Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Eπαφές με Μαραντά η Ηράκλεια

Τον διάδοχο του Γιάννη Γεωργιάδη αναζητούν οι διοικούντες της ομάδας της Ηράκλειας και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν γίνει συζητήσεις με τον Γιώργο Μαραντά ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τον πάγκο της Παναχαϊκής. Ο Μαραντάς στο παρελθόν έχει περάσει και από τον πάγκο του Οδυσσέα Αναγέννησης.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

"Έφαγε πόρτα" ο Μπανγκουρά

Η επανεμφάνιση του Σαμπέγκου Μπανγκουρά στις Σέρρες δημιούργησε ερωτηματικά. Μήπως η ομάδα θα δεχθεί και πάλι πίσω τον Αφρικανό; Τι δουλειά έχει εδώ αφού δε τον υπολογίζουν; Απ' ότι φαίνεται όμως τα συγχωροχάρτια τελείωσαν. Μπορεί η ΠΑΕ Πανσερραϊκός να...τράβηξε απ' τα μαλλιά την παροιμία "μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...κ.ο.κ" αλλά απ' ότι φαίνεται αυτές τις ημέρες θα παιχτεί το τελευταίο σενάριο στο σίριαλ Πανσερραϊκού-Μπανγκουρά. Προφανώς ο Αφρικανός έλαβε εξώδικο από την ΦΙΦΑ για την καταγγελία που είχε κάνει εναντίον του ο Πανσερραϊκός και βάζοντας την ουρά κάτω από τα σκέλια επέστρεψε για να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Ο 28χρονος επιθετικός βρέθηκε στα γραφεία ζητώντας συνάντηση με τον Πέτρο Θεοδωρίδη αλλά ο πρόεδρος της ΠΑΕ φέρεται να αρνήθηκε, παραπέμποντας τον παίκτη στους συνεργάτες του. Ο Μπανγκουρά σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει πρόταση από ομάδα της Λιβύης(;) για να συνεχίσει την καριέρα του και ελπίζει ο Πανσερραϊκός, παίρνοντας ίσως και κάποιο ποσό, να συναινέσει και κάπου εκεί να τελειώσουν όλα. Βέβαια περιμένουμε τις όποιες εξελίξεις.

Τέλος ο Γεωργιάδης από την Ηράκλεια

Μεταδοτική είναι προφανώς η διάθεση για αλλαγή προπονητών στις Σερραϊκές ομάδες της Γ΄ Εθνικής καθώς εδώ και λίγες ώρες ο Γιάννης Γεωργιάδης αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Μέγα Αλέξανδρου Ηράκλειας. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν και έπειτα από αρκετή ώρα συζήτησης αποφάσισαν τη λύση της συνεργασίας. Τα αρνητικά αποτελέσματα της Ηράκλειας στις έξι πρώτες αγωνιστικές(5 ήττες, 1 ισοπαλία) και η αδυναμία της ομάδας να πάρει βαθμούς ήταν η αιτία αλλά και η αποβολή του από τον πάγκο στο ντέρμπι με τον Οδυσσέα που θα αναγκάσει την ομάδα να πληρώσει πρόστιμο...ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Πλέον από αύριο ξεκινούν επαφές με προπονητές αλλά στον αγώνα της Κυριακής με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης δεν αποκλείεται η ομάδα να πορευθεί με υπηρεσιακό τεχνικό τον Βαγγέλη Τούσκα.

Το ποτάμι πίσω δε γυρνάει...

Η εικόνα του Πανσερραϊκού στο Καυταντζόγλειο δε φανέρωσε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε στο μυαλό μας ούτε έφερε στο φως κάποιο πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα. Και άσχετος με τα του ποδοσφαίρου να είσαι καταλαβαίνεις λίγο-πολύ ότι αυτή η ομάδα έχει συγκεκριμένες αδυναμίες στο παιχνίδι της οι οποίες δεν είναι θέμα τακτικής για να λυθούν. Ακόμα και η στατιστική, γιατί οι αριθμοί συνήθως λένε την αλήθεια, μαρτυρά π.χ το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας που δεν έχει να κάνει μόνο με την προσφορά του Νταλέ που μέχρι τώρα δεν είναι η αναμενόμενη, ούτε και με την απουσία άλλου επιθετικού. Έχει να κάνει κυρίως με την αδυναμία της μεσαίας γραμμής να δημιουργήσει ευκαιρίες, με την αδυναμία των ακραίων να πατάνε εύκολα περιοχή, με τις κάθετες που δε περνάνε στον επιθετικό και με όλα όσα συνεπάγονται. Επίσης, πρόβλημα είναι η μεσαία γραμμή γιατί υπάρχουν περιορισμένες λύσεις και αυτές που επιλέγονται να πάρουν φανέλα βασικού...δε τραβάνε. Ο Αμπουμπακάρι μοιάζει τελείως διαφορετικός στη 2η θητεία του στις Σέρρες, ο Σουμπίνιο δείχνει πως ακόμη δεν έχει μάθει να κολυμπά...στα βαθιά της Σούπερ Λίγκ(άλλον παίκτη μας έστειλαν από αυτόν που έπαιζε πέρυσι στον Εθνικό;), ο Κάστρο κάνει τη γνωστή προσπάθεια-αυτό που μπορεί τουλάχιστον και η μοναδική "ανάσα" ήρθε από τον Ανάκογλου που νομίζω πως αξίζει να πάρει ευκαιρία βασικού. Το θέμα είναι όμως ότι δε βγαίνουν και οι μεταγραφές που έπρεπε να βγουν. Δηαλδή είχε γράψει πως ήταν ανάγκη και κόψιμο να βγει ο Μπρίτες αλλά νομίζω πως ο αποκλεισμός του από την αποστολή ήταν μήνυμα...γενικού αποκλεισμού. Ο Ντιόγκο παίρνει κάποιες συμμετοχές αλλά πάλι παρουσίασε πρόβλημα τραυματισμού και παίζει αριστερό μπακ ο Παντελιάδης, που τόσα χρόνια αγωνιζόταν αμυντικό χαφ. Ο τραυματισμός του Αλβάρεζ, η απενεργοποίηση του Γαλανόπουλου έστειλαν τον Παπάζογλου δεξί μπακ που δε λέει κανείς, προσπαθεί, το παλεύει και αμυντικά και όσο μπορεί και επιθετικά αλλά δεν είναι...δεξί μπακ. Απλό! Το θέμα είναι πως τώρα; δε μπορεί να γίνει τίποτα για να αλλάξουν όλα αυτά. Ότι έγινε το καλοκαίρι, έγινε και ο Πανσερραϊκός νομίζω ότι μέχρι τον Γενάρη θα συμβιβαστεί με ότι έχει θέλοντας να περάσει τις "μάχες" με όσο το δυνατόν γίνεται λιγότερες απώλειες. Ίσως κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα να ρολάρει και να παίξει και κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, όταν ανεβάσουν ρυθμό και κάποιοι παίκτες, αλλά ως εκεί. Προς το παρών οι βαθμοί δίνουν χρόνο, βοήθεια, ψυχολογία, καλό κλίμα και αυτό είναι θετικό.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ο "εφιάλτης" που λέγεται...Πέτρος

Σαφώς και ο αυριανός αγώνας με τον Ηρακλή έχει ιδιαιτερότητες, κυρίως για τους φιλάθλους του "γηραιού" και για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Πέτρο Θεοδωρίδη. Βέβαια το έχουν πάρει βαρέως οι φίλαθλοι των "κυανολέυκων" που δεν έχουν κερδίσει τον "Θεοδωρίδη" ΟΥΤΕ σε φιλικό τα τελευταία χρόνια γιατί μπορεί η παράδοση γενικά να είναι υπερ του Ηρακλή αλλά από τότε που ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκ μετρά σε επίσημα και ανεπίσημα παιχνίδια 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Τυχαίο; Δε νομίζω...