Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η απόφαση της ΕΠΟ και το άρθρο 41 που "κυνηγά" η Σούπερ Λίγκ-Σίριαλ με τις άκυρες μεταγραφές

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έβαλε θέμα στο ΔΣ της ΕΠΟ, που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, να υποβιβάζονται στη Β' Εθνική οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αντί αυτών που θα έπρεπε να υποβιβαστούν βάσει βαθμολογικής συγκομιδής.
Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και απορρίφθηκε με ψήφους 16 - 4. Μειοψήφισαν οι Μαρινάκης, Μπέος, Ζαγοράκης και ένα ακόμη μέλος του ΔΣ.
Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Αστέρας Τρ., η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός υποβιβάζονται οριστικά στη Football League.
Η Σούπερ Λίγκα ψάχνει να βρει τρόπους να αντιδράσει νομικά κατά της απόφασης που έλαβε η ΕΠΟ και όπως όλα δείχνουν ο μοναδικός είναι η προσφυγή στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας.
Συγκεκριμένα, η Σούπερ Λίγκα αναμένεται να κάνει χρήση της παραγράφου Ζ του αρθρού 41 του καταστατικού της ΕΠΟ. Στο συγκεκριμένο σημείο προβλέπεται η λειτουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, που είναι αρμόδιο για την επίλυση κάθε διαφοράς που προκύπτει μεταξύ ΠΑΕ με ΠΑΕ, σωματείου με ΠΑΕ, ΠΑΕ με επαγγελματική Ένωση, ΠΑΕ με ΕΠΟ, Επαγγελματική Ένωση με ΕΠΟ, σωματείου με ΕΠΣ, ΕΠΣ με ΕΠΣ, ΕΠΣ με ΕΠΟ, ποδοσφαιριστή με διαμεσολαβητή και διαμεσολαβητή με ΠΑΕ.
Η Σούπερ Λίγκα αναμένεται να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα υπάρξει δικαίωση για τον συναιτερισμό. Και αυτό γιατί η απόφαση της ΕΠΟ είναι νόμιμη και οποιαδήποτε διαφορετική απόφαση θα έθετε σε κίνδυνο τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ που θα κατηγορούνταν για παραβίαση κανονισμών ή για παράβαση καθήκοντος.
Η ΕΠΟ τονίζει πως η πρόταση της Λίγκας μπορεί να περάσει από την Γ.Σ. του Ιουνίου και να ισχύσει για την επόμενη σεζόν. Το αν θα ισχύσει και για την φετινή θα το αποφασίσει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αν και εφόσον αποφασίσει η Σούπερ Λίγκα να προσφύγει σε αυτό με τις πιθανότητες να μην είναι με την μεριά της Λίγκας.
(πηγή: soccerplus.gr) 
Από την άλλη, όπως αναφέραμε χθες και όπως προκύπτει από στοιχεία, ομάδες της Superleague πραγματοποίησαν μεταγραφές τον Ιανουάριο χωρίς να έχουν το δικαίωμα να τις κάνουν και οι οποίες είναι άκυρες με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό! Μέσα στις επόμενες ημέρες η ΑΕΛ θα στείλει στον εισαγγελέα έγγραφα που θα αποδεικνύουν και το θέμα με τα δελτιά. Αυτός θα κινήσει και τις όποιες διαδικασίες προβλέπονται. Είναι βέβαιο λοιπόν πως οι σύλλογοι θα εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για να δικαιωθούν τόσο στον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου