Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η απόφαση της ΕΠΟ και το άρθρο 41 που "κυνηγά" η Σούπερ Λίγκ-Σίριαλ με τις άκυρες μεταγραφές

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έβαλε θέμα στο ΔΣ της ΕΠΟ, που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, να υποβιβάζονται στη Β' Εθνική οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αντί αυτών που θα έπρεπε να υποβιβαστούν βάσει βαθμολογικής συγκομιδής.
Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και απορρίφθηκε με ψήφους 16 - 4. Μειοψήφισαν οι Μαρινάκης, Μπέος, Ζαγοράκης και ένα ακόμη μέλος του ΔΣ.
Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Αστέρας Τρ., η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός υποβιβάζονται οριστικά στη Football League.
Η Σούπερ Λίγκα ψάχνει να βρει τρόπους να αντιδράσει νομικά κατά της απόφασης που έλαβε η ΕΠΟ και όπως όλα δείχνουν ο μοναδικός είναι η προσφυγή στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας.
Συγκεκριμένα, η Σούπερ Λίγκα αναμένεται να κάνει χρήση της παραγράφου Ζ του αρθρού 41 του καταστατικού της ΕΠΟ. Στο συγκεκριμένο σημείο προβλέπεται η λειτουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, που είναι αρμόδιο για την επίλυση κάθε διαφοράς που προκύπτει μεταξύ ΠΑΕ με ΠΑΕ, σωματείου με ΠΑΕ, ΠΑΕ με επαγγελματική Ένωση, ΠΑΕ με ΕΠΟ, Επαγγελματική Ένωση με ΕΠΟ, σωματείου με ΕΠΣ, ΕΠΣ με ΕΠΣ, ΕΠΣ με ΕΠΟ, ποδοσφαιριστή με διαμεσολαβητή και διαμεσολαβητή με ΠΑΕ.
Η Σούπερ Λίγκα αναμένεται να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα υπάρξει δικαίωση για τον συναιτερισμό. Και αυτό γιατί η απόφαση της ΕΠΟ είναι νόμιμη και οποιαδήποτε διαφορετική απόφαση θα έθετε σε κίνδυνο τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ που θα κατηγορούνταν για παραβίαση κανονισμών ή για παράβαση καθήκοντος.
Η ΕΠΟ τονίζει πως η πρόταση της Λίγκας μπορεί να περάσει από την Γ.Σ. του Ιουνίου και να ισχύσει για την επόμενη σεζόν. Το αν θα ισχύσει και για την φετινή θα το αποφασίσει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αν και εφόσον αποφασίσει η Σούπερ Λίγκα να προσφύγει σε αυτό με τις πιθανότητες να μην είναι με την μεριά της Λίγκας.
(πηγή: soccerplus.gr) 
Από την άλλη, όπως αναφέραμε χθες και όπως προκύπτει από στοιχεία, ομάδες της Superleague πραγματοποίησαν μεταγραφές τον Ιανουάριο χωρίς να έχουν το δικαίωμα να τις κάνουν και οι οποίες είναι άκυρες με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό! Μέσα στις επόμενες ημέρες η ΑΕΛ θα στείλει στον εισαγγελέα έγγραφα που θα αποδεικνύουν και το θέμα με τα δελτιά. Αυτός θα κινήσει και τις όποιες διαδικασίες προβλέπονται. Είναι βέβαιο λοιπόν πως οι σύλλογοι θα εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για να δικαιωθούν τόσο στον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Είδε το Λοκομοτίβ-Πίριν ο Δημητρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Παύλος Δημητρίου βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα στη γειτονική Βουλγαρία συνοδευόμενος από τον πρώην ποδοσφαιριστή των «λιονταριών», Νικουλάε Πετρούνοφ, προκειμένου να τσεκάρει παίκτες ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Ο προπονητής του Πανσερραϊκού παρακολούθησε την αναμέτρηση Λοκομοτίβ Σόφια-Πίριν Μπλαγκόεβγκραντ για την Α΄ Εθνική που βρήκε νικήτρια την 1η με 1-0 και είχε την ευκαιρία να τσεκάρει κάποιους ποδοσφαιριστές που προτάθηκαν στην ομάδα βγάζοντας κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Μετά τις αδειοδοτήσεις...και τα δελτία;

Τα σενάρια για...παραμονή διά της πλαγίας οδού καλά κρατούν για τον Πανσερραϊκό και άλλες δύο ομάδες που έχουν υποβιβασθεί μαθηματικά από τη Σούπερ Λίγκ. Μετά το...ανοιχτό παράθυρο των αδειοδοτήσεων υπάρχει και άλλη διέξοδος όπως φαίνεται. Ποια είναι αυτή; Το πρόβλημα με τις πλαστές φορολογικές ενημερώτητες που έχουν παρουσιάσει κάποιες ομάδες προκειμένου να μπορέσουν να εκδώσουν δελτία ποδοσφαιριστών. Η ανάκληση των δελτίων των χειμερινών μεταγραφών του Ιωνικού και του Εθνικού ήταν η πρώτη κίνηση της ΕΠΟ ωστόσο τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση για την όλη υπόθεση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κάτι ανάλογο έχουν κάνει ομάδες από την FOOTBALL LEAGUE2, από την FOOTBALL LEAGUE αλλά και την Σούπερ Λίγκ και όπως αναφέρει το onsports.gr ο Πανσερραϊκός είναι έτοιμος σε περίπτωση που όντως ισχύει κάτι τέτοιο να καταθέσει ένσταση κατά της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος ζητώντας αφαίρεση βαθμών από τις ομάδες. Αν βέβαια όντως υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

"Tελικός" με Εργοτέλη!

Μπορεί ο αγώνας της Κυριακής με τον Εργοτέλη να είναι αυτός με τον οποία πέφτει η αυλαία στις υποχρεώσεις του Πανσερραϊκού για τη φετινή Σούπερ Λίγκ αλλά οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κίνητρο και μάλιστα σημαντικό. Ποιο είναι αυτό; Η νίκη η οποία σε συνδυασμό με μια...λογική ήττα της Λάρισας στην φιέστα του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης" θα φέρει την ομάδα στην 15η θέση. Καθόλου τιμητικό βέβαια για την ιστορία του Πανσερραϊκού να θεωρεί κατόρθωμα το να τερματίσει προτελευταίος αλλά αυτό είναι άλλη...και μεγάλη κουβέντα. Ο Πέτρος Θεοδωρίδης δε σταματά να ελπίζει και να πιστεύει πως ο Πανσερραϊκός έχει πιθανότητες να αγωνίζεται και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκ. Πως; Μέσω των αδειοδοτήσεων φυσικά. Όπως είπαν πρόσφατα και ο Γιώργος Μποροβήλος και ο Κώστας Πηλαδάκης, τίποτα δεν τελείωσε. Οι πληροφορίες που πηγαίνουν προς τους συγκεκριμένους παράγοντες είναι ότι τουλάχιστον δύο ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Και όσο και αν ακούγεται απίστευτο για τα ελληνικά δεδομένα, επειδή τα πράγματα φέτος είναι διαφορετικά και εμπλέκονται τόσο η ΟΥΕΦΑ όσο και η ΦΙΦΑ, η ΕΠΟ δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν. Βέβαια ακόμα και έτσι, τίποτα δεν εξασφαλίζει σωτηρία των ομάδων αν πρώτα η ομοσπονδία δε πάρει απόφαση πως θα παραμείνουν οι ομάδες που θα υποβιβαζόταν βαθμολογικά αντί να ανέβουν ομάδες από την FOOTBALL LEAGUE όπως αναφέρει ο ΚΑΠ. Για όλα τα παραπάνω λοιπόν για τον Πανσερραϊκό και για τον Πέτρο Θεοδωρίδη η νίκη με τους Κρητικούς είναι επικτακτική. Με την τελευταία θέση "καθαρίζεις". Με την προτελευταία, μια και πλησιάζει Πάσχα, περιμένεις ένα θαύμα. Αυτά τριγυρνούν στο μυαλό του προέδρου που το έχει ξαναπεί και σε Δ.Σ της Σούπερ Λίγκ ότι θα φτάσει μέχρι εισαγγελέα. Με τέτοιες προθέσεις κατεβαίνει σήμερα και στο έκτακτο Δ.Σ της Σούπερ Λιγκ όπου θα συζητηθούν τα θέματα:
2/ Εφαρμογή Προγράμματος Αδειοδότησης UEFA στο Πρωτάθλημα 2011 – 2012.
 3/ Συζήτηση και προτάσεις για τροποποίηση του Καταστατικού της Super League.
 4/ Συζήτηση και προτάσεις για τροποποίηση του Κ.Α.Π. και Πειθαρχικού Κώδικα Ε.Π.Ο.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ο Πέτρος...της σιωπής!

Όλοι οι διοικούντες των ομάδων που περνάνε δύσκολες στιγμές, διοικητικές και αγωνιστικές, κάτι είχαν να πουν. Κάτι είχαν να δώσουν στους φιλάθλους, είτε ενθαρρυντικό, είτε απογοητευτικό. Όλοι τους συμπεριέλαβαν στις δηλώσεις την φράση "έγιναν λάθη". Αντίθετα η τοποθέτηση του Πέτρου Θεοδωρίδη που περιμένουν οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού είναι σε αναμονή και...εν ευθέτω χρόνω. Οι άλλοι πάντως μίλησαν...
Χρήστος Πανόπουλος(Ξάνθη)
" Με αφορμή την ανακοίνωση των XANTHIFANS, έχω να δηλώσω τα ακόλουθα:
Σαν άνθρωπος, σαν φίλαθλος και σαν ιδιοκτήτης της ομάδας αυτής, συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο και τον ειρωνικό τόνο που έχει γραφεί.
Θεωρώ μάλιστα, ότι ήταν αρκετά ευγενές και μετριοπαθές, όπως αξίζει στους ευγενείς φιλάθλους που έχουμε.
Δεν υπάρχει για κανέναν καμία δικαιολογία, χωρίς να εξαιρείται ο ομιλών.
Δεν πρόκειται να υποσχεθώ τίποτα για την επόμενη χρονιά, γιατί φαίνεται ότι, εκ των πραγμάτων, δεν μπορώ να υλοποιώ στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στην ομάδα αυτή, αυτά τα οποία στοχεύει.
Οφείλω έντιμα να ζητήσω μία συγνώμη από όλους αυτούς, που και πάλι απογοητεύσαμε.
Την επόμενη χρονιά η ομάδα θα έχει παίκτες που θα έχουν την νοοτροπία του νικητή, και θα παίζουν για την ομάδα, για την πόλη, για τους φιλάθλους".

Κώστας Πηλαδάκης(Α.Ε.Λ)
"Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν δεν πάει καλά η ομάδα φταίει πάνω από όλα ο πρόεδρος. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Αλλά είμαι ο ίδιος άνθρωπος που γνωρίσατε πριν 7 χρόνια. Έχω τους ίδιους φίλους, τους ίδιους συνεργάτες. Δεν φοράω γραβάτες, ούτε έχω πούρα. Κατηγορήστε με γι΄αυτό. Δεν πρόκειται να προδώσω τις αξίες μου.
Το θέμα είναι όλοι να παραδεχτούμε τα λάθη μας. Όλοι! Και πρώτος εγώ! Είπα ότι έχω κάνει... 999 λάθη. Τα αναγνωρίζω όλα, ένα προς ένα. Αν δεν το κάνουμε όμως όλοι, τότε το μέλλον μας δεν θα είναι το ίδιο όμορφο όπως τον περασμένο Σεπτέμβρη".

Γιώργος Μποροβήλος(Αστέρας Τρίπολης)
"Λάθη έγιναν σε πολλά επίπεδα. Η διοίκηση θα βάλει κάτω τα πράματα και θα φροντίσει να μην επαναληφθούν.
Αυτό που ήδη προγραμματίζουμε είναι η άμεση επάνοδος μας  στη Super League. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτόν θα υπηρετήσουμε. 
Κατηγορηματικά απαντώ ότι τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και η διοίκηση θα μείνουν ως έχουν για να λειτουργήσουν τον Αστέρα σε καλύτερες προϋποθέσεις Έχουν γίνει λάθη σε πολλά επίπεδα, θα τα βάλουμε κάτω ώστε να μην τα ξανακάνουμε και να λειτουργήσουμε καλύτερα".


Αχιλλέας Μπέος(Ολυμπιακός Βόλου)
"Θα ήταν άδικο να συνεχίζω να πιστεύω την άποψη ότι θα φύγω και θα πουλήσω όλους τους παίκτες με 1 ευρώ. Δεν ταιριάζει για αυτούς που με πίστεψαν. Άρα λοιπόν αυτό που χτίστηκε με τόσο κόπο δεν πρόκειται ο Αχιλλέας Μπέος να το γκρεμίσει. Όμως ορκίστηκα στον πατέρα μου ότι πουλάω και φεύγω.
 Ήδη έχουν δρομολογηθεί συζητήσεις με δυο επιχειρηματίες. Η μία πρόταση δείχνει να είναι σοβαρή και πως να μην είναι άλλωστε για να συζητώ μαζί του. Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και οι δικηγόροι έχουν ζητήσει κάποια στοιχεία και μέχρι τις 15 Απριλίου θα απαντήσουν είτε θετικά είτε αρνητικά. Αν καταλήξουν κάπου, τότε ξεκινάει η διαδικασία μεταβίβασης.Έκανα δυο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και "άμαχος" κόσμος αγόρασε κάποιες μετοχές. Τους ευχαριστώ για τη στήριξη εκείνη τη στιγμή, είτε αγόρασαν μία μετοχή είτε περισσότερες. Αν λοιπόν ο Βόλος μεταβιβαστεί και αυτοί επιθυμούν να κρατήσουν τις μετοχές τους, τότε καλώς. Αν επιθυμούν να τις επιστρέψουν πίσω, εγώ θα είμαι εδώ για να τους επιστρέψω τα χρήματα τους. Έτσι κάνει ο Αχιλλέας Μπέος με αυτούς που είναι εντάξει. Δεν είναι εύκολο να πω. Θέλει χρόνο δεν είναι μπακάλικο η πώληση. Αν μέχρι τις 20 Απριλίου δεν έχει υπογραφεί συμφωνητικό ξεκινάμε τον προγραμματισμό μας. Συνεχίζουμε κανονικά γιατί έχουμε κουραστεί και έχουμε βάλει βάσεις. Απλά από εκεί και πέρα αν υπάρξει ενδιαφέρον, τότε ο προγραμματισμός θα ισχύει".