Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Xτυπάει Μάρα!

Μπορεί ο Πανσερραϊκός να έχει μια αβεβαιότητα για τη συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκ αλλά παράλληλα έχει και πολλές πιθανότητες. Αυτό το γνωρίζουν αλλά και το πιστεύουν όπως φαίνεται και στη διοίκηση καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με παίκτες...πρώτης γραμμής. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Metrosport" ένας από αυτούς είναι και ο Μπόγκνταν Μάρα. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής όπως έχει πει και σε δηλώσεις του δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει στον Ηρακλή, μιλά και με άλλες ομάδες και μια από αυτές είναι και ο Πανσερραϊκός ο οποίος έχει καταθέσει δελεαστική πρόταση στον παίκτη και περιμένει την απάντηση του. Ο Ρουμάνος μέσος είχε φέτος 30 συμμετοχές και 6 γκολ με τη φανέλα του Ηρακλή, την οποία φόρεσε και τη σαιζόν 2009/10 έχοντας 12 συμμετοχές και 1 γκολ. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Κλούζ, στην Ουνιρέα, στην Γιούτα Αράντ, στην Στάλ Αλτσέβσκ, στην Φαρούλ, στη Ντιναμό Βουκουρεστίου, στην Άρτες Πιζέστι, στην Τιανζίν Τέντα, στην Πόλι Εχίδο αλλά και στην Αλαβές ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Πάντως οι όποιες εξελίξεις αναμένονται πλέον την επόμενη εβδομάδα...

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Φιλική νίκη με Κορδελιό-Ουρίμπε: "Ελπίζω για Σούπερ Λίγκ και είμαι έτοιμος..."

Η φιλική νίκη απέναντι στον Οδυσσέα Κορδελιού με 2-1(36' πεν. Βρούτσινα, 60' Μορεϊρά-48΄ Ριζούλης) ήταν το πρώτο τέστ του Πανσερραϊκού αλλά όχι και τα αποκαλυπτήρια της ομάδας. Μπορεί η απόφαση για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας να ήταν ένα πρώτο κέρδος για τον Πανσερραϊκό αλλά η αβεβαιότητα παραμένει. Και σίγουρα, αν η ομάδα αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκ ελάχιστοι από αυτούς που έπαιξαν θα συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα της. Πέρα από την πρώτη συμμετοχή των Περπερίδη, Σαλαμαστράκη και Στεφανίδη σίγουρα "ξεχώρισαν" οι πολλές δοκιμές για ακόμα μια φορά. Από όσους έπαιξαν και προσπάθησαν να πείσουν τον Γιόσου Ουρίμπε σίγουρα ξεχώρισε ο Ντα Κόστα με την ποιότητα του, ο Μορεϊρα κατά στιγμές και κάποιες κινήσεις του Γάλλου Zahiri. Επίσης δοκιμάστηκαν οι Κλάζογλου(αμυντικός, Εορδαϊκό), Μακράκης(αμυντικός, Νίκη Βόλου), Αϊβάζης(αριστερό χαφ, 18χρονος, Κουφάλια), Ahmed Faikov(Βούλγαρος, δεξί χαφ, 19χρονος) αλλά και ο 22χρονος Γιώργος Ιορδανίδης που είναι εδώ και αρκετές ημέρες στην ομάδα. Παρών στο γήπεδο ήταν και ο Πέτρος Θεοδωρίδης που είδε τον αγώνα από τη φυσούνα ενώ τον αγώνα κόντρα στην ομάδα του...πρώην "ερυθρόλευκου" Βασίλη Αντωνίαδη είδαν και περίπου 150 φίλαθλοι.
Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιόσου Ουρίμπε μιλώντας στο pestoagorimou μίλησε για το φιλικό, για τους υπό δοκιμήν αλλά και για την προοπτική της Σούπερ Λίγκ: "Ήταν ένα καλό τέστ. Είχαμε πολλούς νεαρούς παίκτες για δοκιμή. Ο Σαλαμαστράκης, ο Περπερίδης και ο Στεφανίδης έπαιξαν ένα ημίχρονο και έδειξαν ότι είναι σε καλό επίπεδο. Θα πάμε στο βουνό από τη Δευτέρα με τους παίκτες που έχουμε. Η ομάδα χρειάζεται παίκτες αλλά η κατάσταση είναι περίεργη. Υπάρχει προοπτική να παίξουμε στην Σούπερ Λίγκ αλλά δεν είναι σίγουρο. Είναι δύσκολο για την ομάδα. Τι να κάνει; Να κλείσει παίκτες για την Σουπερ Λίγκ; Δε ξέρω. Εγώ ελπίζω να παίξουμε στη Σούπερ Λίγκ. Θα είναι καλό για την ομάδα, για τον κόσμο, για την πόλη. Θα είναι σίγουρα δύσκολο να κάνουμε ομάδα σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά είμαι έτοιμος για αυτό. Έχω στο μυαλό μου ενναλακτικό πλάνο. Μίλησα με τον πρόεδρο, μου είπε ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να παίξουμε στη Σούπερ Λίγκ αλλά πρέπε να περιμένουμε. Μπορεί να είναι περίεργη η κατάσταση εδώ αλλά είμαι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Από όσα έχω δει. Καταλαβαίνω τα προβλήματα και τα κατανοώ".
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τη προοπτικη παραμονής του Ντα Κόστα είπε: "Εξαιρετικός παίκτης. Η ποιότητα του είναι μεγάλη αλλά το πρόβλημα είναι ότι τα τελευταία χρόνια είχε λίγες συμμετοχές και είχε τραυματισμούς. Θα συζητήσουμε με τους συνεργάτες μου τι πιθανότητες έχει να ανέβει στο βουνό. Θέλουμε να δούμε πόσο μπορεί να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, θα πρέπει να περάσει από κάποιες εξετάσεις ιατρικές και αν είναι εντάξει από μένα είναι ΟΚ. Είναι καλός παίκτης".

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Yπέρβαση για Ζησόπουλο!

Mπορεί ο Πανσερραϊκός να μην είναι σίγουρος σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται αλλά ότι θέλει τον Ζησόπουλο στο δυναμικό του είτε είναι στη Football Leaguek είτε είναι στη Super League είναι το μόνο σίγουρο. Όπως έχουμε αναφέρει ο έμπειρος μέσος είναι διακαής πόθος για τον Γιόσου Ουρίμπε και ο Πέτρος Θεοδωρίδης δε θέλει να του το χαλάσει καθώς και ο ίδιος πιστέυει στον παίκτη για αυτό και έχει κάνει την υπέρβαση προκειμένου να τον αποκτήσει. Η προσφορά από την πλευρά των "ερυθρολεύκων" έχει κατατεθεί και το αργότερο μέχρι την Τρίτη αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα και να έρθει η απάντηση από τον παίκτη που έχει προτάσεις από Λάρισα, Πανιώνιο ενώ στο παιχνίδι μπαίνει και η ομάδα που θα ανέβει από την Football League μετά τα play-off...

Συγκρατημένη αισιοδοξία...

Αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του Πανσερραϊκού από το πρωί της Πέμπτης όταν γνωστοποιήθηκε η απόφαση για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Η αναμονή προκειμένου να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις σε συνδυασμό και με την πρόθεση τους να προσφύγουν στο CAS αλλά και η περίπλοκη υπόθεση με τον Ηρακλή που μπορεί να βάλει σε μπελά τον Πανσερραϊκό είναι τα εμπόδια για πλατιά χαμόγελα. Βέβαια διοικητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι είναι δύσκολο ως ακατόρθωτο να αλλάξει η απόφαση για τις ομάδες ενώ κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση του Ηρακλή αλλά...πανηγύρια σαφώς και δε μπορούν να υπάρξουν. Μπορεί ο Πανσερραϊκός να έκανε ένα βήμα μέσα στην "ομίχλη" αλλά το τοπίο συνεχίζει να μην είναι 100% ξεκάθαρο. Ο Γιόσου Ουρίμπε υποδέχθηκε με πλατύ χαμόγελο την απόφαση και αναστέναξε στενάχωρα όταν του εξήγησαν και γιατί ο Πανσερραϊκός είναι σε αναμονή. Πάντως ο Ισπανός είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να κάνει πλάνο για την Σούπερ Λίγκ έχοντας σημειωμένα αρκετά ονόματα Ισπανών επιπέδου Σούπερ Λίγκ. Σαφώς και δε μπορεί να περιμένει μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις και έτσι τα βήματα θα γίνονται αργά και σταθερά.

"Εξάσφαιρο" μεταγραφικό χτύπημα από Οδυσσέα

Συνεχίζει τις μεταγραφές ο Οδυσσέας Αναγέννησης ο οποίος όπως φαίνεται κάθε άλλο παρά αποδυναμωμένος θα παρουσιαστεί τη νέα σαιζόν παρά τις αποχωρήσεις. Μετά τους Πιπινίκα, Μπάκανο και Μπασιούκα ακολούθησαν και άλλοι παίκτες. Πιο συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι Χρήστος Ξανθόπουλος(19χρονος μεσοεπιθετικός, Φοίνικα Πολίχνης), Γιώργος Δάλλας(19χρονος μέσος, Εθνικό Σοχού), Γιάννης Μαυρίδης(21χρονος επιθετικός, Απόλλων Αρναίας) και Κιρίλ Ζαρκόφ(24χρονος Βούλγαρος αμυντικός χαφ). Παράλληλα μέχρι αύριο αναμένται να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές των Βασίλη Τσελεμπή(φωτό-Κ20 Πανσερραϊκού και Άνω Ποροϊα) και Βαγγέλη Τάτσιου(επιθετικός από Ν. Πετρίτσι).

O Πανσερραϊκός εξαρτάται από τον Ηρακλή-"Μάχη" για μια θέση

Η παραμονή του Πανσερραϊκού στη Σούπερ Λίγκ μπορεί να μοιάζει δεδομένη αλλά δεν είναι και απολύτως ξεκάθαρη και αυτό γιατί ο Ηρακλής περιμένει από την επιτροπή εφέσεων την απόφαση σχετικό με το δίκαιο ή άδικο του υποβιβασμού του. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ηρακλής δεν σχετίζεται με τον υποβιβασμό των δύο ομάδων, δεδομένου ότι έχει καταλάβει την 10η θέση στο πρωτάθλημα και η αποβολή του οφείλεται σε προβλήματα νομιμότητας εγγράφων. Κατά συνέπεια, αν ο Ηρακλής δικαιωθεί στην εφέσεων, τότε κινδυνεύει η θέση του Πανσερραϊκού που θα πέσει μία θέση στη γενική κατάταξη και θα πάει στην 14η, δηλαδή στη γκιλοτίνα και στη Football League...
Το δεδομένο που πολύ δύσκολα θα αλλάξει είναι ότι η Λάρισα παραμένει στη Super League. Γενικά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να περιμένουμε την επισημοποίηση της απόφασης εφόσον τελεσιδικήσεις και σε δεύτερο βαθμό διότι στην Ελλάδα τα έχουμε δει όλα...

Θεοδωρίδης: "Αλλάζει το πλάνο..."

"Είμαι απογοητευμένος" Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής να υποβιβαστούν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, φαίνεται πως διατηρεί τον Πανσεραϊκό στη Σούπερ Λιγκ, όμως ο Πέτρος Θεοδωρίδης εξέφρασε την απογοήτευσή του. Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού είναι προβληματισμένος από όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις πρόσφατες αποκαλύψεις με τα στημένα ματς και δεν θέλησε να πει πολλές κουβέντες μιλώντας στο gazzetta,gr:
«Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε γι αυτό το θέμα. Είναι ακόμα πολύ νωρίς», είπε αρχικά ο κ. Θεοδωρίδης, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν περίμενε αυτή την απόφαση απάντησε: «Ήταν κάτι το αναμενόμενο. Ακόμα πάντως, δεν έχουμε εικόνα για το σκεπτικό της απόφασης. Αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις οπότε ακόμα δεν μπορούμε να ασκήσουμε κριτική. Όλοι πάντως, περιμέναμε αυτή την απόφαση».
Όσο για το αν η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να φέρει ένα κύμα αισιοδοξία για το ελληνικό ποδόσφαιρο είπε: «Από αυτά που είχαμε δει μέχρι σήμερα δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι. Από εκεί και πέρα η συγκεκριμένη απόφαση είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα».
Πλέον ο Πανσερραϊκός από εκεί που έκανε το σχεδιασμό για το πρωτάθλημα της Football League θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στη Superleague. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αλλάζουν τα πλάνα εν όψει της νέας σεζόν με τον κ.Θεοδωρίδη να σχολιάζει: «Είναι λογικό να αλλάζει το πλάνο».
Τέλος ο ισχυρός άνδρας του Πανσερραϊκού συμπλήρωσε: «Είμαι απογοητευμένος από την όλη κατάσταση που επικρατεί. Δεν υπάρχει διάθεση μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα».

Yποβιβασμός για Καβάλα, Βόλο- Και στην τελική ευθεία...Σούπερ Λίγκ για Πανσερραϊκό!

Λίγο πριν πριν τις 5.00 το πρωί η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας αποφάσισε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Β. και της Καβάλας και την εφ' όρου ζωής απαγόρευση δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο σε Μπέο και Μ. Ψωμιάδη. Ελπίδες παραμονής σε Λάρισα, Σέρρες...
Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας εκδικάζοντας σε πρώτο βαθμό την υπόθεση των στημένων αγώνων αποφάσισε:
α) τον υποβιβασμό τη Φούτμπολ Λιγκ του Ολυμπιακού Βόλου και την εφ’ όρου ζωής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Αχιλλέα Μπέο
β) τον υποβιβασμό τη Φούτμπολ Λιγκ της Καβάλας και την εφ’ όρου ζωής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Μάκη Ψωμιάδη
γ) Την αθώωση του Μ. Ψωμιάδη για την κατηγορία του ντόπινγκ
δ) Την αθώωση του προπονητή Γ. Παπακώστα από τις αποδιδόμενες σε αυτόν πειθαρχικές παραβάσεις.
Οι αποφάσεις είναι εφέσιμες.
Τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και η Καβάλα "δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα" υποβιβάζονται στη Football League όπως είχε συμβεί και με τον Ηρακλή για άλλο λόγο. Με την ποινή που επιβλήθηκε τόσο στην ομάδα της Μαγνησίας όσο και τους "Αργοναύτες", οι Θεσσαλοί και o Πανσερραϊκός ανεβαίνουν δύο θέσεις στην τελική βαθμολογία και αποφεύγουν τον υποβιβασμό. Πλέον ο Ολυμπιακός Β. που δίνει απόψε ευρωπαϊκό αγώνα αντιμετωπίζει το φάσμα του αποκλεισμού από το Γιουρόπα Λιγκ. Την επόμενη εβδομάδα εκδικάζεται η έφεση της Λάρισας και του Ηρακλή που ζητούν να ανατραπεί η απόφαση επικύρωσης της βαθμολογίας του προηγούμενου πρωταθλήματος και να παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα στη θέση των Ολυμπιακού Β. και Καβάλας. Το ίδιο διεκδικεί φυσικά και ο Πανσερραϊκός. Στην απόφαση της Σούπερ Λίγκας στις 11/7 αναφερόταν το εξής: «Επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος 2010-2011. Τονίζεται ότι η Super League θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις τυχόν εκδοθούν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα».
Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης για Ολυμπιακό Β. και Μπέο εδώ
Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης για Καβάλα, Μ. Ψωμιάδη και Γ. Παπακώστα εδώ 

πηγή: soccerplus.gr

"Εξαιρετική ποιότητα αλλά αργός..."

Αν είχατε απορία, αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα του Γιόσου Ουρίμπε για τον Ντα Κόστα ο οποίος λογικά θα μείνει προκειμένου να αγωνιστεί και στο φιλικό της Παρασκευής. Ο Πορτογάλος από την πρώτη κιόλας προπόνηση έδειξε την εξαιρετική ποιότητα που διαθέτει στο παιχνίδι του η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, αλλά ίσως να μην είναι αρκετή για να του δώσει θέση στο ρόστερ. Όπως λέγεται, ο Ουρίμπε βλέπει τον Πορτογάλο αρκετά αργό, να υστερεί πολύ σε φυσική κατάσταση ενώ η πτωτική του πορεία που τον έφερε μέχρι τη Β΄ κατηγορία Πορτογαλίας και οι ελάχιστες συμμετοχές τα τελευταία χρόνια δε περνούν απαρατήρητες. Οπότε...

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

"Λουκέτο" στους συνδέσμους

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, έδωσε συνέντευξη Τύπου σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, προαναγγέλλοντας ότι το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου θα ξεκινήσει κανονικά. Ωστόσο, θα υπάρξουν δύο πολύ σημαντικές διαφοροποιήσεις, καθώς αρχικά προβλέπεται η αναστολή δραστηριότητας των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών των ομάδων ως τον Αύγουστο του 2012. Δεν θα δοθεί, λοιπόν, μέχρι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καμία άδεια λειτουργίας σε σύνδεσμο οπαδών και μένει να φανεί αν θα πειθαρχήσουν σ' αυτήν την απόφαση τόσο οι σύνδεσμοι όσο και οι ομάδες. «Οι σύνδεσμοι θα πάψουν να λειτουργούν με τον τρόπο που γίνεται σήμερα και δε νομίζω πως θα κλάψουν πολλοί από αυτήν την εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Παράλληλα, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, οι δίκες ωστόσο για την υπόθεση των στημένων αγώνων θα συνεχιστούν κανονικά. Έτσι, είναι ορατό το ενδεχόμενο μεσούσης της περιόδου να υπάρξουν υποβιβασμοί.
«Το νομοσχέδιο από μόνο του δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα του αθλητισμού σε μια μέρα. Πρέπει συνεχώς να βελτιώνουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος προανήγγειλε τη συγκρότηση του εθνικού συμβουλίου αθλητικού σχεδιασμού, που «μπορεί να αποτελέσει εργαλείο σωστής ανάπτυξης του ελληνικού αθλητισμού», όπως επισήμανε ο ίδιος.
Επίσης, αναβαθμίζεται η ΔΕΑΒ, η οποία αποκτά δύο νέες αρμοδιότητες, που έχουν να κάνουν με τους στημένους αγώνες και με το δικαίωμά της να προτείνει αλλαγή έδρας ενός αγώνα, αλλά και απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων οπαδών. "Θα μπουν κανόνες για την οργάνωση των μετακινήσεων και για ένα χρόνο δεν πρόκειται να υπάρξει καμία οργανωμένη μετακίνηση οπαδών", τόνισε ο Π. Γερουλάνος. Παράλληλα, θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ σχετικά με το ντόπινγκ συνιστάται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Φαρμακοδιέγερσης.
Τέλος, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις ρήτρες βίας, αφού έχουν μεγάλη αξία, και θα το σκεφτούν πλέον σοβαρά οι ομάδες να προκαλούν επεισόδια».

Έξι μεταγραφές η Ζίχνη που κράτησε και Τσιφτελίδη


Ακόμα έξι μεταγραφές πραγματοποίησε ο Μέγας Αλέξανδρος Νέας Ζίχνης ο οποίος από τη Δευτέρα ξεκίνησε τη δική του προετοιμασία.  Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι Καρφαρίδας(από Θρακικό Α. Μητρουσίου), Παλιαϊκος, Τάτος (από Πήγασο), Δρακούλης, Ρούμπος(από Πανσερραϊκό Κ20) και ο Τσόχας που αγωνιζόταν στον Βισαλτιακό. Παράλληλα για ακόμη ένα χρόνο θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της ομάδας ο Άκης Τσιφτελίδης προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του ενώ σήμερα θα υπάρχουν συζητήσεις με τους Τσεκιτσίδη και Σαμουράκη προκειμένου να ανενεώσουν. Επίσης κλείστηκε ακόμα ένα φιλικό καθώς η ομάδα του Μπάμπη Χρυσοστομίδη θα αντιμετωπίσει στις 14 Σεπτεμβρίου τον Πανσερραϊκό.

Mεταγραφές και αποδεσμεύσεις στο Σιδηρόκαστρο


Η παραμονή των περισσοτέρων παικτών που έφεραν την άνοδο στο Σιδηρόκαστρο σε συνδυασμό και με τις πρώτες ποιοτικές μεταγραφικές κινήσεις, είχαν φέρει ηρεμία στην ομάδα και ο Νίκος Γάδος βάζει πλέον τα τελευταία κομμάτια στο παζλ. Συγκεκριμένα ο Εθνικός έκανε ακόμη τρεις μεταγραφές βάζοντας στο δυναμικό του τον 17χρονο αμυντικό χαφ, Πάρη Τζίμα, που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Πήγασο και βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών ομάδων αλλά και τον 20χρονο αμυντικό Μιχάλη Χατζησταυρίδη που έπαιζε στο Στρυμονικό. Επίσης παίκτης της ομάδας είναι ο 23χρονος επιθετικός, Νίκος Κολοκοτρώνης, που αγωνιζόταν στην Αμμουδιά και ξεχώρισε από τη θητεία του στην Αναγέννηση ενώ τη φανέλα της ομάδας θα συνεχίσει να φορά και ο τερματοφύλακας Γιάννης Γαβριηλίδης.  Επίσης ανακοινώθηκε  ότι η συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές Αϊβατζίδη Νίκο, Δάπκα Σταμάτη, Ιωαννίδη Νίκο, Καρατζά Δημήτρη, Πανδράκη Βασίλη, Παπα'ι'ωάννου Δημήτρη, Τζήμα Βαγγέλη και Χουρουζίδη Άκη λύθηκε και όλοι στην ομάδα τους ευχαριστούν για την προσφορά τους και τους εύχονται καλή επιτυχία σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους. Τέλος το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του συλλόγου Μπάμπαλη Κων/νο για την δωρεά του στο σύλλογο, στη μνήμη του αδερφού του Τάκη ο οποίος ήταν επίσης αθλητής του συλλόγου. Η πρώτη προπόνηση της ομάδας θα γίνει σήμερα στις 18:00 και φυσικά θα δοθούν και αρκετά φιλικά. Αυτά είναι:
ΦΙΛΙΚΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
6/8 Εθνικός Γαζωρος – Εθν.Σιδηρ/στρου
10/8 Εθν.Σιδηρ/στρου – Μεγ.Αλ.Ν.Ζίχνης
13.8 Ελευθερούπολη – Εθν.Σιδηρ/στρου
17/8 Εθν.Σιδηρ/στρου – Νέοι Πανσερραϊκού
19 Ηράκλεια – Εθν.Σιδηρ/στρου
24/8 Μεγ.Αλ.Ν.Ζίχνης – Εθν.Σιδηρ/στρου
27 Εθν.Σιδηρ/στρου – Οδ. Αναγέννησης
31/8 Εθν.Σιδηρ/στρου – Μεγ.Αλ.Ηράκλειας
3/9 Εθν.Σιδηρ/σττου – Ακροπόταμος Καβάλας
10/9 Εθν.Σιδηρ/στρου – Αμπελόκηποι Δράμας

Στη λίστα ο Σιλιγαρδάκης

Μπορεί προτεραιότητα του Πανσερραϊκού για τις θέσεις των αμυντικών χαφ να είναι ο Γιώργος Ζησόπουλος, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε βλέπουν και άλλες περιπτώσεις. Μια από αυτές σύμφωνα με πληροφορίες είναι και ο Χάρης Σιλιγαρδάκης. Ο 29χρονος αμυντικός χαφ που έχει βρεθεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο του Πανσερραϊκού είναι μια αξιόπιστη λύση, τουλάχιστον για δεδομένα Football League, έχοντας συνολικά 95 συμμετοχές στην κατηγορία ενώ φέτος με τη φανέλα του Εθνικού την οποία φορούσε τα τελευταία χρόνια είχε 31 συμμετοχές και παρά την πτωτική πορεία των Πειραιωτών ξεχώριζε.