και γνώρισε και δύο υποβιβασμούς. Στα 23 του χρόνια μετρά 24 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκ, πάνω από 40 συμμετοχές στη FOOTBALL LEAGUE και 5 συμμετοχές στο κύπελλο. Όσον αφορά τους υπόλοιπους, ο Ζόλταν Κις θα έχει αύριο ένα τελικό ραντεβού για να παρθεί οριστική απόφαση ενώ οι Λεοζίνιο και Κάστρο θα αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους και ανάλογα με τις επαφές που θα υπάρξουν με τους εκπροσώπους τους θα ειδοποιηθούν. Παρελθόν αποτελεί και ο Σεμίρ Κέρλα.

Ο Ουρίμπε και…οι άλλοι!

Μπορεί ο Γιόσου Ουρίμπε να θεωρείται φαβορί για τον πάγκο αλλά το μειονέκτημα του ξένου, το μειονέκτημα του άγνωστου για αυτόν της FOOTBALL LEAGUE, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο για να γίνει…η στροφή σε Έλληνα, νεαρής ηλικίας, φιλόδοξο τεχνικό που ξέρει τα μονοπάτια. Ποια ονόματα μπορεί να είναι στη λίστα; Βασίλης Βούζας, Πέτρος Ρουτζιέρης, Άκης Μάντζιος, Γιάννης Πετράκης, Μιχάλης Γρηγορίου(που είναι ωστόσο στη Δράμα), Απόστολος Χαραλαμπίδης και ίσως κάποιες εκπλήξεις ενώ όσον αφορά την περίπτωση του Παύλου Δερμιτζάκη μπορεί να προχωρήσει μόνο αν πέσει το κασέ του.

Mπέλιτς: "Στεναχωρημένος που φεύγω"

Ο 28χρονος μέσος με δηλώσεις του στο Onsports δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του για την αποχώρηση από την ομάδα, τονίζοντας ότι  οι άνθρωποι των Σερρών ήταν δίπλα του συνεχώς, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο μέλλον.
«Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος που θα φύγω. Η ομάδα και ο κόσμος θα έχουν για πάντα ένα μέρος της καρδιάς μου, αλλά αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Εξάλλου ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Μπορεί να επιστρέψω στο μέλλον. Έχω μια οικογένεια που περιμένει από μένα για να ζήσει κι αυτό είναι πάνω απ’ όλα» είπε αρχικά ο Σέρβος και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του συλλόγου για τη συνεργασία που είχαμε, είναι όλοι πολύ καλοί άνθρωποι. Επίσης να ευχαριστήσω και τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος μου χάρισε όμορφα συναισθήματα και με στήριξε μέχρι τέλους».
Τέλος για τη συνέχεια της καριέρας του είπε: «Μπορεί να μείνω στην Ελλάδα αλλά δεν θα είμαι αντίπαλος του Πανσερραϊκού αφού έχω προτάσεις από ομάδες της Super League, ενώ εξετάζω και μια σοβαρή πρόταση από την Tουρκία».
*Ο Μπέλιτς πέρα από το ενδιαφέρον του Άρη έχει πρόταση από την Γκαζιάντεπσπορ για τριετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 600.000 ευρώ αλλά δείχνει διάθεση να μείνει στην Ελλάδα.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Φαβορί ο Ουρίμπε!

Μπορεί όσον αφορά το θέμα του προπονητή να μην έχουν κυκλοφορήσει πολλά ονόματα στο προσκήνιο ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως ο Πέτρος Θεοδωρίδης έχει ήδη κάνει κάποιες επαφές. Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως θα προτιμηθεί Έλληνας φιλόδοξος τεχνικός, ωστόσο πλέον αυτός που δείχνει ως φαβορί είναι ο Γιόσου Ουρίμπε, χωρίς βέβαια να αποκλείεται κάποια ανατροπή. Το όνομα του 42χρονου Ισπανού τεχνικού είχε έρθει στο προσκήνιο από Ισπανικά δημοσιεύματα αλλά μόνο ως φήμες δεν αποδείχθηκαν. Όπως φαίνεται, ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού έχει ψάξει "εξονυχιστικά" την περίπτωση του, έχει έρθει σε επαφή μαζί του και ο προπονητής που έχει ως επίτευγμα στη καριέρα του την άνοδο στη Πριμέρα Ντιβιζιόν με την Χετάφε την περίοδο 2003-04, θέλει να έρθει να δουλέψει στην Ελλάδα και να...ανοίξει πόρτα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί η ηλικία του επιτρέπει να έχει φιλοδοξίες.

Στη Δράμα ο Θεοδωρίδης για φιλικό και το...πακέτο!


Η χθεσινή "σφαλιάρα" του Πανσερραϊκού στη Δράμα ήταν βαριά. Το 6-0 ακόμα και αν το παιχνίδι ήταν φιλικό δε χωνεύεται εύκολα όμως απ' ότι φάνηκε το μυαλό των ποδοσφαιριστών ήταν στις διακοπές και η παράταση στις αγωνιστικές υποχρεώσεις αποδείχθηκε μεγάλη αγγαρεία. Όπως πάντως βλέπετε στη φωτογραφία από το dramagoal.gr στη γειτονική πόλη βρέθηκε και ο Πέτρος Θεοδωρίδης ο οποίος  έχει καιρό να έρθει στις Σέρρες για να παρακολουθήσει κάποιον αγώνα . Βέβαια η χθεσινή εικόνα του Πανσερραϊκού έδινε δικαίωμα για πολλούς βαριαναστεναγμούς. Στη φωτογραφία διακρίνεται δίπλα του ο γνωστός μάνατζερ, Κώστας Στάμτσιος, ο οποίος εκπροσωπεί τους Δημήτρη Ανάκογλου και Γιώργο Γεωργιάδη και θεωρείται δεδομένο πως έγινε συζητήση για το μέλλον των δύο ποδοσφαιριστών καθώς όπως αναφέρει το dramagoal.gr νωρίτερα υπήρξε και γεύμα...εργασίας. Το τέλος της διαδικασίας των play-off αναμένεται να φέρει εξελίξεις όσον αφορά την μεταγραφή τους με την ΑΕΚ να δείχνει αυτή τη στιγμή να έχει το πρώτο λόγο τουλάχιστον για τον Γεωργιάδη ενώ στη περίπτωση του Ανάκογλου εμπλέκεται και ο Ολυμπιακός. Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία στο γήπεδο ήταν παρών τόσο ο Δημήτρης Φιλίππου όσο και ο Φώτης Φουντουκίδης.