Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!


«Πέσαμε από τον Γενάρη…»

Ο Παύλος Δημητρίου μίλησε στο Onsports.gr για τη φετινή, πικρή, εμπειρία του, ανέλυσε το σημείο όπου συνειδητοποίησε πως η ομάδα μάλλον δεν θα αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ εξέφρασε την άποψη του για την επόμενη χρονιά, δηλώνοντας πως η ομάδα πρέπει να βρει… κωλοπετσομένους παίκτες για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο πρωτάθλημα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός:
Μια δύσκολη χρονιά ολοκληρώθηκε, η ομάδα υποβιβάστηκε, όμως στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, με εσάς στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας αμβλύνθηκαν οι αρνητικές εντυπώσεις, με τον Πανσερραϊκό να κατακτά αποτελέσματα. Πως κρίνεται το έργο σας;
«Όταν ανέλαβα την ομάδα το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα ν’ αντιμετωπίσω ήταν η διαχείριση των παικτών, αφού ο Πανσερραϊκός είχε ήδη υποβιβαστεί και δεν υπήρχε στόχος. Γνωρίζουμε πως αυτό μπορεί να φέρει ποικίλα προβλήματα, με τους παίκτες να μην δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις και τους αγώνες, να προσποιούνται τους τραυματίες και άλλα τέτοια. Σε αυτό τον τομέα πήγαμε καλά, αφού όλοι είχαν διάθεση και ακούγανε τα όσα τους λέγαμε πριν τους αγώνες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ’ αυτόν τον τομέα. Οι παίκτες, άλλωστε, με γνώριζαν και με σεβόταν και αυτό έκανε το έργο μου ακόμη πιο εύκολο».
Ποιο υπήρξε το κομβικό σημείο που συνειδητοποιήσατε πως η ομάδα δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό;
«Οπωσδήποτε πριν τον Ιανουάριο. Η ομάδα έδειχνε ότι έχει ελλείψεις κυρίως στο κέντρο και στην επίθεση, όπου χρειαζόμασταν επειγόντως ενίσχυση. Με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς στον πάγκο η ομάδα έπαιζε με ένα αμυντικό χαφ και δύο επιτελικούς μέσους και τον ρόλο αυτό έπαιζαν οι Λεοζίνιο και Σουμπίνιο, που δεν είναι τέτοιοι παίκτες, με συνέπεια το σύστημα να αποτυγχάνει.
Μην ξεχνάμε πως στον σχεδιασμό του καλοκαιριού υπήρχαν μέσα τόσο ο Βρούτσινα, που τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε όλη την χρονιά, και ο Μπανγκουρά, που δεν ήρθε ποτέ πίσω. Όπως και ο Ντιόγκο, τον οποίο περιμέναμε πως θα ήταν περισσότερο αποδοτικός. Τον Ιανουάριο, όμως, αντί να γίνουμε καλύτεροι, η ομάδα έγινε χειρότερη και εκεί κατάλαβα ότι δύσκολα θα αποφεύγαμε τον υποβιβασμό.
Δε νομίζω ότι φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η έλευση του Βούκοτιτς. Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές του Κοκότοβιτς είχαμε μόνο έναν βαθμό συγκομιδή, την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, στις έξι αγωνιστικές που κάθισε ο Βούκοτιτς είχαμε έναν βαθμό συγκομιδή, από την ισοπαλία με την Καβάλα».
Αμέσως μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, από τον σύλλογο διέρρεε πως η ομάδα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα στηριχθεί σε νέους παίκτες για να πάρουν εμπειρίες για το μέλλον. Όπως αποδείχθηκε κάτι τέτοιο δε συνέβη, μιας και η αγωνιστική συμμετοχή των εφτά νεαρών παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ, ήταν σχεδόν μηδενική. Το… στοίχημα χάθηκε;
«Είναι αλήθεια πως θέλαμε στις τελευταίες έξι αγωνιστικές να παίξουν οι νεαροί παίκτες και ότι γίνει. Όμως μετά τη νίκη μας επί της Ξάνθης, όπου φάνηκε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη 15η θέση, που ίσως να μας έδινε την παραμονή με το θέμα των αδειοδοτήσεων, δυστυχώς αποπροσανατολιστήκαμε. Ο πρόεδρος ήθελε να το παλέψουμε μέχρι τέλους και έτσι δεν υπήρχε χώρος για… πειράματα και εμπειρίες, με συνέπεια να επιδιώξουμε τα αποτελέσματα και να χάσουμε τον δρόμο της συμμετοχής των νεαρών παικτών. Επειδή, ωστόσο, ακούω συνεχώς το τελευταίο διάστημα πως τη νέα χρονιά στη Β’ Εθνική θα πρέπει η ομάδα να στηριχθεί στα νέα παιδιά και να ξανανέβει θέλω να αναφέρω πως δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε αυτά τα νέα παιδιά. Υπάρχει, παραδείγματος χάρη ο Γιαννόπουλος. Ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, ελπιδοφόρος, όμως είναι ακόμη παιδί, που δύσκολα θ’ ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός πολύ δύσκολου και δυνατού πρωταθλήματος, όπως είναι αυτό της Β’ Εθνικής. Για να είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να έχεις… κωλοπετσομένους παίκτες σ’ αυτή την κατηγορία.
Ούτε καν παίκτες Α’ Εθνικής δεν χρειάζονται. Παρά μόνο παίκτες που έχουν φάει με το κουτάλι τη Β’ και γνωρίζουν τις δυσκολίες της κατηγορίας. Είμαι, πάντως, αισιόδοξος πως ο Πανσερραϊκός θα καταφέρει και τη νέα χρονιά να προβιβαστεί στη Σούπερ Λίγκ. Καλές γιορτές σε όλους».

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

"Ακαδημίες, Υφαντής και ...χρέος"

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 μίλησε ο Πέτρος Θεοδωρίδης για πρώτη φορά μετά από ένα μεγάλο διάστημα δίνοντας αρχικά διευκρινίσεις για το θέμα της μη αδειοδότησης. Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για το θέμα των ακαδημιών ενώ πρόσθεσε πως η Επιτροπή δεν δέχθηκε το δίπλωμα προπονητικής UEFA A΄ του Λάκη Υφαντή που δηλώθηκε ως β΄ προπονητής αλλά όπως τόνισε είναι θέμα μεταξύ του πρώην γενικού αρχηγού της ΠΑΕ και της ΕΠΟ. Επίσης είπε πως η Επιτροπή ανακάλυψε ένα χρέος 80.000 ευρώ στον Γεωργιάδη το οποίο όμως έχει διακανονιστεί και υπάρχει φορολογική ενημερότητα. Μάλιστα είπε πως έβγαλαν πρόβλημα στον Πανσερραϊκό για να λένε ότι έχουν τρεις ομάδες πρόβλημα ενώ επισήμανε πως έτσι και αλλιώς η αδειοδότηση δε σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για την ομάδα. Επίσης αναρώτηθηκε πως πήρε άδεια η ΑΕΚ.
Αναλυτικά:

«Στην επιτροπή μάλλον ψάχνουν να βρουν θύματα. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Νέων λέει ότι δεν ήταν καλό. Είναι για γέλια, αν 11 το πρωί προπονούνται οι Νέοι. Επίσης ο κύριος Υφαντής που έχει ταυτότητα της ΕΠΟ, λένε ότι δεν μπορεί να είναι βοηθός επειδή δεν υπάρχει η ταυτότητα του. Στείλαμε τα πάντα και λένε ότι δεν τα βρήκαμε στο φάκελο. Στο μεταξύ έχουμε καταθέσει φάκελο εδώ και 3 μήνες και δεν μας έχει πει κανείς τίποτα. Ούτως ή άλλως αυτή η αδειοδότηση είναι ρουτίνα, αφού η ομάδα έχει πέσει, αλλά δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο. Εμείς θα κάνουμε την έφεση, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά είναι τυπικο το θέμα. Δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν μπορεί ο Πανσερραϊκός να χρωστάει 80.000 ευρώ και άλλες ομάδες να χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ. Η απόφαση η χθεσινή ήταν σαν ανέκδοτο».
Για τα αίτια του υποβιβασμού της ομάδας ανέφερε:
- «Τι προγραμματισμό να κάνεις μετά τις 15 Ιουνίου; Δεν είχαμε χρόνο να προγραμματίσουμε τη νέα σεζόν. Όταν παίζεις μέχρι τα μέσα Ιουνίου, πως να προλάβεις και να μην είσαι πίσω από τους άλλους;
Ο κόσμος δεν βλέπει ότι ο Πανσερραϊκός δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα και το μόνο εύκολο είναι να βγαίνει και να κρίνει. Όταν μια ομάδα κερδίζει τον Παναθηναϊκό και δεν μπορεί να κερδίσει τον Εργοτέλη, τότε τι να πεις; Ίσως κάποιοι παίκτες δεν ήθελαν να υπάρχει ελπίδα ανόδου, επειδή δεν θα μπορούσαν να φύγουν εύκολα.
Για τον Γιώργο Γεωργιάδη τόνισε:

- «Με τον Γεωργιάδη δεν υπάρχει πρόβλημα. Με τα λόγια όλοι φεύγουν. Εγώ δεν τον έδωσα τον Ιανουάριο, γιατί ήθελα να σωθεί η ομάδα. Αλλά δυστυχώς μπορεί να αποδείχθηκε λάθος αυτή η κίνηση. Ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας».

Όντως, τυπικές οι ελλείψεις

Μπορεί στο πρώτο άκουσμα της απόρριψης του φακέλου αδειοδότησης του Πανσερραϊκού να δημιουργήθηκε έκπληξη ακόμα και στους διοικούντες της ΠΑΕ, ωστόσο στη συνέχεια και αφού υπήρξε η ανάλογη πληροφόρηση από την ΕΠΟ επικράτησε ηρεμία στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Έτσι και αλλιώς η υπόθεση της συγκεκριμένης  άδειας στον Πανσερραϊκό είναι καθαρά για λόγους γοήτρου ωστόσο οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν στον φάκελο πρέπει να καλυφθούν προκειμένου ο Πανσερραϊκός να πάρει την αδειοδότηση για την FOOTBALL LEAGUE, κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά. Σήμερα έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ το επίσημο σκεπτικό της ΕΠΟ που επιβεβαίωσε την ανακοίνωση του Πανσερραϊκού η οποία έκανε λόγο για τυπικές και όχι ουσιαστικές ελλείψεις. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο ο φάκελος απορρίφθηκε α) για έλλειψη προγράμματος εκπαίδευσης στην ομάδα των νέων και β) για έλλειψη διπλώματος στον β’ προπονητή.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Δε πήρε αδειοδότηση ο Πανσερραϊκός- "Tυπικές ελλείψεις" λέει η ΠΑΕ

Όχι ότι έχει και μεγάλη σημασία πέρα από το...γόητρο, καθώς ο Πανσερραϊκός υποβιβάστηκε στη FOOTBALL LEAGUE, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" δε πήραν αδειοδότηση από την επιτροπή της ΕΠΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Πανσερραϊκό αν και αρχικά εξεπλάγησαν δεν εκφράζουν καμία ανησυχία γύρω από το θέμα καθώς όπως λένε είναι μια υπόθεση διαδικαστικού χαρακτήρα. Mάλιστα η ΠΑΕ εξέδωσε και ανακοίνωση η οποία αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι η μη έκδοση αδειοδότησης οφείλεται σε τυπικές κι όχι ουσιαστικές παραλείψεις, οι οποίες εντός των επόμενων ημερών θα διορθωθούν και θα κατατεθούν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία». Oι κύριες ενστάσεις της επιτροπής είχαν να κάνουν με την μη αναλυτική υποβολή του προγράμματος εκπαίδευσης νέων(άλλαξαν οι επιταγές της ΟΥΕΦΑ σε σχέση με πέρυσι και δεν είχε διευκρινιστεί όπως λένε) αλλά και με θέματα που αφορούν το προπονητικό τιμ. Θα γίνει η έφεση εντός πέντε ημερών, θα προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα και έστω και τυπικά ο Πανσερραϊκός θα πάρει την αδειοδότηση. Κατά τα άλλα όπως αναμενόταν οι φάκελοι του Ηρακλή και του Πανιωνίου απορρίφθηκαν από τον πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
"Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε, μετά την εκδίκαση υποθέσεων έξι (αριθμός 6) ΠΑΕ της Super League σχετικά με την αδειοδότηση της περιόδου 2011-2012, τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΕΚ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 25.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
2.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την περίοδο 2011-2012 και τις επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
3.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2011-2012.
4.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Πανιώνιος για την περίοδο 2011-2012.
5.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και της επιβάλλει πρόστιμο 8.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και έλλειψη προπονητικών υποδομών.
6.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Πανσερραϊκός ΜΓΣ για την περίοδο 2011-2012.
Οι ΠΑΕ που δεν έλαβαν άδεια αδειοδότησης για την περίοδο 2011-2012 έχουν δικαίωμα άσκησης έφεσης εντός πέντε (αριθμός 5) ημερών ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας".

Eπιστρέφουν στον Ολυμπιακό, Παπάζογλου-Σουμπίνιο

Μετά τους Ντιόγκο και Πάρκερ, ακόμα δύο δανεικοί που είχε στο ρόστερ του ο Πανσερραϊκός δε θα δώσουν το παρών στην προπόνηση της 27ης Απριλίου. Ο λόγος για τους Τάσο Παπάζογλου και Σουμπίνιο καθώς ο Ολυμπιακός απέστειλε έγγραφο στις ΠΑΕ που έχει παραχωρήσει δανεικούς παίκτες, ώστε να επιστρέψουν μέχρι τις 26 Απριλίου στου Ρέντη. Η κίνηση αυτή αφορά και τις περιπτώσεις των Κώστα Μήτρογλου, Γιώργου Γκαλίτσιου, Ντένις Επστάιν. Οι ποδοσφαιριστές θα προπονούνται πλέον στου Ρέντη υπό το βλέμμα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος πριν φύγει η ομάδα για διακοπές, θα αποφασίσει αν θα κρατήσει κάποιον ή κάποιους από τους πέντε στο ρόστερ της νέας περιόδου.

Επιστρέφουν στις ομάδες τους Ντιόγκο και Πάρκερ

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Πανσερραϊκός ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τους Ζορντάο Ντιόγκο και Μπερνάρντ Πάρκερ οι οποίοι παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής στις ομάδες τους. Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ που αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως δανεικός από την Ρεϊκιαβίκ είχε την ατυχία να έχει έναν σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός γηπέδων για 6 περίπου μήνες και φόρεσε μόλις 9 φορές τη φανέλα του Πανσερραϊκού αγωνιζόμενος 605 λεπτά. Ο δανεισμός του από την Ισλανδική ομάδα ολοκληρωνόταν την 1η Μαϊου. Όσον αφορά τον Πάρκερ ήρθε τον Γενάρη ως δανεικός από την Τβέντε. Ο Νοτιοαφρικανός διεθνής είχε 12 συμμετοχές και 1 γκολ(κόντρα στον Άρη στο Βικελίδης) και με αυτά τα στατιστικά ολοκλήρωσε τη σύντομη θητεία του στους "ερυθρόλευκους".

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Τι έγινε στις Σέρρες; Αν είναι γνωστό, πείτε το και σε εμάς...

Διαβάζω στο dikisports.blogspot.com: Σκληρή αντιπαράθεση του υπεύθυνου ανάπτυξης διαιτησίας Κύρου Βασάρα με τον παλιό διαιτητή Σωτήρη Βοργιά στην τηλεοπτική «Δίκη» και στην κουβέντα έπεσαν και οι Σέρρες, άρα εμμέσως και ο Πανσερραϊκός . Απολαυστικός ο διάλογος τους.
Αναλυτικά:
Βοργιάς: «Αυτή η κυρία έπαιρνε τηλέφωνο βοηθό διαιτητή και έλεγε πως την Κυριακή θα σε βάλουμε στο τάδε παιχνίδι, ενώ δεν είχε γίνει ο ορισμός. Δεν είναι μεμπτό αυτό; Να μας πει ο κ. Βασάρας και να μην βλέπει φαντάσματα ότι τον κυνηγούν. Αυτή η κυρία ήταν καφετζού στην παράγκα».
Βασάρας: «Έλεος πια δεν μπορώ άλλο, δεν αντέχει το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλες τέτοιες καταγγελίες. Ο κύριος απουσιάζει από τη διαιτησία για πολλά χρόνια».
Βοργιάς: «Εγώ δεν ζω από το ποδόσφαιρο, ούτε έκανα κουμπάρο για να μπω στην UEFA».
Βασάρας: «Με αυτά που λέτε έχετε ρημάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Βοργιάς: «Το έργο που παράγετε φαίνεται κάθε Κυριακή στα γήπεδα».
Βασάρας: «Πες αυτό που θέλω (σ.σ. ποια είναι η γυναίκα που καταγγέλει ο Βοργιάς ότι επηρεάζει) να καταθέσω κι άλλη μήνυση αύριο».
Βοργιάς: «Δεν έχετε το σθένος να μιλήσετε σε κανένα παράγοντα για να μη χάσετε τη δουλειά σας».
Βασάρας: «Εσείς μιλάτε με παράγοντες».
Βοργιάς: «Ποιος πήγε στις Σέρρες; Είναι γνωστό τι έγινε στις Σέρρες. Είπα για διαιτητές νταβατζήδες και σας πείραξε η καφετζού της παράγκας. Πάρε τηλέφωνο τον Λίβα και τον αρχηγό της παράγκας να σας πει ποιος έψηνε καφέδες. Δεν πήγα εγώ στην παράγκα, μου τα μετέφεραν».

Τι έγινε ρε παιδιά;

Στην κορυφαία 11άδα του ελληνικού πρωταθλήματος, βάση στατιστικών και της εταιρείας του Κώστα Γαλάνη, είναι ο Σουμπίνιο καταλαμβάνοντας τη 10η θέση στον πίνακα με την συγκεντρωτική ανάλυση όλων των υπολοίπων στατιστικών κατηγοριών.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Π-Ρ-Ο-Γ-Ρ-Α-Μ-Μ-Α-Τ-Ι-Σ-Μ-Ο-Σ

Όλο το παρακάτω το είχα γράψει πριν τον αγώνα με τον Εργοτέλη, θεωρώντας δεδομένο πως ο Πανσερραϊκός θα κερδίσει και θα καταλάβει τη 15η θέση. Και όμως…Απέδειξε ότι ούτε αυτήν άξιζε φέτος!

-Νομίζω ότι είναι η τρίτη ή η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που ο Πανσερραϊκός ασχολείται πριν τη λήξη των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με το πώς θα μπορέσει να σώσει μια χρονιά διά της πλαγίας οδού. Αφενός έχει το δίκιο του βέβαια γιατί είναι προκλητικό να βλέπεις, ομάδες που χρωστάνε σε όσους μιλάνε και...δε μιλάνε ελληνικά, ομάδες που εξαπατούν το κράτος, ομάδες που δε πληρούν καν τα στοιχειώδη που επιτάσσει η εποχή μας, να σου παίρνουν μια θέση που θα μπορούσες κάλλιστα να έχεις εσύ. Ακόμα και αν ήταν καλύτεροι αγωνιστικά. Τι ψάχνεις όμως να βρεις σε ένα κράτος που δε τηρούνται οι νόμοι; Αφετέρου όμως είναι και λίγο...όπου φυσάει ο άνεμος πάω, η όλη κατάσταση καθώς ποτέ ούτε η ΕΠΑΕ ούτε η Σούπερ Λίγκ είχαν προβλέψει να ζητήσουν κάποια πράγματα πριν την έναρξη της αγωνιστικής σαιζόν. Τη σαιζόν 2008-09 ο Πανσερραϊκός ζητούσε να γίνουν 18 οι ομάδες και να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκ γιατί η αγωνιστική χρονιά τελείωνε γρήγορα και δε προλάβαιναν να διαφημιστούν τα παγωτά! Πέρυσι ζητούσε τον υποβιβασμό των ομάδων από τη Σούπερ Λίγκ που δε θα μπορούσαν να πάρουν αδειοδότηση και την άνοδο ομάδων από τη Β΄ Εθνική. Ασχέτως αν πήρε κανονικά τη θέση. Φέτος αυτός και όλη η διοργανώτρια αρχή φυσικά, ζητά το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ισχύει και προβλέπει ο ΚΑΠ. Δε λέω, το συμφέρον του κοιτά ο Πανσερραϊκός και ο Πέτρος Θεοδωρίδης αλλά επειδή έχοντας...πάθει τα προηγούμενα χρόνια με όσα δεν έγιναν, θα έπρεπε και να είχε μάθει πως όλα αυτά καλά ως σκέψη αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού. Από τη στιγμή που οι στόχοι έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς. Ο Πανσερραϊκός πέρυσι λόγω των play-off καθυστέρησε και δεν είχε την πολυτέλεια χρόνου. Πρόπερσι παρότι τελείωσε νωρίς έτρεχε μέχρι και την τελευταία στιγμή να κλείσει το ρόστερ και γενικά ο προγραμματισμός δεν είναι μια λέξη στην οποία υπάρχει ιδιαίτερη συμπάθεια. Η αλήθεια όμως είναι πως όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα. Η υπόθεση με τις αδειοδοτήσεις και τα...πλαστά(;) δελτία μπορεί να τραβήξει μέχρι τον Ιούλιο. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Πανσερραϊκός θα πρέπει να κοιτά και να περιμένει; Κάποτε θα πρέπει να γίνει η αρχή που κανονικά ήδη θα έπρεπε να μπει επί τάπητος. Να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στα διοικητικά. Έτσι πάμε ή έτσι...δεν πάμε, για να γνωρίζει και ο κόσμος τι ακριβώς πρόκειται να γίνει. Βασικά είναι ανάγκη για αλήθειες γιατί η κατάσταση είναι γνωστή και απλά χρειάζεται ρεαλισμός σε όποιο επίπεδο και αν είναι αυτός. Ρεαλισμός όσον αφορά τους στόχους της επόμενης χρονιάς. Ρεαλισμός όσον αφορά και το οικονομικό επίπεδο στο οποίο θα κινηθεί γιατί είναι μια δύσκολη εποχή και δε ξέρω πόσες ομάδες θα μπορέσουν να ξεφύγουν από την στροφή στο...ντόπιο προϊόν και στα «ψαλιδωμένα» συμβόλαια. Και στη συνέχεια προγραμματισμός. Μας κάνει ο Παύλος Δημητρίου για προπονητής με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ; Συμφωνούμε, τον κρατάμε. Δεν τον θέλουμε ως προπονητή; Βρίσκουμε άμεσα κάποιον άλλο και μετά το θέμα γίνεται καθαρά ποδοσφαιρικό. Αναζητήσεις στόχων, ανανεώσεις, λύσεις συμβολαίων ούτως ώστε μια ρημάδα φορά η ομάδα να πάει για προετοιμασία και να είναι έτοιμη και να μην τρέχει αρχές Σεπτεμβρίου να μπαλώνει τρύπες. Τότε ψάχνεις για τις ευκαιρίες και όχι για τα βασικά. Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται πολύ φυσιολογικά και αν διάβαζα ως αναγνώστης το κείμενο θα έλεγα: «τι μας λες μωρέ τώρα; Πρέπει να μας το πεις εσύ για να γίνει; Έτσι δε πρέπει; Έτσι δε γίνεται;». Και όμως, όλα τα παραπάνω απέχουν πολύ από την πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων. Κανείς δε λέει ότι είναι εύκολη η ποδοσφαιρική αγορά. Το αντίθετο μάλιστα. Στο χέρι σου όμως είναι να την κάνεις βατή...