Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Νικητής ο Πανθρακικός στο τουρνουά του Γαζώρου...

Η ομάδα του Πανθρακικού πήρε τον άτυπο τίτλο του νικητή στο τουρνουά που διοργάνωσε ο Εθνικός Γαζώρου με τη συμμετοχή και του Μέγα Αλέξανδρου Ηράκλειας. Τα αποτελέσματα:
ΕΘΝ. ΓΑΖΩΡΟΥ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ(0-2, Σουλτανίδης και Σιμώσης)
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞ. ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ(0-0)
ΕΘΝ. ΓΑΖΩΡΟΥ-ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞ. ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ(1-0, Καλογιάννης Πρ.)
Διλμπέρης: "Να βρούμε τακτική πειθαρχία και αγωνιστικότητα"
Απογοητευμένος από την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες που έπαιξαν στον πρώτο αγώνα δήλωσε στο "pestoagorimou" ο Παναγιώτης Διλμπέρης που έχει εντοπίσει τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση: "Έχω φρικτά παράπονα από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο πρώτο φιλικό. Δεν είχαν τακτική πειθαρχία και τους έλειπε το πάθος. Αντίθετα όσοι αγωνίστηκαν με την Ηράκλεια ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές μου και το σύστημα και είχαν αγωνιστικότητα. Είμαστε μια ομάδα που προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και είναι θετικό αυτό αλλά θα αγωνιστούμε σε ένα πρωτάθλημα που θα χρειαστεί πάθος και αυτό προς το παρόν δε το έχουμε. Δείχνουμε μια αναλγησία επίσης και αυτός οφείλεται στην καθυστέρησε έναρξης του πρωταθλήματος αλλά είναι δική μου ευθύνη να βρω κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές".
 Η αρχική ενδεκάδα του Εθνικού Γαζώρου
Τούσκας: "Είμαι ικανοποιημένος..." 
Από την άλλη πλευρά ο Βαγγέλης Τούσκας δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του: "Ήμασταν καλοί και είμαι ικανοποιημένος. Ανταποκριθήκαμε καλά κόντρα στον Πανθρακικό, δε κινδυνεύσαμε ενώ και κόντρα στον Γάζωρο είχαμε την υπεροχή αλλά δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση. Φυσικά και χρειαζόμαστε δουλειά, καμιά ομάδα δεν είναι τέλεια αλλά είμαστε σε καλό επίπεδο και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Το ότι αργεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο για όλους. Ήδη είμαστε στους 2,5 μήνες προετοιμασίας".
Η αρχική ενδεκάδα της Ηράκλειας

Βελτιωμένος...αλλά θέλει δουλειά ακόμα - Φιλικό με Καλλονή το Σάββατο

Χωρίς νικητή έληξε η φιλική αναμέτρηση του Πανσερραϊκού στον Εύοσμο καθώς οι "ερυθρόλευκοι" αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα. Κάνοντας μια εμφάνιση καλύτερη από τα προηγούμενα φιλικά οι παίκτες του Γιόσου Ουρίμπε έδειξαν βελτιωμένη εικόνα σε γενικές γραμμές αλλά όπως ειπώθηκε αμέσως μετά το τέλος και από συνεργάτες του Ισπανού τεχνικού, υπάρχει δρόμος ακόμα μέχρι η ομάδα να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα και για να γίνει βέβαια αυτό θέλει δουλειά από όλους. Ο Πανσερραϊκός βρέθηκε πίσω στο στορ στο 32' μετά από γκολ του Πετρίσεβιτς αλλά λίγα λεπτά αργότερα σκόραρε ο Βουτσιάς και ισοφάρισε σε 1-1.
Οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίστηκαν με τους Γουμάγια, Περπερίδη, Ντιόγκο, Σαλαμαστράκη, Παϊζάνο, Παντελιάδη, Τριανταφύλλου Κ, Τσαούση, Στεφανίδη, Γκόμεζ, Βουτσιά ενώ ως αλλαγή μπήκαν οι Κυριακίδης, Βρούτσινα, Γκουεϊ, Κόντος. Δεν αγωνίστηκαν οι Κουτζαβασίλης και Τριανταφύλλου Δαμιανός που συμπλήρωναν τη 18αδα ενώ πέρα από αυτούς που έμειναν εκτός αποστολής δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Ντα Κόστα, Ορφανός, Ανάκογλου, Ασλανίδης αλλά και ο Μιλένκοβιτς που επιστρέφει σήμερα από τη Σερβία.
Εν τω μεταξύ όπως ανακοίνωσε η Καλλονή, το Σάββατο στις 20:00 θα υποδεχθεί στο δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης τον Πανσερραϊκό και έτσι οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν μια ομάδα αρκετά ενισχυμένη για το πρωτάθλημα της Football League ενώ απέναντι τους θα βρουν τους Λεοζίνιο και Σκάγκλια. Την Τετάρτη αναμένεται να δοθεί φιλικό και στην Αναγέννηση.

"Μπορεί να έχουμε και νέους υποβιβασμούς"

Στην αποκάλυψη πως την άλλη εβδομάδα θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις σε 15 νέες ομάδες που δεν είχαν εμπλακεί στο… πρώτο ημίχρονο του σκανδάλου με τα «στημένα», ανάμεσά τους και δύο-τρεις ομάδες της Super League, προέβη ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης!
«Βεβαίως και μπορεί να έχουμε νέους υποβιβασμούς, αφού τα αδικήματα αφορούν δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό», τόνισε χαρακτηριστικά φιλοξενούμενος στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», υπογραμμίζοντας για την υπόθεση του Ηρακλή: «Κακώς την έκρινε το Διαιτητικό Δικαστήριο, αφού δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα»!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Αντωνακάκη:
- Για το σημείο όπου βρίσκεται η έρευνα: «Η δική μας έρευνα βρίσκεται στην επεξεργασία όλων των στοιχείων και στη σύνταξη των κατηγοριών».
- Για το αν είναι κοντά στο να τελειώσει η έρευνα: «Είμαστε πολύ κοντά. Σίγουρα, την άλλη εβδομάδα θα ασκηθούν διώξεις. Είχαμε ορισμένες τεχνικής φύσεως δυσκολίες, για αυτό και καθυστερήσαμε. Ένα σωρό έγγραφα, καταθέσεις μαρτύρων, εκθέσεις της UEFA…».
- Για τον αριθμό των ομάδων: «Έχουμε 15 ομάδες σε αυτή τη φάση! Είναι νέες ομάδες, που δεν έχουν διωχθεί. Όχι, δηλαδή, η Ηλιούπολη. Καμία από αυτές που είχαν διωχθεί. Πάντως, μιλάμε για δέκα… χαρτόκουτες, γεμάτες στοιχεία. Πρέπει να τα κοιτάξεις όλα. Μιλάμε για μία πραγματικά ογκώδη δικογραφία».
- Για το αν η ΕΠΟ… πιάστηκε απροετοίμαστη: «Εμείς (σ.σ. ο ίδιος και ο κ. Φάκος) είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί έχουμε εμπειρίες και από τα πολιτικά δικαστήρια. Η καθυστέρηση δεν αφορά τη δουλειά μας. Σε ό,τι αφορά τις επιτροπές, χρειάζεται, ίσως, ανακατατάξεις και διευκρινήσεις… Παράδειγμα: το Διαιτητικό Δικαστήριο έκρινε εσφαλμένα την υπόθεση του Ηρακλή. Δεν είχε αρμοδιότητα. Αυτά θα έπρεπε, μάλλον, να διευκρινιστούν πιο μπροστά. Δεν μπορούσε να αποφανθεί ως τριτοβάθμιο δικαστήριο».
- Για για το αν υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστούν ομάδες και να αλλάξουν τα πρωταθλήματα, κατέληξε: «Βεβαίως και μπορεί να έχουμε νέους υποβιβασμούς, αφού τα αδικήματα αφορούν δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό. Αυτές οι διατάξεις προβλέπουν και την ποινή του υποβιβασμού. Θα έχουμε ανακατατάξεις, αν και εφόσον, βέβαια, οι ομάδες που θα παραπέμψουμε, κριθούν ένοχες. Είναι και δυο -τρεις ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα».

πηγή:onsports.gr

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρνουά στο Γάζωρο με Πανθρακικό και Ηράκλεια

Τουρνουά φιλικών αγώνων διοργανώνει το Σάββατο ο Εθνικός Γαζώρου με τη συμμετοχή του Πανθρακικού και του Μέγα Αλέξανδρου Ηράκλειας και σίγουρα θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους προπονητές των τριών ομάδων να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα αλλά και να χρησιμοποιήσουν τη πλειοψηφία των παικτών που θα έχουν στη διάθεση του.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο του Γαζώρου και θα έχουν διάρκεια 45 λεπτών ,ο καθένας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:
Εθνικός ΓαζώρουΠανθρακικός(17.15) 
Μέγας Αλέξανδρος ΗράκλειαςΠανθρακικός(18.10) 
Εθνικός ΓαζώρουΜέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας(19.00)

Από Δευτέρα...

Eκδικάστηκε από το Διοικητικό Εφετείο η προσφυγή του υπουργείου Πολιτισμού κατά της απόφασης με την οποία είχε μπλοκαριστεί η αντικατάσταση στη Σούπερ Λίγκα των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας από άλλες ομάδες. Στη διαδικασία έγιναν παρεμβάσεις από τη Σούπερ Λίγκα, η οποία ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης απόφασης μέσω του νομικού της συμβούλου, Γιάννη Οικονομάκη, αλλά και από τον Λεβαδειακό, που υποστήριξε την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού, αφού αν αρθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, θα εξεταστεί ο φάκελός του από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ώστε να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα. Πάντως, οι όποιες εξελίξεις θα δρομολογηθούν από τη Δευτέρα και μετά, καθώς στις τρεις πλευρές δόθηκε προθεσμία προκειμένου τη Δευτέρα να υποβάλουν υπομνήματα κι εν συνεχεία το Διοικητικό Εφετείο θα συνεδριάσει και θα εκδώσει την απόφασή του.
Aπο πλευράς Πανσερραϊκού ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας, Γιώργος Παναγόπουλος, είπε πως οι "ερυθρόλευκοι" απλά περιμένουν τις εξελίξεις. Ότι ήταν να κάνουν το έκαναν...

πηγή: soccerplus.gr

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Έξαλλοι Θεοδωρίδης και Ουρίμπε με κάποιους παίκτες...

Η εμφάνιση κάποιων παικτών στον φιλικό αγώνα της Ελευθερούπολης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του Γιόσου Ουρίμπε και του Πέτρου Θεοδωρίδη. Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός έφτασε στα όρια του με κάποιους από αυτούς και το μετέφερε και στους στενούς του συνεργάτες, ότι όχι μόνο δεν είναι ικανοποιημένος από αυτά που βλέπει αλλά είναι και εξοργισμένος καθώς δε μπορεί να κάνει τη δουλειά του όπως νομίζει και να ετοιμάσει την ομάδα όπως ακριβώς θέλει.
Κάποιοι παίκτες Έλληνες και ξένοι,κυρίως, που δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα ούτε το ελάχιστο του αναμενομένου έχουν μπει στο στόχαστρο και μάλιστα ανάλογη άποψη έχει και ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού που συμφωνεί με τον προπονητή και σκοπεύει να λάβει τα μέτρα του προκειμένου να προφυλάξει την ομάδα, προφανώς με κάποιες τιμωρίες. Μάλιστα δεν αποκλείεται πριν το φιλικό με τον Αγροτικό Αστέρα οι δύο άνδρες να έχουν και συνάντηση στη Θεσσαλονίκη...

Συνάντηση με τους προπονητές των ακαδημιών ζήτησε ο Ουρίμπε

 Είναι γνωστό πως ο Ισπανός προπονητής του Πανσερραϊκού λατρεύει να ασχολείται με τους μικρούς ποδοσφαιριστές για αυτό και άλλωστε στην Ισπανία κάθε καλοκαίρι διοργανώνει και camp.
Στόχος του είναι να μάθει τα μυστικά του ποδοσφαίρου σε αυτούς και επηρεασμένος από τη φιλοσοφία που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη και θέλει τα τμήματα υποδομής να ακολουθούν τα συστήματα και τον τρόπο λειτουργίας της πρώτης ομάδας, θα έχει την Παρασκευή συνάντηση με όλους τους προπονητές προκειμένου να συζητήσουν πως θα μπορέσουν να εφαρμόσουν όλο αυτό το πλάνο. Μάλιστα ο Ουρίμπε έχει ήδη βρεθεί 2-3 φορές στις προπονήσεις των ακαδημιών και αυτή του η κίνηση φανερώνει όρεξη για δουλειά και ότι δε βλέπει τον Πανσερραϊκό σαν κάτι παροδικό αλλά θέλει να έχει αποτέλεσμα σε βάθος. Μακάρι να βρει τον χρόνο να το κάνει...

Eπιτρέπεται η αντικατάσταση Βόλου-Καβάλας...;

Και η συγκεχυμένη ροή πληροφοριών συνεχίζεται και εμείς ακολουθούμε. Σύμφωνα με το dikisports.blogspot.com η Ε.Ε.Α αναμένεται να πάρει σήμερα απόφαση η οποία σε συνδυασμό με την αυριανή παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού στο Πολιτικό Εφετείο θα επιτρέπει την αντικατάσαταση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας...

"Τελειώνουν" οριστικά Πανσερραϊκό και ΑΕΛ και παίρνουν απόφαση για 14 ομάδες τον Οκτώβρη!

Το ενδεχόμενο να γίνει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας με 14 ομάδες, συζήτησαν στη χθεσινή (14/9) συνάντηση οι φορείς του ποδοσφαίρου με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Απόστολος Παπουτσάκης, ο γενικός διευθυντής Πατρίκ Κομνηνός βρέθηκαν χθες (14/9) στο κτίριο της ΓΓΑ και μπροστά στο… αδιέξοδο που έχουν φέρει το ποδόσφαιρο οι πολλές εκκρεμοδικίες, πρότειναν ακόμα και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με τη μορφή που είναι τώρα, δηλαδή με 14 ομάδες (τότε θα υποβιβαστεί μία ομάδα). Μία πρόταση που θα συζητηθεί στο αυριανό ΔΣ της διοργανώτριας Αρχής, αλλά τελική απόφαση θα ληφθεί, πιθανότατα, στη νέα διακοπή του πρωταθλήματος στις αρχές Οκτωβρίου, όταν και η Εθνική ομάδα θα έχει να δώσει τα δύο τελευταία της παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2012 (7/10). Η πλευρά του συντεταγμένου ποδοσφαίρου και η Πολιτεία οδηγήθηκαν σε αυτό το ενδεχόμενο, που τις επόμενες ημέρες θα μετατραπεί σε πρόταση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες τα μηνύματα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι… αρνητικά για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Η εξέλιξη αυτή συζητήθηκε χθες στην συνάντηση που είχε ο ΓΓΑ, Π. Μπιτσαξής με τους Πιλάβιο, Παπουτσάκη και Κομνηνό. Στην συνέχεια, εξέτασαν το ενδεχόμενο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα χωρίς να υπάρχουν προσφυγές στα δικαστήρια που θα έθεταν σε αμφιβολία το κύρος του και εκεί υπήρξε η πρόταση, ο Ολυμπιακός Β. και η Καβάλα να μην αντικατασταθούν από καμία ομάδα και το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα να συνεχιστεί και να τελειώσει με 14 ομάδες! Ενας επιπλέον λόγος είναι επειδή ο Λεβαδειακός, που μαζί με την Δόξα Δράμας είναι οι δύο ομάδες που θα έπαιρναν την θέση Βόλου και Καβάλας, φέρεται να είναι μπλεγμένος στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων και θα αντιμετωπίσει, αργότερα, την απειλή του υποβιβασμού. Παράλληλα, Λάρισα και Πανσερραϊκός δεν δικαιούνται να πάρουν τις δυο θέσεις (σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΑ) και έτσι οι τρεις πλευρές οδηγούνται στην απόφαση για πρωτάθλημα με 14 ομάδες ώστε να πάψουν οι προσφυγές στα δικαστήρια.

πηγή: onsports.gr

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ήττα στην Ελευθερούπολη, κακή εμφάνιση και προβληματισμός

Ακόμα μια ήττα, ακόμα ένα παιχνίδι που κράτησε το μηδέν...στην επίθεση, ακόμα μια πολύ κακή εμφάνιση από τον Πανσερραϊκό που συνεχίζει να προβληματίζει και με αντιπάλους μικρότερων κατηγοριών. Οι "ερυθρόλευκοι", υπό το βλέμμα και του Πέτρου Θεοδωρίδη που μόνο καπνούς δεν έβγαζε με αυτά που είδε στον αγωνιστικό χώρο, ηττήθηκαν με 2-0 στην Ελευθερούπολη από τον τοπικό Ορφέα, ομάδα Δ΄ Εθνικής. Βέβαια μπορεί κατά πλειοψηφία να έπαιξαν "ρεζέρβες" της ομάδας αλλά αυτό φυσικά δεν αποτελεί καμία δικαιολογία γιατί οι παίκτες ανήκουν στο ρόστερ μια ομάδας Football League που ευελπιστεί αν δικαιωθεί να παίξει και στη Σούπερ Λίγκα, ωστόσο οι εμφανίσεις τους μόνο αισιοδοξία δεν αποπνέουν, το αντίθετο μάλιστα. Με εξαίρεση τους Αντώνη Τσαούση και Δαμιανό Τριανταφύλλου που ξεχώρισαν αλλά και τον Γκόμεζ που έδειξε πολύ θετικά δείγματα γραφής οι υπόλοιποι κινήθηκαν κάτω του μετρίου. Όσο για το επόμενο φιλικό είναι το Σάββατο με τον Αγροτικό Αστέρα και ίσως είναι...καθοριστικό!
Για τον Πανσερραϊκό αγωνίστηκαν οι Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Τσαούσης, Παϊζάνος, Κονέ, Μουσικάκης, Σουάρεζ, Κόντος, Γκόμεζ, Γκουέϊ, Βρούτσινα ενώ ως αλλαγή πέρασαν οι Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Βουτσιάς και Γιαννόπουλος.

Η UEFA "αποφάσισε"...Λάρισα, Πανσερραϊκό στη Σούπερ Λίγκ!

Μπορεί η συμμετοχή των δύο ομάδων που θα συμπληρώσουν το… παζλ της Super League να παίζεται ανάμεσα σε ΕΠΟ, Super League και δικαστήρια, ωστόσο η UEFA μοιάζει να ξέρει κάτι παραπάνω και έχει διατηρήσει στην κατηγορία Λάρισα και Πανσερραϊκό!
Στο καθιερωμένο Year Book που διανέμει  στο ξεκίνημα κάθε σεζόν στις ομοσπονδίες μέλη της, με τις ομάδες που συμμετέχουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα κάθε ευρωπαϊκής χώρας και το οποίο έχει ήδη στείλει τόσο στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όσο και στην διοργανώτρια του πρωταθλήματος Αρχή, έχει συμπληρώσει τις δύο ομάδες που απουσιάζουν από το πρόγραμμα της Super League με τα ονόματα της Λάρισας και του Πανσερραϊκού, ενώ διατηρεί και αυτό του Αστέρα Τρίπολης εις βάρος του υποβιβασθέντα Ηρακλή.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ενδεχομένως πως όταν η UEFA ζήτησε από την Ελλάδα τα ονόματα των 16 ομάδων που θα αγωνιστούν στη Super League να ήταν η εποχή που είχε βγει η απόφαση υποβιβασμού των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή. Εποχή πάντως που είχαν ήδη διεξαχθεί τα play offs της Football League καθώς μεταξύ των 16 ομάδων βρίσκεται ήδη ο ΟΦΗ δίπλα στους Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα.
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι η UEFA έχει ήδη στείλει στις  Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες το Year Book με τις Λάρισα και Πανσερραϊκό (αλλά και Αστέρα Τρίπολης) να βρίσκονται μεταξύ των 16 ομάδων συνιστά, είτε μια «εσωτερική πληροφόρηση» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας  πως Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου (και Ηρακλής) δεν πρόκειται να δικαιωθούν τελικά, είτε απλά ένα ακόμα μνημείο γραφικότητας των ελληνικών ποδοσφαιρικών θεσμικών οργάνων που δημοσιοποιούν πλέον την φαιδρότητά τους σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια… Να λειτούργησε η UEFA από μόνη της, χωρίς καμία απολύτως επικοινωνία με την ΕΠΟ, φαντάζει εξαιρετικά απίθανο. Να ενημέρωσε η ΕΠΟ τη… μητέρα UEFA, για την παραμονή Αστέρα, Λάρισας και Πανσερραϊκού στην Super League, χωρίς να έχουν μέχρι και σήμερα κριθεί νομικά οι υποθέσεις, μοιάζει με… σκάνδαλο, που όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί. Διαλέγετε και παίρνετε…
Το βέβαιο είναι πως μετά από αυτή την εξέλιξη θα έχουμε ένα ακόμα… επεισόδιο στο σίριαλ που αφορά τις ομάδες που διεκδικούν την συμμετοχή τους στην Super League 2011-2012…

ΣΧΟΛΙΟ: Τώρα που βλέπω προσεκτικά τη φωτογραφία η...Media Officer δεν είναι πια...Media Officer αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια.

πηγή:onsports.gr

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ρωτάει η ΑΕΛ...

Έξι ερωτήματα για το δικαστικό αδιέξοδο που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα θέτει με επιστολή της η ΠΑΕ Λάρισα στους αρμόδιους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου και αθλητισμού.
1.Οι ομάδες που υποβιβάζονται για εξωαγωνιστικούς λόγους αντικαθίστανται από μέλη του συνεταιρισμού. Συνεπώς, ποιο είναι το δίλημμα που αφορά τη συμμετοχή του Πανσερραϊκού και της ΑΕΛ στη Super League, από τη στιγμή που υπάρχουν δεδικασμένα (Αστέρας Τρίπολης) καθώς και ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ, της ΓΣ και του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League; Το ίδιο μάλιστα συμβαίνει και στις υπόλοιπες κατηγορίες (Καλλιθέα στη Football League, Αγία Παρασκευή στη Football League 2).
2.Πως είναι δυνατόν η ίδια Επιτροπή (Εφέσεων ΕΠΟ) στελεχωμένη από τα ίδια άτομα να τιμωρεί άλλες ομάδες με αφαίρεση βαθμών και άλλες με υποβιβασμό, τη στιγμή που όλες καταδικάστηκαν με βάση το άρθρο 21 περί δωροδοκίας και στοιχηματισμού;
3.Τελικά, ισχύει ή όχι ο Πειθαρχικός Κώδικας 2011 της ΕΠΟ, που δημοσιοποιήθηκε ανήμερα της διαβόητης απόφασης (‘τραβεστί’, ‘ερμαφρόδιτης’, μην επαναλαμβάνουμε!); Προβλέπεται ή όχι στο άρθρο 21 υποβιβασμός ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ για ομάδες, οι παράγοντες των οποίων εμπλέκονται σε ‘στημένους’ αγώνες;
4.Είναι ή δεν είναι νοοτροπία ‘μαγειρέματος’ και ‘βολέματος’ η άποψη/πρόταση του κ. Σφυρή – μέλος του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου – να παραμείνουν στη Super League και ο Ηρακλής και ο Αστέρας Τρίπολης; Η πρώτη ομάδα καταδικάστηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους και η δεύτερη κλήθηκε να την αντικαταστήσει. Πως είναι δυνατόν να μείνουν και οι δύο; Με τέτοιο σκεπτικό εφάρμοζαν τους νόμους τα στελέχη της ΕΠΟ που εκδίκασαν τις σκανδαλώδεις υποθέσεις των τελευταίων μηνών;
5.Γιατί το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο είναι αρμόδιο να ανατρέψει μια απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων τον Ιούλιο και αναρμόδιο τον Σεπτέμβριο;
6.Ποιο είναι το κριτήριο ‘επιλογής’ της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ για να παρίσταται σε υποθέσεις, όταν άλλες δικάζονται ερήμην της; Και μάλιστα όταν όλα αυτά συμβαίνουν στο ίδιο κτίριο, στις εγκαταστάσεις της ομοσπονδίας;

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

"Ετοιμαστείτε για Σούπερ Λίγκα"

Μπορεί στο μυαλό, των περισσότερων ίσως, ο Πανσερραϊκός να μην έχει και πάρα πολλές ελπίδες προκειμένου να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα όμως ο Πέτρος Θεοδωρίδης το πιστεύει ακράδαντα. Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Από το γεγονός ότι ο Γιόσου Ουρίμπε και με βάση τα όσα έμαθε το "pestoagorimou" μιλώντας σήμερα στους παίκτες πριν από την έναρξη της προπόνησης και αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την επιθετική δυστοκία, είπε πως ο πρόεδρος τον ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα βγουν οι αποφάσεις και ο Πανσερραϊκός...σίγουρα θα αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκ και πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για να μπουν στο γήπεδο και να παίξουν. Για να δούμε τελικά...Το ερώτημα Α΄ ή Β΄, Α΄ ή Β΄, συνεχίζει να αιωρείται!

Ήρθε στις Σέρρες ο Γέσιτς

Παίκτης του Πανσερραϊκού πρέπει να θεωρείται ο Ιβάν Γέσιτς καθώς ο 29χρονος Σέρβος έφτασε στις Σέρρες προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιο του και να ανακοινωθεί από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ και μάλιστα βρέθηκε και στην προπόνηση. Ο Γέσιτς που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως αριστερό χαφ αλλά και στη κορυφή της επίθεσης είναι ο 4ος στη σειρά παίκτης που κάνει φέτος το...δρομολόγιο, Εύοσμος-Σέρρες, μετά τους Στεφανίδη-Κονέ-Γκόμεζ. Τα τελευταία 2,5 χρόνια είχε 39 συμμετοχές και 6 γκολ με τη φανέλα του Αγροτικού ενώ από το 2007 μέχρι τον Γενάρη του 2008 αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Σερβίας με τη φανέλα της Βοζντόβακ με την οποία είχε 14 συμμετοχές και 1 γκολ και νωρίτερα έχει παίξει στη Ραντνίτσκι και στην Γιαβόρ. Το μόνο πρόβλημα που φυσικά εξ αρχής είχε σε γνώση της η ΠΑΕ είναι ότι ο παίκτης πριν 3 μήνες έκανε εγχείρηση χιαστών και σε περίπου 3-4 εβδομάδες θα είναι σε θέση να ακολουθήσει κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.
Μια γεύση από τον Γέσιτς από παιχνίδια του στη Σερβία...

Δύο από τα φετινά του γκολ κόντρα στη Βέροια...

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μάθε παιδί μου γκολ...

Αν ένα πρόβλημα είναι περισσότερο εμφανές από κάθε άλλο στον Πανσερραϊκό των φιλικών αγώνων, αυτό είναι στο σκοράρισμα. Αποδείχθηκε και στην Επανωμή που η ομάδα είχε...υποψίες ευκαιριών. Στα φιλικά παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα οι "ερυθρόλευκοι" έχουν σκοράρει όλο κι όλο τέσσερις φορές. Μάλιστα οι δύο ήταν από το σημείο του πέναλτι με εκτελεστή τον Βρούτσινα και οι άλλες από παίκτες που δεν υπάρχουν στην ομάδα, του Πορτογάλο Μορεϊρα που πέτυχε γκολ στο φιλικό με το Κορδελιό και ενώ ήταν υπό δοκιμή και του επίσης Πορτογάλου Ντιόγκο στο Σιδηρόκαστρο. Κατά τα άλλα η επίθεση της ομάδας του Γιόσου Ουρίμπε έμεινε...άσφαιρη κόντρα σε Ξάνθη, ΑΕΛ, ΠΑΟΚ, Επανωμή. Στα πιο δυνατά φιλικά δηλαδή μέχρι τώρα και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τον Ισπανό τεχνικό και όχι μόνο. Εκεί που εστιάζεται περισσότερο το πρόβλημα δεν είναι τόσο στους επιθετικούς, αυτούς καθ' αυτούς, αλλά στην επιθετική λειτουργία η οποία ακόμα δεν έχει βρει τους αυτοματισμούς της καθώς ο Ουρίμπε δεν είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τους λεγόμενους βασικούς κάποιο χρονικό διάστημα. Τώρα επέστρεψε ο Ανάκογλου, τώρα ανεβάζουν ρυθμούς οι Γκουέϊ, Ορφανός, Βρούτσινα, Βουτσιάς, τώρα μπήκε ο Γκόμεζ. Οπότε έχει χρόνο να δουλευτεί. Για να δούμε...