Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Πως σας φάνηκε η ομάδα στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ;

Μπορεί να μην ήσασταν και χιλιάδες εσείς που βρεθήκατε στις κερκίδες του Δημοτικού γηπέδου προκειμένου να παρακολουθήσετε το φιλικό κόντρα στην...μικτή νέων/πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ άλλα όσοι βρεθήκατε εκεί, έχετε βγάλει συμπεράσματα και σας ζητώ να τα μεταφέρετε. Κόντρα σε έναν "μπερδεμένο" ΠΑΟΚ κατά την άποψη μου η συνολική εικόνα του Πανσερραϊκού δεν ήταν κακή με βάση και τα ελαφρυντικά που υπάρχουν. Η πλειονότητα των παικτών και διάθεση έδειξε και μαχητικότητα και απλά είναι φανερό ότι υστερεί σε κάποια θέματα τακτικής τα οποία μόνο μέσα από τη δουλειά μπορούν να βελτιωθούν με πρώτο από όλα την επιθετική λειτουργία. Εκεί ο Πανσερραϊκός δείχνει να "πονά" από την αρχή της προετοιμασίας και ας ελπίσουμε πως η...άνοδος του Γκουεϊ, η πλήρης επιστροφή του Βρούτσινα, η μια μεταγραφή που πιθανόν να γίνει στη γραμμή κρούσης αλλά και η απόκτηση χημείας της μεσαίας γραμμής με την παρουσία των κατάλληλων παικτών και όχι των μπακ που κατ' ανάγκην γίνονται χαφ, θα το βελτιώσει. Κατά τα άλλα από τις ευχάριστες εκπλήξεις του αγώνα ήταν η παρουσία του Αντώνη Τσαούση που τα πήγε πολύ καλά σε ρόλο αριστερού χαφ και έχοντας μάλιστα και δύσκολο έργο απέναντι σε Σνάουτσνερ και Ετό ενώ όσον αφορά τους...νέους, το ταλέντο του Βουτσιά σε συνδυασμό με την ταχύτητα του και την ευστροφία που δείχνει, δεν αμφισβητούνται και επίσης ο Γκουεϊ παρότι δεν έπαιξε πάρα πολύ φάνηκε ότι έχει τις κινήσεις και τα πατήματα. Άλλωστε δεν είναι και κανένας χθεσινός...

ΣΧΟΛΙΑ: Για τίποτα δεν είστε κάποιοι...και δε πάει στην ομάδα αλλά στα περισσότερα σχόλια που έγιναν!

"Μαμά, δε θα έρθω σπίτι τα Χριστούγεννα"

Αφοπλιστική ήταν η απάντηση του Γιόσου Ουρίμπε όταν μετά το τέλος του φιλικού με τον ΠΑΟΚ κλήθηκε να σχολιάσει την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος: "Θα πάρω τη μαμά μου τηλέφωνο να της πω ότι δε θα πάω σπίτι τα Χριστούγεννα γιατί έτσι όπως πάει τότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τι να πω. Είναι περίεργο όλο αυτό που συμβαίνει".

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ισπανοί...τέλος!

Τελικά δε πρόκειται να βρουν ποδοσφαιρική στέγη στον Πανσερραϊκό οι Πολάκο και Αλβάρεζ. Oι δύο Ισπανοί ποδοσφαιριστές για τους οποίους έγινε πολύ ντόρος τελευταία για το αν θα μείνουν όπως έλεγε ότι ήθελε ο προπονητής, ή θα φύγουν όπως διέρρεε από τη διοίκηση "είδαν" το αποτέλεσμα να είναι...διπλό. Οι Πολάκο και Αλβάρεζ αύριο το πρωί αναχωρούν από τις Σέρρες για την Ισπανία και θα μείνουν ως ανάμνηση στη λίστα των πολλών παικτών που πέρασαν και φέτος από...crash test και έμειναν μεταξεταστέοι! Επίσης έχει αναχωρήσει και ο Σέρβος, Μπρκιτς.

Προτάθηκε και εξετάζεται ο Επαλέ! -Έτοιμο το μπαμ...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Metrosport" στον Πανσερραϊκό προτάθηκε ο Καμερουνέζος μέσος Ζοέλ Επαλέ και ο Πέτρος Θεοδωρίδης εξετάζει την απόκτηση του, όσο δύσκολο και αν είναι φαινομενικά αυτό. Ο Καμερουνέζος μέσος δε τα έχει βρει ακόμα με τη διοίκηση του Ηρακλή για να παραμείνει και έτσι μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής έχει πλούσια εμπειρία έχοντας αγωνιστεί σε Εθνικό, Παναχαϊκή, Άρη, ΠΑΟ, Ηρακλή, Μπόχουμ και Μπακού και έχει συνολικά 304 συμμετοχές και 38 γκολ ενώ είναι 38 φορές διεθνής με την Εθνική Καμερούν με την οποία έχει και 5 γκολ. Οι τελευταίες πληροφορίες του "pestoagorimou" αναφέρουν πως οι "ερυθρόλευκοι" προχωρούν την περίπτωση του παίκτη για να ταράξουν τα νερά της Football League! Για να δουμε...

Ήρθε, δεν είδε και απήλθε...

Ούτε να δοκιμαστεί δε πρόλαβε στον Πανσερραϊκό ο Ρόμπερτ Σταμπολζίεφ. Ο Αυστραλός επιθετικός θα δοκιμαζόταν στον Πανσερραϊκό ωστόσο φαίνεται πως αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και τελικά ανακοινώθηκε σήμερα από την Προοδευτική!

Όλοι μέσα...

Παρά την πρόθεση και ίσως τις προσπάθειες από τον Πανσερραϊκό να ελαφρύνει το ρόστερ και να απομακρυνθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές, κυρίως ως δανεικοί, δεν έγινε κάτι οπότε η ομάδα συνεχίζει ως έχει. Μάλιστα στη σημερινή προπόνηση έδωσε κανονικά το παρών και ο Κονέ αλλά και όλοι οι υπό δοκιμήν ενώ την πρώτη του προπόνηση έκανε και ο Βουτσιάς.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Mόνο ελεύθεροι πλέον μέχρι τις 10/9

Τελικά η ΕΠΟ δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση μέσω της οποία να δίνει παράταση στις μεταγραφές για τις ομάδες της Football League όπως θεωρούνταν δεδομένο τις προηγούμενες ημέρες και αν δεν αλλάξει κάτι η μεταγραφική περίοδος έληξε. Πλέον ο Πανσερραϊκός και οι υπόλοιπες βέβαια ομάδες έχουν τη δυνατότητα μέχρι 10 Σεπτεμβρίου να πάρουν άνεργους ποδοσφαιριστές. Άνεργοι θεωρούνται αυτοί που τα συμβόλαια τους έληξαν πριν τις 30/6. Η μοναδική εξαίρεση που θα κάνει η ΕΠΟ είναι για τις ομάδες που θα αγωνίζονται σε ανώτερη κατηγορία από αυτή που βρίσκονται.

Επαφές με Καρλόπουλο!

Σε επαφές με τον Κύδων Καρλόπουλο βρίσκεται ο Πανσερραϊκός σύμφωνα με το onsports.gr.  Ο  22χρονος μέσος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή με τον οποίον είχε 3 συμμετοχές την περίοδο 2008-09, ακολούθησε ο Ολυμπιακός Βόλου τη σαιζόν της ανόδου της ομάδας στη Σούπερ Λίγκ κατά την οποία είχε 11 συμμετοχές ενώ τη σαιζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε αρχικά στη Δράμα με την οποία είχε 2 συμμετοχές και μετά τον Γενάρη στον Εθνικό όπου είχε 7 συμμετοχές. Ωστόσο το δελτίο του ανακλήθηκε για τη γνωστή υπόθεση πλαστογραφίας.

Εγκαίνια...με νίκη για το Γάζωρο!

Το ανακατασκευασμένο γήπεδο του Κάτω Μητρουσίου το οποίο παραχωρήθηκε από το Δήμο Σερρών αλλά και από την τοπική κοινότητα εγκαινίασε σήμερα ο Εθνικός Γαζώρου με τον Δήμαρχο Σερραίων, Πέτρο Αγγελίδη, να κόβει την κορδέλα και να εύχεται να γίνουν και άλλες τέτοιες ενέργειες προκειμένου να προαχθεί ο αθλητισμός σε όλα τα χωριά. Το γήπεδο θα χρησιμοποιείται από τον Εθνικό ως δεύτερο βοηθητικό αφού υπάρχει και το γήπεδο στο Γάζωρο για την ίδια χρήση. Παρόντες ήταν όλα τα μέλη της διοίκησης του Εθνικού Γαζώρου ενώ τον Δήμαρχο ακολούθησαν και συνεργάτες του όπως οι κ. Ξυλογιάννης, Γαλάνης, Χατζημαργαρίτης και Δούκας.
Μάλιστα ο Δήμαρχος έκανε και τη σέντρα του αγώνα πατώντας το γήπεδο του Μητρουσίου. Για την ιστορία ο Εθνικός στο φιλικό που ακολούθησε μετά με τον Ολυμπιακό Κυμίνων του ΛάκηΥφαντή κέρδισε με 2-0 χάρη σε γκολ των Πεχλιβανίδη(11΄, πεν) και Παναγιώτη Καλογιάννη(56΄). Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν και άλλες ευκαιρίες με τον Παναγιώτη Διλμπέρη να αφήνει εκτός αρκετούς από τους θεωρητικά βασικούς καθώς ακολουθούν παιχνίδια το Σάββατο στη Προσοτσάνη αλλά και την Κυριακή με τη Ζίχνη.
Ο Γάζωρος αγωνίστηκε με τους Γιαννιώτη, Αραμπατζή, Γαλακτερό, Ταρπινίδη, Κουκώλη, Παλάσκα, Καλογιάννη Παν, Παπαδόπουλο, Πεχλιβανίδη, Κωνσταντινίδη, Λαζίδη ενώ έπαιξαν και οι Κορμπής, Κουκούτσης, Στεφανίδης, Μεσέρδης, Τσακαλίδης, Αγγελακάς, Βασιλειάδης. Στο ημίχρονο της αναμέτρησης 20 τυχεροί κέρδισαν εισιτήρια διαρκείας αλλά και προσκλήσεις για τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου.

Πρεμιέρα και πάμε για παρέλαση-Πάει για 22 Οκτωβρίου η πρεμιέρα

Από τις 3 Αυγούστου η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος έχει ανακοινώσει ότι η κλήρωση για τη νέ σεζόν θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου και η έναρξη στις 25/09. Ωστόσο, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του Onsports από υψηλόβαθμα στελέχη της Football League, η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης είναι το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Με τη σημείωση ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η… αισιόδοξη εκδοχή!Οι δικαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν δεν επιτρέπουν στη Football League να προχωρήσει στην κλήρωση την προσεχή Δευτέρα (05/09), με αποτέλεσμα αυτή να μετατίθεται τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες Οκτωβρίου…
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν δεν έχουν ξεκαθαρίσει το τοπίο και στο ενδεχόμενο αγώνα μπαράζ μεταξύ του Φωκικού και του Ηρακλή Ψαχνών, το οποίο θα διεξαγόταν σύμφωνα με τους υπολογισμούς της διοργανώτριας στα μέσα Αυγούστου!

Στο "Χ" Σιδηρόκαστρο και Ηράκλεια

Σε περίπτωση που ήταν αγώνας πρωταθλήματος θα λέγαμε ότι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Τώρα μπορούμε να κρατήσουμε μόνο το δεύτερο σκέλος καθώς μετά την ισοπαλία ανάμεσα στο Σιδηρόκαστρο και στην Ηράκλεια και οι δύο ομάδες έμειναν ικανοποιημένες. Μάλιστα η Ηράκλεια ήταν αρκετά καλή στο πρώτο ημίχρονο και έχασε ευκαιρίες για γκολ με τους Μπογιατζή, Σιδηρόπουλο Σάββα και Ζιγκερίδη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός βελτιώθηκε και με τον Παναγιωτίδη πέτυχε το 1-0 στο 58΄ αλλά η απάντηση ήρθε μετά από 10 λεπτά από τον Σαμαρά που ισοφάρισε σε 1-1. Για το Σιδηρόκαστρο αγωνίστηκαν οι Γαβριηλίδης, Πελιτάρης, Καρυπίδης, Πασχαλούδης, Φεύγας, Φίλων, Ρούμπος, Δερμεντζής, Χατζηλάρης, Παναγιωτίδης, Δημητρανόπουλος αλλά και οι Σαχπατζίδης Δήμος, Χίντζος, Στοϊκός, Κολοκοτρώνης. Για τον Μέγα ο Βαγγέλης Τούσκας χρησιμοποιήσε βασικούς τους Χουρουζίδη, Δούμα, Λεωνίδα, Δελημπάση, Μουτίδη, Τσεμπερίδ, Κουβελόγλου, Σιδηρόπουλο Σ, Μπογιατζή, Σκερλετίδη, Ζιγκερίδη και ως αλλαγή τους Σαμαρά, Αραμπατζή, Μαρίγκο, Ματζουράκη, Δημητρίου, Γροσιάνη, Σιδηρόπουλο Ε, Σαλμά, Κυριακίδη, Κουμή.

"Παίξε τη μπάλα σου εδώ"

Τελικά η μεταγραφική περιόδος ολοκληρώθηκε και ο Δημήτρης Ανάκογλου θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Πανσερραϊκού αφού όσες προσπάθειες και αν έγιναν και παρά την πίεση της πλευράς του ποδοσφαιριστή για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, αυτή τελικά δεν έγινε. Οι οικονομικές δυσκολίες των "πρασίνων" δεν τους επέτρεψαν να ανεβάσουν την μεταγραφή στα επίπεδα που ήθελε ο Πανσερραϊκός, η διαφορά που άγγιζε τις 150.000 ευρώ παρέμεινε και έτσι οι "πράσινοι" επιφυλάχθηκαν να επιστρέψουν δριμύτεροι αλλά το σίγουρο είναι ότι δε θα παίζουν πλέον μόνοι τους. Έτσι,καλώς ή κακώς, εκπληρώνεται και η επιθυμία του Γιόσου Ουρίμπε να έχει τον ποδοσφαιριστή στην ομάδα του και ο Δημήτρης Ανάκογλου όντας πλέον ο παλαιότερος παίκτης του Πανσερραϊκού αλλά το golden boy της ομάδας καλείται φέτος να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και γιατί όχι να μπορέσει να γίνει και ο ηγέτης της. Η φανέλα με το νούμερο 10 είναι δικιά του, πολύ πιθανόν θα μπει και στην ομάδα των αρχηγών και από εκεί και πέρα οφείλει μέσα στο γήπεδο να αναγκάσει και άλλες ομάδες να κινηθούν για την απόκτηση του. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2013 και ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού γνωρίζει ότι μια καλή χρονιά για τον Πανσερραϊκό αλλά και για τον ίδιο τον παίκτη θα ανεβάσει ίσως και ακόμα πιο πολύ την τιμή του. Ίδωμεν...

Ανοιχτό μέχρι και την τελευταία στιγμή για Ανάκογλου...

Μετά την μεταγραφή του Γκέργκελι ο ΠΑΟ θα ήθελε να ολοκληρώσει και τη μεταγραφή του Δημήτρη Ανάκογλου αλλά μόνο εύκολο δεν είναι αυτό. Ο Πέτρος Θεοδωρίδης είναι σκληρός διαπραγματευτής και όπως λέει σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του δεν είναι διατεθειμένος να πουλήσει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει ο νομός κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσό που με βάση αυτά που λένε οι "πράσινοι" είναι 500.000 ευρώ. Ο Πανσερραϊκός θέλει μόνο χρήματα στη προκειμένη φάση και μια μεγάλη προκαταβολή ενώ ο πρόεδρος της ομάδας δεν ενδιαφέρεται για έμψυχα ανταλλάγματα. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έφτασε να προσφέρει 300.000 ευρώ, ποσοστό μεταπώλησης αλλά και πάλι διαφορά υπάρχει. Πάντως το κρατάμε ανοιχτό...

15-16 Οκτωβρίου ξεκινά η Δ΄ Εθνική-Mέσω του 2ου ομίλου οι Σέρρες για το 2012-13!

Ούτε 25 Σεπτεμβρίου, ούτε 2-3 Οκτωβρίου...αλλά 15-16 Οκτωβρίου! Νέα παράταση παίρνει το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας καθώς στη σημερινή συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Πρωταθλήματος αποφασίστηκε να μεταθέσουν την έναρξη του πρωταθλήματος για το Σαββατοκύριακο 15-16 Οκτωβρίου, δηλαδή περίπου είκοσι μέρες μετά την ημερομηνία έναρξης που προβλέπεται στην προκήρυξη.Αυτή είναι και η μοναδική περίπτωση στην οποία καταστρατηγήθηκε η προκήρυξη, καθότι κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει η προαναφερθείσα παράταση, λόγω των εκκρεμοδικιών στις υποθέσεις μίας σειράς ομάδων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η άγνοια που επικρατεί σχετικά με τον ακριβή αριθμό των σωματείων που θα έρθουν από τις ανώτερες κατηγορίες, αλλά και οι οφειλές των ομάδων, που είναι σχεδόν αδύνατον να έχουν τακτοποιηθεί εντός εικοσαημέρου, ανάγκασαν τους ανθρώπους της Επιτροπής να προχωρήσουν σε μετάθεση της πρεμιέρας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Πρωταθλήματος, ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου παρουσίασε στα άλλα δύο μέλη το πλάνο που σχεδίασε, αναφορικά με τη δομή των 14 ομίλων που θα συμπληρωθούν μετά την ολοκλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων της φετινής σεζόν και μέσω των οποίων θα εξασφαλιστεί η άνοδος στη Δ' Εθνική της σεζόν 2012-2013. Η πρωταθλήτρια των Σερρών θα παίξει στον 2ο μαζί με Δράμα, Πέλλα και Κιλκίς. Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι όμιλοι:
1ος Ομιλος: ΕΠΣ Έβρου, ΕΠΣ Θράκης, ΕΠΣ Ξάνθης, ΕΠΣ Καβάλας
2ος Ομιλος: ΕΠΣ Δράμας, ΕΠΣ Σερρών, ΕΠΣ Πέλλας, ΕΠΣ Κιλκίς
3ος Ομιλος: ΕΠΣ Μακεδονίας (1), ΕΠΣ Μακεδονίας (2), ΕΠΣ Χαλκιδικής, ΕΠΣ Πιερίας

Διαπραγματεύσεις για Ανάκογλου!

Σύμφωνα με πληροφορίες και μετρώντας αντίστροφα πλέον πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος ο ΠΑΟ συνεχίζει να κυνηγάει την περίπτωση του Δημήτρη Ανάκογλου. Μάλιστα οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις φαίνεται να είναι σε εξέλιξη και ο νεαρός χαφ του Πανσερραϊκού είναι εν αναμονή έχοντας ήδη συμφωνήσει με τους "πράσινους" από τη δική του πλευρά. Δεν αποκλείεται πάντως η υπόθεση να τραβήξει όλο το βράδυ και να εξελιχθεί σε νέο θρίλερ όπως αυτό του Γεωργιάδη...Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πλευρές προσπαθούν να γεφυρώσουν το οικονομικό χάσμα με τους "πράσινους" να ανεβάζουν την προσφορά τους και τον Πανσερραϊκό να πέφτει σχετικά με τις αρχικές απαιτήσεις αλλά και πάλι η απόσταση είναι σημαντική!

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Για να γυρίσει ο ήλιος...θέλει δουλειά πολύ!

Αν οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έγιναν γνωστές χθες, ο Πανσερραϊκός διαπίστωσε ότι προς το παρών...τα μόρια του είναι λίγα για να πανηγυρίσει κάποια επιτυχία. Στον φιλικό αγώνα στο "AEL FC ARENA" οι "ερυθρόλευκοι" σε μια συνολική εικόνα αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ηττήθηκαν με 3-0 από τους "βυσσινί" που έδειξαν πιο έτοιμοι.  Το αυτογκόλ του Σαλαμαστράκη στο 22΄ και αυτά του Νεμπεγλέρα στο 63΄ και στο 81΄ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Ο Πανσερραϊκός ήταν αρκετά καλός στο πρώτο ημίχρονο, παρά το γκολ που δέχθηκε, δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές και γενικά στάθηκε ικανοποιητικά. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο και κυρίως μετά το 65΄ οι αλλαγές πέρα από τι το αποσυντόνισαν την ομάδα απέδειξαν πως για να σταθείς καλά πρέπει να έχεις και ένα ικανοποιητικό βάθος στον πάγκο. Δικαιολογίες σίγουρα μπορούν να υπάρξουν: Ακόμη δοκιμάζονται παίκτες και μάλιστα οι δύο ξεκίνησαν βασικοί-Ο Ορφανός έχει περίπου 10 ημέρες μόλις προπονήσεων και ήταν το πρώτο του φιλικό με την ομάδα-Ο Μιλένκοβιτς επίσης έχει λίγες ημέρες προπονήσεων για να βρει φυσική κατάσταση και χημεία-Ο Ντιόγκο ήρθε κουρασμένος καθώς έκανε μόλις 10 ημέρες διακοπές μετά το τέλος του πρωταθλήματος-Ο Βρούτσινα είναι ανέτοιμος γιατί έχασε πολλές προπονήσεις-Υπήρχαν αρκετές απουσίες-Έπαιξαν ως ακραίος στα χαφ ο λογικά βασικός ακραίος αμυντικός Περπερίδης αλλά και στα χαφ ο ανέτοιμος Παντελιάδης, ελλείψει άλλων -Αμυντικό χαφ καθαρόαιμο- αξιόπιστο πέρα από τον Ορφανό δεν υπήρχε, οπότε αν αναλογιστεί κάνεις όλα αυτά συν το γεγονός ότι υπάρχει ανάγκη και για άλλες μεταγραφές μπορεί να πει ότι η ομάδα θέλει δουλειά ακόμη για να παρουσιαστεί έτοιμη. Από εκεί και πέρα όσον αφορά τους υπό δοκιμήν μόνο ο Αλβάρεζ έχει κάποιες ελπίδες αλλά αυτό μάλλον θα ξεκαθαρίσει την Τετάρτη ενώ ερωτηματικό συνεχίζουν να παραμένουν και οι αποχωρήσεις.

φωτό: athleticlarissa.gr

Πήρε Σαλμά η Ηράκλεια και Πεχλιβάνη η Αναγέννηση...

Και οι μεταγραφές συνεχίζονται για τις Σερραϊκές ομάδες της Football League2. O Mέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας βρήκε τον επιθετικό που ζητούσε σε μια λύση από τα παλιά. Ο λόγος για τον Δημήτρη Σαλμά που μετά από κάποια χρόνια περιπλάνησης έπεστρεψε στην ομάδα, τη φανέλας της οποίας φόρεσε για πολλά χρόνια. Ενδιάμεσα αγωνίστηκε στον Οδυσσέα Αναγέννησης αλλά και στον Απόλλων Καλαμαριάς όπου και συνετέλεσε τα μέγιστα για την άνοδο. Έτσι ο 28χρονος επιθετικός τίθεται στη διάθεση του Βαγγέλη Τούσκα. Παράλληλα μεταγραφή πραγματοποίησε και ο Οδυσσέας που απέκτησε τον 23χρονο αμυντικό χαφ Γιάννη Πεχλιβάνη που αγωνιζόταν πέρυσι στο Μακεδονικό. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και ακολούθησαν Αγροτικός Αστέρας και Παναιτωλικός. Το μόνο θέμα με τον παίκτη είναι ότι προέρχεται από τραυματισμό και θα είναι απολύτως έτοιμος τον Οκτώβρη.

Τα τυπικά και για Μιλένκοβιτς

Παίκτης του Πανσερραϊκού και με τη βούλα είναι και ο Νίνο Μιλένκοβιτς. Άλλωστε όπως εξ αρχής σας είχε ενημερώσει το pestoagorimou η συμφωνία με τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό θεωρούνταν δεδομένη, κυρίως από τη στιγμή που η ομάδα θα έπαιζε στη Football League και έτσι και έγινε. H εμπειρία του 33χρονου αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα τους "ερυθρόλευκους".

Στις Σέρρες και ο Ρόμπερτ Σταμπολζίεφ!

Στις Σέρρες βρίσκεται και ο 21χρονος επιθετικός, Ρόμπερτ Σταμπολζίεφ, προκειμένου να τον τσεκάρει ο Γιόσου Ουρίμπε.Ο Αυστραλός επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό στον οποίο έφτασε από τις ακαδημίες της Μπρίστολ Σίτυ. Ο Σταμπολζίεφ αγωνίστηκε για ένα...φεγγάρι και ως δανεικός στην Καβάλα από τους "πράσινους" ενώ φέτος το όνομα του ακούστηκε και για την ΑΕΚ ενώ ο ίδιος δοκιμάστηκε και στην Αγγλία με την Μπρίστολ Σίτυ.

Απέκτησε Βουτσιά! - "Περήφανος στον Πανσερραϊκό"

Παίκτης του Πανσερραϊκού είναι ο 21χρονος πρώην χαφ του Ηρακλή, Πασχάλης Βουτσιάς, καθώς πριν λίγη ώρα υπέγραψε το συμβόλαιο του. Με άκρα μυστικότητα αφού δε διέρρευσε τίποτα οι "ερυθρόλευκοι" ολοκλήρωσαν σήμερα μια μεταγραφή με παρόν...και μέλλον καθώς ο νεαρός χαφ που πέρυσι είχε 10 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκ με τη φανέλα του "γηραιού" και συνολικά έχει 19 συμμετοχές και 1 γκολ είναι ελπιδοφόρος και μπορεί να βοηθήσει. Μάλιστα ο παίκτης με δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών: "Είμαι χαρούμενος και περήφανος που ανήκω σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο Πανσερραϊκός. Όλοι γνωρίζουν ποια είναι αυτή η ομάδα και θα βάλω τα δυνατά μου προκειμένου να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Έπαιξε σημαντικό ρόλο η παρουσία του κ. Θεοδωρίδη και το γεγονός ότι ο Πανσερραϊκός επενδύει και στηρίζει τα νέα παιδιά. Στόχος μας θα είναι εφόσον αγωνιζόμαστε στη Φούτμπολ Λίγκ να πάμε την ομάδα εκεί που ανήκει".
                   Δείτε ένα βίντεο από τον Πασχάλη Βουτσιά...

Σύννεφα πάνω από τον Κονέ;

Πέρασε μόλις μια εβδομάδα από την ανακοίνωση της απόκτησης του Ισμαέλ Κονέ από τον Πανσερραϊκό αλλά όπως φαίνεται και αυτό το διάστημα ήταν αρκετό προκειμένου...σύννεφα να περικυκλώσουν τον 23χρονο αμυντικό ο οποίος είναι υπ' ατμόν. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του pestoagorimou ο Γάλλος υπέπεσε σε συνεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα που εκνεύρισαν τον Γιόσου Ουρίμπε ο οποίος φαίνεται πως παρέπεμψε τον παίκτη και τον εκρπόσωπο του στον πρόεδρο. Μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στην ημέρα να υπάρξουν εξελίξεις γιατί υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές που πιθανόν να γίνεται και τώρα...αλλά οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή είναι...μπερδεμένες για το τι ακριβώς γίνεται!

"Στέλνουν" Φάλ στον Πανσερραϊκό

Ραντεβού με τον Ντιελανί Φαλ, «έκλεισε» ο Πανσερραϊκός σύμφωνα με δημοείευμα του onsports. Ο 22χρονος Σενεγαλέζος φορ αναμένεται εντός των προσεχών ημερών στις Σέρρες, προκειμένου να περάσει από τα «test events» των «ερυθρολεύκων» και να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ της ομάδας.
Ο Φαλ προέρχεται από την δεύτερη ομάδα της Οσέρ, ενώ την περυσινή σεζόν είχε 15 συμμετοχές και 6 γκολ με την γαλλική ομάδα. Σε περίπτωση που τα «Λιοντάρια» αποφασίσουν να ρίξουν… νερό στο μύλο της μεταγραφής του, τότε η Οσέρ θα ανάψει το «πράσινο φως» για την μετακόμιση του νεαρού αφρικανού στις Σέρρες, διατηρώντας ένα ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη…

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Mέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι μεταγραφές στη Football League!

Παράταση στην μεταγραφική περίοδο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα δώσει για την Football League η ΕΠΟ σύμφωνα με δημοσίευμα του Onsports. Στο ΔΣ της Football League στις 3 Αυγούστου ο πρόεδρος της λίγκας Σπύρος Καλογιάννης είχε αναφέρει ότι η διοργανώτρια αρχή θα προτείνει στην ΕΠΟ την παράταση της μεταγραφικής περιόδου για δύο εβδομάδες. Αυτό έγινε και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ομοσπονδία έκανε δεκτό το αίτημα της Football League. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση που θα επιβεβαιώνει το γεγονός.

Γ. Παναγόπουλος: "Υπάρχει δεδικασμένο"

Ο δικηγόρος του Πανσερραϊκού και της Λάρισας, Γιώργος Παναγόπουλος, μίλησε στην πρεμιέρα της εκπομπής του Κυριάκου Θωμαϊδη στον ραδιοφωνικό σταθμό SKAI 100.3 και αποκάλυψε τον «άσο» που έχουν στα χέρια τους οι δύο ομάδες, στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στη Σούπερ Λιγκ. Ουσιαστικά, είπε πως η Λίγκα με προγενέστερες αποφάσεις, με την επικύρωση της βαθμολογίας μετά την απόφαση υποβιβασμού του Ηρακλή (με παραμένοντα τον Αστέρα) και με την Πρωτόδικη απόφαση για Βόλο, Καβάλα, έχει κάνει σαφή τη θέση της για το από που προέρχονται οι ομάδες που αναπληρώνουν όσες αποβάλλονται. Εμμέσως πλην σαφώς, πρόκειται για ένα μήνυμα προς όλους όσους έσπευσαν (εντός της Λίγκας) να κάνουν βεβιασμένα μέλη της τη Λιβαδειά και τη Δράμα. Αναλυτικά ο  κ. Παναγόπουλος είπε:
«Μιλάμε για  αρρωστημένη κατάσταση, μια κατακερματισμένη αθλητική δικαιοσύνη, μια νομολογία  που άγεται και φέρεται. Το καταστατικό  της ΕΠΟ πάει στα σκουπίδια. Οι κανονισμοί μεταφράζονται και παρερμηνεύονται.

Το ποδόσφαιρο τώρα παίζεται στις δικαστικές αίθουσες. Οι δικηγόροι παίζουν ποδόσφαιρο κι αυτό είναι ντροπή. Υπάρχει μια  ισχυρότατη ομόφωνη απόφαση της  Σουπερ Λιγκ από το 2010, που είναι  το βασικό μας επιχείρημα και θεμελιώνει το έννομο συμφέρον μας. Ως διοργανώτρια η Σούπερ Λιγκ είναι υπεύθυνη για  την τελική κατάταξη των ομάδων και έχει τη δυνατότητα να περάσει τη συγκεκριμένη απόφαση . Βάσει αυτής της απόφασης που κατέτασσε τον Ηρακλή στη 16η θέση της βαθμολογίας, εξεδόθη η δικαίωση του Αστέρα Τρίπολης. Δεν γνωρίζω  καν αν το Διαιτητικό Δικαστήριο γνώριζε την απόφαση αυτή. Δεν υπήρχε ποτέ τρίτος βαθμός αθλητικής δικαιοσύνης. Εισηγητής όλων των τερατουργημάτων  είναι ο κύριος Κουρίδης, που έχει λόγους να παρίσταται στις δίκες, προσωπικούς  και όχι νόμιμους. Τον έχουν  αποκαλέσει «σκιώδη» πρόεδρο. Δεν γίνεται τη στιγμή που είχε ανακοινώσει ότι θα φύγει. Ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας δεν μπορεί να εμφανίζεται στα δικαστήρια κατά το δοκούν. Εδώ που φτάσαμε  η ΕΠΟ δεν έχει ηγεσία, ο πρόεδρος λείπει μόνιμα, δεν υπάρχει κανεις να πάρει πάνω του την ευθύνη. Υπάρχει γόρδιος δεσμός και χρειάζονται δραστικά μέτρα για να λυθεί. Το πρωτάθλημα έχει νοθευθεί πριν καν αρχίσει. Ενα  πρωτάθλημα που δεν στηρίζεται πουθενά, δεν υπάρχει προκήρυξη, δεν υπάρχει  σύμβαση προσχώρησης ο καταστατικός χάρτης που υπογράφουν όλες οι ομάδες. Με ποιους όρους ξεκινάει; Ούτε σε τουρνουά δικηγορικού συλλόγου δεν γίνονται αυτά».

Έφτασε ο Γκουέϊ-Δοκιμάζει Mπρκιτς



Τρίτη τον περιμέναμε...Δευτέρα ήρθε! Ο λόγος για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Πασερραϊκού τον Έρικ Γκουέϊ(φωτό: panserraikara.gr) που έφτασε, προπονήθηκε και αύριο αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιο του με τους "ερυθρόλευκους" που βάζουν μια αξιόπιστη λύση στην επιθετική τους γραμμή.
Παράλληλα στη σημερινή προπόνηση πήρε μέρος και ένας 30χρονος Σέρβος επιθετικός που ονομάζεται Μλάντεν Μπρκιτς. Αγωνιζόταν στην Αλβανία τα τελευταία χρόνια και τη σαιζόν που ολοκληρώθηκε φόρεσε αρχικά τη φανέλα της Σκεντερμπέου με την οποία είχε 16 συμμετοχές και 8 γκολ ενώ από τον Γενάρη έπαιξε στη Διναμό Τιράνων έχοντας 14 συμμετοχές και 3 γκολ. Τη σαιζόν 2009-10 έπαιξε στην Απολώνια Φιερ με την οποία είχε 29 συμμετοχές και 15 γκολ ενώ νωρίτερα έπαιξε σε αρκετές ομάδες της Σερβίας. Στη προπόνηση ήταν και ακόμα ένας παίκτης αλλά προς το παρόν δε κατέστη εφικτό να διευκρινιστούν τα ακριβή στοιχεία του.

Θεοδωρίδης: "Ξεφτίλα ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα"

Δυσαρεστημένος είναι ο Πέτρος Θεοδωρίδης με το ότι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, ενώ τόνισε ότι η διαδικασία κάθαρσης του ποδοσφαίρου δεν έπρεπε να πάει διακοπές...
Αναλυτικά ένα μέρος όσων είπε στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού:
Για την απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων:
«Μη νομίζει ο κόσμος ότι κάναμε πίσω. Εμείς ζητήσαμε αναβολή για να προσθέσουμε τα νέα στοιχεία που προέκυψαν μετά τις αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας στο δικόγραφό μας, αλλά δεν μας την έδωσαν. Αποσύραμε, λοιπόν, το δικόγραφό μας και επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε. Δεν θα το αφήσουμε έτσι».
Για την έναρξη του πρωταθλήματος:
«Είναι ξεφτίλα για το ποδόσφαιρό μας ότι ξεκινήσαμε ένα πρωτάθλημα χωρίς να ξέρουμε όλες τις ομάδες, ότι δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις για ξεκάθαρα πράγματα, φοβούμενοι ίσως συνέπειες οικονομικές. Δείτε τι έκαναν οι Τούρκοι. Μέσα σε ένα μήνα έβαλαν προέδρους πανίσχυρους στη φυλακή, πέταξαν τη Φενερμπαχτσέ, που κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια, εκτός Champions League, για την ίδια υπόθεση. Εμείς εδώ κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».
Για την αιτία που έφτασε σε αυτό το σημείο το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Φαίνεται πως κάποιοι επιμένουν να κοιτούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα και όχι το καλό του ποδοσφαίρου. Έχει δημιουργηθεί μία ομάδα παραγόντων και ομάδων που ασχολείται μόνο με το πώς θα είναι οι ίδιοι κερδισμένοι και οι υπόλοιποι την “πληρώνουν” με διάφορους τρόπους. Δεν βλέπετε ποιοι έμειναν “απ’έξω” απ’την όλη ιστορία και την “πληρώνουν”; Αυτοί που δεν “ακούγονται” στις συνομιλίες για τα στημένα, χωρίς να λέω ότι όλοι οι άλλοι έχουν εμπλοκή. Ο Ηρακλής, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός. Στις συνομιλίες δεν ακούγονται παράγοντες άλλων ομάδων που λένε να πέσουν αυτοί (σ.σ. Ηρακλής); Πιο ξεκάθαρο γίνεται;»
Για τη διαδικασία κάθαρσης:
«Κατ’αρχήν η διαδικασία των διώξεων δεν έπρεπε να σταματήσει λόγω του καλοκαιριού! Τί πάει να πει να πάρουν οι δικαστές άδεια; Ας την έπαιρναν πιο μετά, ας τους αντικαθιστούσαν άλλοι. Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και βλέπετε ότι κάποιοι πάνε να θέσουν και τη Δικαιοσύνη προ τετελεσμένων γεγονότων. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, μετά υπάρχουν νομικά περιθώρια για να το… ξαναξεκινήσεις; Τελείωσε…»
Για το πού ελπίζει ο Πανσερραϊκός:
«Ελπίζουμε αυτό το σκάνδαλο κακοδικίας να διορθωθεί όσο γίνεται. Εδώ ο Υπουργός Πολιτισμού, ο κ.Γερουλάνος, σχολίασε τις αποφάσεις της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας, εμείς θα μείνουμε έτσι; Οι ομάδες πρέπει να κινούνται για το καλό του ποδοσφαίρου, όχι για το δικό τους καλό μόνο, γιατί μακροχρόνια βλέπετε τι γίνεται αν ο καθένας κοιτάει την πάρτη του».

Στις 21:00 με ΠΑΟΚ-Περαστικά Γιώργο!

Με ανακοίνωση του ο Πανσερραϊκός επισημοποίησε το φιλικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που θα δοθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό γήπεδο ο Πανσερραϊκός. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και τα εισιτήρια σε όλες τις θύρες κοστίζουν 10 ευρώ πλην της θύρας 3 όπου κοστίζουν 15 ευρώ.
Παράλληλα οι "ερυθρόλευκοι" έστειλαν μέσω ανακοίνωσης τα περαστικά τους τον Γιώργο Παπαδόπουλο που μπήκε σήμερα στο χειρουργείο: "Σήμερα το πρωϊ μπήκε στο χειρουργείο ο παίκτης της ομάδας μας Γιώργος Παπαδόπουλος μετά το σοβαρό τραυματισμό που είχε στην προπόνηση του Σαββάτου. Ο παίκτης του Πανσερραϊκού υπέστη κάταγμα κνήμης-περόνης και όπως όλα δείχνουν χάνει όλη τη φετινή χρονιά. Σήμερα το μεσημέρι μέλη του τεχνικού τιμ θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, στο Διαβαλκανικό, για να βρεθούν στο πλευρό του παίκτη.
Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός του εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση".

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ισπανικό...sudoku!


Λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, υπάρχουν δύο ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά για τον Πανσερραϊκό και έχουν να κάνουν με την...Ισπανική ενίσχυση της ομάδας. Ο Γιόσου Ουρίμπε ήταν ξεκάθαρος στο pestoagorimou: "Θέλω τον Πολάκο(κάτω) και τον Αλβάρεζ(πάνω), είναι φθηνοί, ποιοτικοί, μπορούν να βοηθήσουν κλπ". Το θέμα είναι πως οι δύο ποδοσφαιριστές δε φαίνεται να πείθουν και τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού και μάλιστα αυτό που προκύπτει ως πληροφορία από διοικητικούς κύκλους είναι ότι οι δύο ποδοσφαριστές θα αναχωρήσουν. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός τους θέλει, το λέει και το ξαναλέει και μάλιστα την Τρίτη στη Λάρισα αναμένεται να πάρουν φανέλα βασικού. Το θέμα είναι αν τελικά θα παραμείνουν...

Πατάει Ελλάδα ο Ντιόγκο-Την Τρίτη ο Γκουέϊ

Όπως σας είχε ενημερώσει το pestoagorimou τις προηγούμενες ημέρες, αίσιο τέλος θα έχει για τον Πανσερραϊκό η υπόθεση του Πορτογάλου Ντιόγκο. Ο 26χρονος αριστερός μπακ με καθυστέρηση σχεδόν μιας εβδομάδας και αφού οι "ερυθρόλευκοι" δε βρήκαν ανταπόκριση από κάτι καλύτερο στην ελληνική αγορά, στράφηκαν και πάλι στη λύση του ποδοσφαιριστή που μέχρι και τον Απρίλιο φορούσε τα "ερυθρόλευκα". Έτσι λοιπόν με ακόμα μια παρένθεση στην Ισλανδική Ρεϊκιαβίκ ο Ντιόγκο φτάνει σήμερα στις Σέρρες και από αύριο ξεκινά προπονήσεις. Θέμα ετοιμότητας και προσαρμογής δε τίθεται και έτσι αναμένεται να παίξει και στο φιλικό με τη Λάρισα. Επίσης την Τρίτη αναμένεται να φτάσει στις Σέρρες ο Γκουέϊ.

Πάει Αθήνα για Ανάκογλου ο Θεοδωρίδης!

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το "πράσινο" στρατόπεδο τη Δεύτερα αναμένεται να γίνει συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ του Πέτρου Θεοδωρίδη και του Δημήτρη Γόντικα για την πώληση του Δημήτρη Ανάκογλου. Οι δύο πλευρές ήδη έχουν κάνει κάποιες επαφές στις οποίες διαπιστώθηκε διαφορά ωστόσο η...κάθοδος του προέδρου του Πανσερραϊκού στην πρωτεύουσα θα βάλει τα πράγματα στην τελική ευθεία. Ο Πανσερραϊκός επιθυμεί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό χρήματα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή ενώ οι "πράσινοι" από την άλλη δίνουν λιγότερα χρήματα αλλά και έναν ποδοσφαιριστή πληρωμένο σύμφωνα με τις πληροφορίες. Το αν το φλερτ θα καταλήξει σε γάμο θα φανεί μέχρι την Τετάρτη έτσι και αλλιώς...