Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Bελτιωμένος παρά την ήττα με 1-0 στη Ξάνθη-Oυρίμπε: "Είμαι ικανοποιημένος"

Παρουσιάζοντας ένα αρκετά καλύτερο πρόσωπο απ' ότι στο φιλικό με την Ηράκλεια στο πρώτο ημίχρονο και έχοντας μια κάπως υποφερτή παρουσία στο δεύτερο λόγω των αλλαγών, ο Πανσερραϊκός ηττήθηκε με 1-0 στην Ξάνθη από την τοπική ομάδα χάρη σε γκολ του Καζάκη στο 55΄. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος του αγώνα, είχαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ με τον Βρούτσινα, τον Κόντο και τον Στεφανίδη αλλά δε τα κατάφεραν. Στο δεύτερο μέρος οι πολλές αλλαγές όπως είναι λογικό αποσυντόνισαν την ομάδα που παρόλα αυτά δεν έχασε τελείως τον ρυθμό της ωστόσο γνώρισε την ήττα, αφήνοντας όμως ικανοποιημένο τον Γιόσου Ουρίμπε.
O Iσπανός τεχνικός μιλώντας στο pestoagorimou.blogspot είπε: "Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Γνωρίσαμε την ήττα από μια ποιοτική ομάδα που αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκ αλλά είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Κάναμε καλό παιχνίδι και δείξαμε ότι έχουμε περιθώρια να βελτιωθούμε περισσότερο. Έχουμε καιρό ακόμα να προετοιμάσουμε την ομάδα και με τις μεταγραφές που θα γίνουν θα είμαστε ακόμα καλύτεροι".
O Πανσερραϊκός αγωνίστηκε με τους: Γουμαγιάς (46' Κολίτσι), Σαλαμαστράκης (54' Μουσικάκης), Πάτρικ (46' Νταβίντ), Τριανταφύλλου Κ., Τριανταφύλλου Δ. (74' Τσαούσης), Μαχλελής (64' Ασλανίδης), Κοντός (46' Κονέ), Παπαδόπουλος (74' Σοάρες), Ανάκογλου (74' Γιαννόπουλος), Βρούτσινα (46' Ντα Κοστα), Στεφανίδης (64' Γκούρτσας).
Όσον αφορά τους υπό δοκιμήν δε πρόκειται να προχωρήσουν οι περιπτώσεις τους, πέρα από τον Μαχλελή που θα συνεχίσει προπονήσεις, ενώ οι παίκτες θα πάρουν διήμερο ρεπό και ο Ουρίμπε αρπάζοντας την ευκαιρία θα λείψει για 2 ημέρες στην Ισπανία. Την Τρίτη επιστρέφουν στις προπονήσεις.

Xoυρουζίδης in, Ταρατσούδης out!

Παίκτης της Ηράκλειας θα πρέπει να θεωρείται ο 23χρονος τερματοφύλακας, Θόδωρος Χουρουζίδης, που άφησε τον Οδυσσέα Αναγέννησης για χάρη του Μέγα. Η αιφνίδια αποχώρηση του Ταρατσούδη από το ρόστερ(χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους) ανάγκασε τους ανθρώπους της ομάδας να αναζητήσουν βασικό τερματοφύλακα και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Χουρουζίδη που έχει εικόνες από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ενώ έχει περάσει μια σαιζόν και κάτω από τα δοκάρια του Γαζώρου. Μάλιστα αγωνίστηκε και στο σημερινό φιλικό με τον Γάζωρο στο δεύτερο ημίχρονο και σε αρκετές φάσεις έδειξε τα προσόντα του.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ο Γεωργιάδης...επέστρεψε και είδε δοκιμές!

Μπορεί ο Γιώργος Γεωργιάδης να πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ αλλά αυτό δε σημαίνει πως ξέχασε τον Πανσερραϊκό. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής εκμεταλλευόμενος το ρεπό που έδωσε ο Λάζλο Μπόλονι βρέθηκε στις Σέρρες και αφού πρώτα βρέθηκε στα αποδυτήρια και χαιρέτησε παλιούς συμπαίκτες, τεχνικό τιμ κλπ, παρακολούθησε-όπως βλέπετε και στη φωτογραφία- την προπόνηση που έλαβε χώρα στο γήπεδο της Ομόνοιας. Εκεί έδωσαν το παρών ο Ισμαέλ Κονέ που εντυπωσίασε με το παρουσιαστικό του αλλά και δύο Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές(Ντεϊβιντ και Πάτρικ, 23 και 24 ετων) που θα δοκιμαστούν τις επόμενες ημέρες από τον Γιόσου Ουρίμπε. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε πριν την προπόνηση στους παίκτες του για το αυριανό φιλικό με την Ξάνθη και στη συνέχεια ακολούθησαν οι ασκήσεις τακτικής αλλά και το οικογενειακό διπλό. Από τα highlight της προπόνησης η συμμετοχή του βοηθού του Ουρίμπε, Άκη Βάβαλη, στο διπλό στη θέση του κεντρικού αμυντικού την οποία άλλωστε έχει παίξει αλλά και το...παρατσούκλι που κόλλησε ο Ισπανός στον βοηθό του. Πως τον φωνάζει; "Βούλγαρο"...(προφανώς λόγω της γνώσης της γλώσσας).
 Ο Ισμαέλ Κονέ στα "ερυθρόλευκα"...
"Αύριο θα αντιμετωπίσουμε μια ποιοτική ομάδα Α΄ Εθνικής" είπε ο Ουρίμπε στους παίκτες του...

Μ. Μπόλαρης: "Αν δεν ανατραπεί η απόφαση, θα δράσει η κυβέρνηση"

"Έμεινα εμβρόντητος από την προχθεσινή δικαστική απόφαση. Δικαιώνονται όσοι υπονόμευσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως νομικός έχω την εντύπωση ότι πρέπει να εξαντληθούν τα ένδικα μέσα, με ένσταση κακοδικίας. Αδυνατώ να προσχωρήσω στην άποψη ότι δεν προσβάλλεται η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Αν δεν υπάρξει δικαίωση στο αθλητικό Δίκαιο, είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες". Aυτά είπε ο Σερραίος, Μάρκος Μπόλαρης, υφυπουργός Υγείας και Αθλησης, στο FM100.

Θεοδωρίδης: "Ποιοι δικαστές; Μάγειρες"!

"Γιατί τους λέτε δικαστές; Μάγειρες είναι. Tους υπαγόρευσαν την απόφαση. Με εντυπωσιάζει που ο μόνος δικηγόρος στην Ελλάδα που βρήκε σωστή την απόφαση είναι ο μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης Αλέξης Κούγιας".-Π.Θεοδωρίδης, πρόεδρος Πανσερραϊκού, στο FM100.

Oι επόμενες κινήσεις για Πανσερραϊκό, Λάρισα

Η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός εξετάζουν τα ένδικα μέσα που διαθέτουν ώστε να ανατρέψουν την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Β. και την Καβάλα.
Η περίπτωση προσφυγής στο CAS απομακρύνεται αφού για να προσφύγουν εκεί θα έπρεπε να ήταν διάδικοι της υπόθεσης. Συνεπώς το μόνο που μένει είναι η προσφυγή στην ΕΠΟ. Είτε στην εκτελεστική γραμματεία ζητώντας να εξετάσει την περίπτωση «κακοδικίας» επειδή χρησιμοποιήθηκε το άρθρο 5 που περιλαμβάνει ποινές που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα παραπτώματα της δωροδοκίας και του στοιχήματος, είτε στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο ΟΦΗ για το θέμα της αδειοδότησης και κατάφερε να δικαιωθεί. Η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός εξετάζουν τα ένδικα μέσα που διαθέτουν ώστε να ανατρέψουν την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Β. και την Καβάλα.

πηγή: soccerplus.gr

Kαπάρο...για Ανάκογλου με Λεοντίου, Μαχλελή!

Μπορεί ο Δημήτρης Ανάκογλου να μην εξελίχθηκε σε σίριαλ το φετινό καλοκαίρι αλλά αυτό δε σημαίνει πως έχει πάψει να απασχολεί της ελληνικές ομάδες. Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ που προκύπτει από την πλευρά του Παναθηναϊκού, οι "πράσινοι" όχι μόνο δεν έχουν ξεχάσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Πανσερραϊκού αλλά σκέφτονται να κάνουν γρήγορα την κίνηση και να τον κλείσουν από τώρα...για το επόμενο καλοκαίρι. Για να γίνει αυτό υπάρχει η πρόθεση να δοθούν κάποια ανταλλάγματα στον Πανσερραϊκό πέρα από τα χρήματα. Πέρα από τον Γιώργο Μαχλελή που ήδη βρίσκεται στις Σέρρες για να δοκιμαστεί, ακούγεται έντονα το όνομα του Σωτήρη Λεοντίου ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο στη παρέα να προστεθεί και άλλος νεαρός που δεν υπολογίζεται για την πρώτη ομάδα.
Όσον αφορά τον Λεοντίου, που είναι και το πιο δυνατό όνομα, ακολούθησε την προετοιμασία με τον Ζεσουάλδο Φερεϊρα αλλά δεν είναι στα πλάνα του. Ο 27χρονος πλέον μέσος που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς αγωνίστηκε πέρυσι στην Ηλιούπολη με την οποία είχε 28 συμμετοχές και 2 γκολ, έχει παίξει και στη Καβάλα τη σαιζόν 2009/10 ενώ με τον ΠΑΟ μετρά συνολικά 48 συμμετοχές οι 11 εκ των οποίων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μένει βέβαια να δουμε αν θα επαληθευτούν όλα αυτά...

Παίρνει Λαζίδη ο Γάζωρος - Αύριο φιλικό με Μέγα

Ακόμα μια μεταγραφή είναι έτοιμος να ολοκληρώσει ο Εθνικός Γαζώρου. Πιο συγκεκριμένα οι "κυανόλευκοι" βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του 20χρονου ακραίου επιθετικού, Χρήστου Λαζίδη, που αγωνιζόταν στην Α.Ε Πιερέων και αντιμετώπισε τον Γάζωρο φέτος στον 1ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής βρέθηκε χθες στη προπόνηση και σήμερα θα υπογράψει εκτός απροόπτου το συμβόλαιο του. Εν τω μεταξύ αύριο, Σάββατο, στις 18:30 ο Γάζωρος θα υποδεχθεί στο γηπεδό του τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας σε φιλικό παιχνίδι.

Φιλικά...συμπασχόντων!

Μαζί πήραν τον κατήφορο προς την Football League. Μαζί ανέβηκαν τον...γολγοθά της υπομονής μέχρι να βγει η απόφαση από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ. Μαζί υπέστησαν την αδικία και μαζί προσγειώθηκαν ξανά στη σκληρή πραγματικότητα. Ε μετά από τόσα που πέρασαν ήταν λογικά να κάνουν μαζί και ένα μέρος της προετοιμασίας ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Για αυτό Πανσερραϊκός και Λάρισα συμφώνησαν και έκλεισαν δύο φιλικούς αγώνες που θα γίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα. Ο ένας στη πόλη της Θεσσαλίας και ο άλλος στις Σέρρες. Μπορεί οι σχέσεις των δύο ομάδων να μην ήταν και οι καλύτερες αλλά μπροστά στο κοινό πρόβλημα ήρθαν πιο κοντά, τα τηλεφωνήματα ήταν συχνά και έτσι κλείστηκαν και οι δυνατές αν μη τι άλλο φιλικές αναμετρήσεις.

Δοκιμάζει Ισμαέλ Κονέ...

Από τη στιγμή που η ομάδα θα αγωνίζεται στη Football League και υπάρχει και χρόνος μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι δοκιμές συνεχίζονται. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή απογευματινή προπόνηση θα δώσει το παρών ο Ισμαέλ Κονέ.  O 23χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός ύψους 1.88 αγωνιζόταν φέτος στον Αγροτικό Αστέρα με τον οποίον είχε 10 συμμετοχές ενώ στο παρελθόν αγωνίστηκε στη Γαλλία με τη φανέλα της Στρασμπούργκ. Ο ποδοσφαιριστής θα προσπαθήσει να πείσει τον Γιόσου Ουρίμπε ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα και ο άλλος ποδοσφαιριστής από τον Αγροτικό Αστέρα που θεωρείται κλεισμένος. Ο Ουρουγουανός, Έντσον Γκόμεζ...

Che Guevara Club: " 'Εχετε άδικο κ. Δώνη"


Ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται εναντίον της πολιτείας για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας εξέδωσε το "Che Guevara Club" που παράλληλα ρίχνει ευθύνες στη ΠΑΕ Πανσερραϊκός αλλά και στους ίδιους τους φιλάθλους. Αναλυτικά: "Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ότι για εμάς δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται η ομάδα μας φέτος. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Για εμάς παραμένει προτεραιότητα η αξιοπρέπειά μας και το χτίσιμο μιας ομάδας με υγιείς βάσεις. Από αυτό, όμως, μέχρι το να μας δουλεύουν τόσο ξεδιάντροπα τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου και η Πολιτεία, έχει τεράστια διαφορά. Με νομικά τερτίπια, με καθυστερήσεις και αναβολές, με δικλείδες του στυλ πρόεδρος-διερμηνέας ή γιος στη θέση του προέδρου και πολλά άλλα ευτράπελα, οδηγηθήκαμε σε μια αστεία απόφαση.
Μια ολόκληρη Πολιτεία στέκεται αδύναμη μπροστά σε «άσβερκους» κυρίους με διασυνδέσεις, πολλά μηδενικά στους λογαριασμούς τους και με πολλά όπως φαίνεται ράμματα για τις γούνες πολλών. Μια Πολιτεία που επικαλείται την ισονομία και τη δικαιοσύνη, αλλά που αντιδρά στην πρωτοφανή αυτή απόφαση μόνο με κάποιες δηλώσεις του κ. Γερουλάνου για τα μάτια του κόσμου. Μια Πολιτεία που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κατά καιρούς έχει κάνει διευκολύνσεις σε ΠΑΕ με άτοκες δόσεις και περικοπές οφειλών με τα λεφτά των πολιτών, με εντάξεις στο άρθρο 44, με πάγωμα χρεών, με κρατικές χορηγίες και παραχωρήσεις κρατικών υποδομών. Μια Πολιτεία που σε λίγο θα παραδώσει τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων σε κάποια συνδρομητικά κανάλια που αποφασίζουν μέχρι και τις ημερομηνίες έναρξής τους. Μια Πολιτεία που συγκαλύπτει το έγκλημα την ώρα που η UEFA το τιμωρεί με αποκλεισμό του Βόλου από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γιατί όταν υπάρχει έγκλημα, το τιμωρείς με υποβιβασμό κι όχι με αφαίρεση βαθμών."

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Σκέψεις για CAS...

Λάρισα και Πανσερραϊκός ετοιμάστηκαν να προσφύγουν στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο -όμως- είναι αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση. Οπότε τους απομένει το CAS που είναι η επόμενη σκέψη των δύο ομάδων. Μάλιστα σήμερα ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού είχε συνεχείς επαφές και με δικηγόρους και με τον πρόεδρο της ΑΕΛ για την τύχη της υπόθεσης αν προσφύγουν στο δικαστήριο της Λωζάννης, που κι αυτό δεν είναι βέβαιο ότι θα τους δεχτεί. Κι αν τους δεχτεί, η πρώτη ελεύθερη ημερομηνία είναι η 4η Νοεμβρίου...

Θεοδωρίδης: "Κοροϊδεύουν τον κόσμο-Να τοποθετηθούν οι αρμόδιοι"


Οι κεραυνοί σχετικά με τη χτεσινή απόφαση-"αθώωση" της δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ συνεχίζονται με τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού, Π. Θεοδωρίδη να ξεσπά κατά Πιλάβιου, Γερουλάνου, Μπιτσαξή, Νικητιάδη.
Ο πρόεδρος της ομάδας των Σερρών, μιλώντας στο SENTRA FM 103,3 τόνισε:
 «Μετά τα χθεσινά γεγονότα και τις τοποθετήσεις που ακούμε κατά καιρούς από τους κυρίους Γερουλάνο, Μπιτσαξή, Νικητιάδη, Πιλάβιο είμαστε διπλά απογοητευμένοι.
Ντρέπομαι να κάνω δηλώσεις. Γιατί περιμένω από τους αρμοδίους να τοποθετηθούν, αλλά δεν είδα καμιά δήλωση από τους αρμοδίους. Περίμενα μία απόφαση για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα να αθωωθούν η να καταδικαστούν. Γιατί συμφωνά με άρθρο 8 υπήρχε η προοπτική αθώωσης ή ο υποβιβασμός. Το τρίτο δεν ξερώ που τα ανακάλυψαν! Θέλω να τοποθετηθούν πολλοί. Δεν πρέπει να κρύβεται ο κ. Πιλάβιος. Εδώ κι ένα μήνα κρύβεται. Να δει αν τα όργανα της ΕΠΟ λειτουργούν σωστά»!
Από κει και πέρα ο πρόεδρος των «λιονταριών» είπε:
Για την αντίδραση του κ. Γερουλάνου και την απειλή για κυρώσεις:
«Για ποιες ομάδες γίνεται λόγος; Γι' αυτές που εμπλέκονται στις υποθέσεις η για όλες; Τα μετρά είναι εδώ. Υπάρχει στοιχηματισμός, άρα πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι. Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι... Εγώ δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε τίποτε. Με προβληματίζει το αύριο και το αύριο δεν υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για την «αθώωση» Καβάλας και Ολυμπιακού σε σχέση με τις ποινές των Μπέου – Ψωμιάδη:«Αυτοί που έβγαλαν αυτές τις αποφάσεις να δώσουν λόγο. Δεν μπορούν να μιλήσουν; Μπορούν να αποφασίσουν χωρίς να μιλάνε; Ψάχνανε να βρουν μια λύση για να μην τιμωρήσουν και να την περάσουν όλοι στα μαλακά. Την απογοήτευση τη δική μου δεν την αισθάνεται κανένας. Δεν μπορώ πια. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω. Φτάνει πια η κοροϊδία! Δεν χρειάζεται να μας κοροϊδεύουν παραπάνω. Το ίδιο και αισθάνεται και ο Πηλαδάκης, όπως κατάλαβα μετά από επικοινωνία μας. Ψάχνουμε να μας βρούμε μια λύση για να φύγουμε. Με αυτές τις αποφάσεις τι θα κάνει ο κόσμος; Το μόνο που απομένει είναι να τους δώσουν και συγχαρητήρια. Εγω ντρέπομαι. Δεν θέλω να ακούω πλέον για ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να μιλήσω για ποδόσφαιρο! Δεν μπορώ πια να μιλάω για ποδόσφαιρο. Τέτοια απογοήτευση δεν έχω ξανανιώσει. Παλιότερα, εκείνα τα χρονιά ήταν όλα πολύ διαφορετικά. Γιατί όλη αυτή η εικόνα και φασαρία για τα παιχνίδια; Αμφισβητούν την ΟΥΕΦΑ; Γι' αυτό το λόγω έχουν συνταξιούχους δικαστές. Είναι πολύ απλό».
Για το τι προτείνει ο ίδιος:
«Αφού «δένουν» τα πράγματα όπως θέλουν. Εκείνο που υπάρχει είναι σταματήσει το ποδόσφαιρο! Υπάρχει η Πολιτεία; Γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο; Δεν είναι δυνατόν να μένει αμέτοχη! Είπε ο κ. Γερουλάνος ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο. Ποιό κόκαλο; Πρέπει να βγάζετε στον «αέρα» τους Γερουλάνο, Μπιτσαξή, Πιλάβιο. Δεν έχει νόημα να μιλάμε εμείς. Δεν μας καλύπτουν οι αποφάσεις που έχουν πάρει. Εχουν βγει οι αποφάσεις και καταστρατηγούνται. Οι δικαστές της Σούπερ Λίγκα δικάσαν και οι άλλοι αθωώνουν; Ετσι δεν θα βρούμε ποτέ δίκιο! Ας σταματήσουν το ποδόσφαιρο να το κάνουμε ερασιτεχνικό. Υπάρχουν χίλιες δυο υποθέσεις. Αλλοι βιάζονται να αρχίσει το πρωτάθλημα. Για να βγαίνουν αποφάσεις μεσούσης της περιόδου; Έχει κανένα νόημα; Ενδιαφέρει κανέναν το πως θα κατεβεί ο Πανσερραϊκός; Πως θα κατεβεί τελικά είναι ένα άλλο θέμα. Ολος ο κόσμος μιλάει γι' αυτά γεγονότα και κάποιο άλλοι χαίρονται. Οταν βγήκε η απόφαση είχα πει και σήμερα το ξαναλέω πως ντρέπομαι που υπηρετώ αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο!»

Πλάνο για Football League...

Μπορεί η απόφαση για τον οριστικό υποβιβασμό του Πανσερραϊκού στη Football League να είναι ακόμα νωπή ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να προσγειωθούν στην πραγματικότητα της επόμενης ημέρας και να ξεκινήσουν την εφαρμογή του plan B. Tο πρωτάθλημα που ξεκινά στις 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι από τα πιο δύσκολα των τελευταίων χρόνων με τη δυναμική παρουσία της Λάρισας, του Ηρακλή αλλά και των παραδοσιακών ομάδων της κατηγορίας όπως ο Λεβαδειακός, η Βέροια, ο Πανθρακικός, ο Πιερικός και αν προσθέσεις σε αυτές και την Καλλονή που μπήκε πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, καταλαβαίνει κανείς πως ο Πανσερραϊκός πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να κάνει μια ανταγωνιστική ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Ο Γιόσου Ουρίμπε είχε δηλώσει μετά το φιλικό με την Ηράκλεια πως η ομάδα σε περίπτωση που αγωνιστεί στη 2η κατηγορία θα χρειαστεί 5-6 μεταγραφές βασικών παικτών προκειμένου να ανταπεξέλθει και ήρθε η ώρα να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις. Όσο για τους παίκτες, τα ρεπορτάζ μπαίνουν στη μηχανή του χρόνου και γυρίζουν στα ονόματα που ακουγόταν τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Aν εξαιρέσουμε τους παίκτες που έχουν ήδη συμφωνήσει με κάποιες ομάδες, οι ελεύθεροι κυκλοφορούν ακόμα. Ο Χρήστος Ρούτσης που τελικά δεν ανανέωσε με τη Δόξα, ο Κώστας Παγώνης, ο υπό δοκιμήν Ντα Κόστα που εκτός απροόπτου πλέον θα μείνει, ο "αλμυρός" Βαγγέλης Καούνος, ο Παντελής Ριζογιάννης, ο Βαγγέλης Γεωργίου που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, o Χάρης Μπριλάκης, ο υπό δοκιμήν επίσης Μαχλελής ενώ ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του Δημήτρη Ορφανού για τον οποίον είχε ακουστεί ότι έχει συμφωνήσει και για τη Β΄ Εθνική. Επίσης οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αναφέρει ότι θα κάνουν κίνηση και για τον Πορτογάλο, Μορεϊρά(φωτό-panserraikara.gr), που δοκιμαζόταν αλλά και για τον Γιώργο Ιορδανίδη από τα Γιαννιτσά.

Κούγιας: "Θα ήταν άδικο να μείνουν Λάρισα και Πανσερραϊκός"


Ο Αλέξης Κούγιας έμεινε ικανοποιημένος από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να τιμωρήσει με αφαίρεση βαθμών τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες.  «Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι στη φυλακή. Δεν είναι συνηθισμένα σε τέτοιες ποινές τα μπραβάκια, που έγιναν αρχιμπράβοι και μετά ιδιοκτήτες ομάδων και ανήγαγαν το έγκλημα σε επιστήμη, μιλώντας μάλιστα για προστασία», είπε μεταξύ άλλων στον Sentra 103,3.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:
Για την τιμωρία των δύο ομάδων:
«Αν δούμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν, θα πούμε ότι η απόφαση ήταν πετυχημένη, αν δεν το δούμε, θα πούμε ότι ήταν ατυχής. Και ο Βόλος και η Καβάλα ανέβηκαν εκεί που βρίσκονται καταπατώντας κάθε αίσθημα δικαίου. Αυτό που θα με στονοχωρούσε θα ήταν να ανέβουν ομάδες που δεν θα έπρεπε να ανέβουν σε μία περίεργη ερμηνεία νόμου. Θα ήταν άδικο να μείνουν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός. Σίγουρα υπήρχαν στημένα παιχνίδια για να ανέβουν από τη Β' στην Α' Εθνική».

ΣΧΟΛΙΟ: Δηλαδή τώρα που μπήκαν οι εχθροί σου φυλακή καθάρισε το ποδόσφαιρο; Α ρε Βατίδου που χρειάζεται...

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πήρε γεύση από Ελλάδα ο Ουρίμπε...- "Δε κατάλαβα τι έκαναν" είπε ο Ισπανός

Ήλιος, λευκές παραλίες, καταγάλανες θάλασσες, η χώρα του Περικλή, του Αριστοτέλη, του Ευριπίδη, του Λεωνίδα, ο Παρθενώνας, η περιοχή του Μέγα Αλέξανδρου, το τζατζίκι, το σουβλάκι, η μπουγάτσα, το...χαλλλαρά και άλλα τέτοια είχαν πει στον Ουρίμπε πριν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Τι ξέχασαν να του πουν; Ότι παράλληλα είναι και η χώρα της διαφθοράς, του Μπέου, του Ψωμιάδη, της ανισονομίας, της ατιμωρησίας κλπ. Το κατάλαβε σήμερα ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός που έκανε με βαριά καρδιά την απογευματινή προπόνηση όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Σοκαρισμένος στο άκουσμα της είδησης δε μπορούσε να πιστέψει το...πισωγύρισμα της αθλητικής δικαιοσύνης. Όρεξη για κουβέντα; Καμία! Μιλώντας πάντως για πολύ λίγο στο pestoagorimou.blogspot εξέφρασε την αγανάκτηση του: "Είμαι πολύ νευριασμένος. Δε μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Σήμερα είναι μια άσχημη μέρα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΟΥΕΦΑ τιμωρεί τον Ολυμπιακό Βόλου με πέντε χρόνια αποκλεισμό και εδώ...κανένα πρόβλημα. Πραγματικά δε καταλαβαίνω τι γίνεται...".

Οι αντιδράσεις των παικτών στο "pestoagorimou"...και η επόμενη ημέρα!

Σκυμμένα κεφάλια και ένα..."γιατί" ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους. Αυτή ήταν η εικόνα των ποδοσφαιριστών του Πανσερραϊκού σήμερα το βράδυ στα Άνω Ποροϊα. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τα θετικά μηνύματα είχαν φέρει αισιοδοξία και χαμόγελα στους "ερυθρόλευκους" αλλά η ΕΠΟ φρόντισε να τους "παγώσει". Στο άκουσμα της είδησης οι περισσότεροι έμειναν άναυδοι...σε στάση τερματοφύλακα. Στην αρχή νόμιζαν ότι τους έκαναν πλάκα αλλά όταν κανένας δε γελούσε κατάλαβαν ότι όντως κάποιο χοντρό παιχνίδι παίχθηκε και τα όνειρα τους για Σούπερ Λίγκ πήγαν περίπατο. Χωρίς όρεξη για πολλές κουβέντες και θέλοντας να δώσουν και ένα στίγμα της επόμενης ημέρας, έξι ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού μίλησαν στο pestoagorimou.blogspot για τα συναισθήματα τους μετά την απόφαση και την επόμενη μέρα που πρέπει να φέρει άνοδο στη Σούπερ Λίγκ.
ΣΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ: "Παίζουν με τον ιδρώτα μας"
"Το θεωρούσαμε δεδομένο πως θα είμαστε στη Σούπερ Λίγκ και πραγματικά πέσαμε από τα σύννεφα μόλις μας το είπαν. Δε το περιμέναμε. Ήμασταν 100% σίγουροι. Όταν πέρυσι παλεύαμε μέσα στο γήπεδο για την παραμονή μας και είδαμε μετά τις ομιλίες που ήταν εις βάρος της ομάδας μας και ότι εμείς δεν μπλεκόμασταν πουθενά σε όλο αυτό, είναι δυνατόν να μη νιώθουμε αδικημένοι; Εμείς παίζουμε στον αγωνιστικό χώρο και οι άλλο παίζουν με τον ιδρώτα μας. Πρέπει να αλλάξουμε πλέον τους στόχους και να πάμε να κερδίσουμε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκ. Από εμάς εξαρτάται. Ο Πανσερραϊκός δεν έχει να φοβάται κανέναν...".
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΑΜΑΣΤΡΑΚΗΣ: "Ξημερώνει μια νέα μέρα"
"Μου ξένισε εξ αρχής ότι την τρέναραν την απόφαση μια εβδομάδα αλλά πιστεύω πως τη συγκεκριμένη απόφαση δεν την περίμενε κανείς. Νιώθουμε αδικημένοι, νιώθουμε πικραμένοι και δε ξέρω τι άλλο να πω. Από την άλλη όμως είμαστε και υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας και τη δουλειά μας. Είναι θέμα του τεχνικού τιμ πλέονη ολοκλήρωση του ρόστερ γιατί ξημερώνει καινούργια μέρα αύριο. Στόχος για μια μεγάλη ομάδα όπως ο Πανσερραϊκός είναι σίγουρα η επάνοδος στα μεγάλα σαλόνια. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα".
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ: "Μας έκοψαν τα πόδια"
"Η απόφαση μας έκοψε τα πόδια. Επειδή με αυτά που είχαμε ακούσει για την τιμωρία του Βόλου από την ΟΥΕΦΑ ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι θα αγωνιστούμε στη Σούπερ Λίγκ μας ήρθε λίγο απότομα και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα τι βόμβα μας έριξαν. Βέβαια μετά από όσα έχουμε δει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τίποτα δε φαίνεται παράξενο αλλά να που μας αιφνιδίασαν. Θέλοντας και μη πρέπει να ξεκινήσει προγραμματισμός για Β΄ Εθνική πλέον. Θα κοιτάξουμε πως θα γίνουμε ανταγωνιστικοί. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δυνατό...".
Δ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ-Ν. ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ-Κ. ΜΟΥΣΙΚΑΚΗΣ: "Αυτή είναι η κάθαρση;"
"Ειλικρινά όταν μας μετέφεραν την είδηση δε πιστεύαμε αυτό που ακούγαμε. Κάναμε όνειρα για τη Σούπερ Λίγκ και μας προσγείωσαν απότομα και ανώμαλα. Αυτή είναι η κάθαρση που υποσχέθηκαν για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Τελικά όσοι έλεγαν ότι δε θα γίνει τίποτα δεν είχαν άδικο. Είμαστε ξενερωμένοι από όσα έγιναν, πικραμένοι αλλά δε μπορούμε να κάνουμε και κάτι. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την ομάδα και πάλι στη Σούπερ Λίγκ μέσα από τους αγώνες μας στο γήπεδο".

Υπουργέ μου, ...τα υπουργεία σας!

Αλήθεια, τι έγιναν εκείνες οι δηλώσεις του Γερουλάνου ότι μπορεί να πέσουν κι άλλες ομάδες κατηγορία, παρά το γεγονός ότι θα έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα;  Μεγάλη δικαίωση του υπουργού Πολιτισμού οι σημερινές εξελίξεις. Ο Γερουλάνος υπονοούσε ότι δεν θα υποβιβαστούν μόνο Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, αλλά ότι θα πέσουν κι άλλες ομάδες μέσα στον Σεπτέμβριο κι αφότου έχει αρχίσει η σεζόν. Και τελικά; Είναι δυνατόν να πέσουν τώρα οι π.χ. Κέρκυρα, Τρίπολη (όπως είχε ακουστεί), ενώ ήδη σώθηκαν οι… σίγουρα «πεσμένοι» Βόλος, Καβάλα; Σύννεφο πάει το δούλεμα, υπουργέ μου…

Τελικά, άλλο Λωζάννη και άλλο...Κοζάνη!

O πενταετής αποκλεισμός του Ολυμπιακού Βόλου από την UEFA έρχεται να εκθέσει ανεπανόρθωτα την ελληνική αθλητική δικαιοσύνη. Η εφετειακή απόφαση της Επιτροπής της ΕΠΟ δεν εφεσιβάλεται αυτεπαγγέλτως από την ποδοσφαιρική εισαγγελία παρά μόνο από τις ενδιαφερόμενες ομάδες (Λάρισα-Σέρρες) στο CAS. Δηλαδή, ζήσε Μάη να φας τριφύλι...

πηγή: dikisports.blogspot.com

Θεοδωρίδης: "Ντρέπομαι να κάνω δήλωση"

Με τέσσερις λέξεις ο ιδιοκτήτης του Πανσερραϊκού τα είπε… όλα έπειτα από την απόφαση της επιτροπής εφέσεων για παραμονή των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας. Ο Πέτρος Θεοδωρίδης μέχρι τώρα κρατούσε χαμηλούς τόνους, αναμένοντας τις τελεσίδικες αποφάσεις. Ο μεγαλομέτοχος των «λιονταριών» πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο γνώριζε ότι όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοικτά και κρατούσε… μικρό καλάθι. Ωστόσο, απογοητεύτηκε στο άκουσμα της είδησης που εξαφάνισε τις όποιες ελπίδες είχε η ομάδα των Σερρών να μείνει στη Super League. Σε δήλωσή του στο Onsports, λοιπόν, αρκέστηκε να πει: «Δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Ντρέπομαι να κάνω δήλωση», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτησή του που, φυσικά, τα λέει όλα.

To ελληνικό ποδόσφαιρο φωνάζει: "Μαζί μου ασχολείσαι..."


"Βράζουν" στον Πανσερραϊκό-"Αδικία" η πρώτη κουβέντα


Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να κρατήσει στην κατηγορία τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα εξόργισε σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους του Πανσερραϊκού που ήλπιζαν ότι οι δύο ομάδες θα υποβιβαστούν και θα πάρουν αυτοί μαζί με τη Λάρισα τις θέσεις τους στη Λίγκα! Η απογοήτευση κυριαρχεί στο "στρατόπεδο" της ομάδας καθώς πίστευαν ότι είχαν πολλές πιθανότητες αλλά δεν υπολόγιζαν σε τέτοια ανατροπή. Ο Πέτρος Θεοδωρίδης δε μιλιέται και είναι πιο απογοητευμένος από ποτέ ενώ απογόητευση επικρατεί στις τάξεις τεχνικού τιμ και παικτών. Λίγο πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης στα Ποροϊα οι "ερυθρόλευκοι" ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις, έσκυψαν τα κεφαλιά και η λέξη αδικία ήταν η πρώτη που ακούστηκε.

Σκανδαλώδης απόφαση της ΕΠΟ! Γελάει ο κόσμος...

Tελικά η απόφαση της ΕΠΟ να μην υποβιβάσει τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα είναι οριστική και προκαλεί γέλια για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αρμόδια επιτροπή ανακάλυψε άρθρο προκειμένου να μην τιμωρήσει τις δύο ομάδες με υποβιβασμό και έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα Πανσερραϊκού και Λάρισας. Συγκεκριμένα: "Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της διάσκεψη για τις υποθέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου, της ΠΑΕ Καβάλα, του κ. Αχιλλέα Μπέου και του κ. Χρυσόστομου Ψωμιάδη, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
"ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΥΛΟΥ-ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ
Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ και με την υπ΄αριθμ. 179/10-8-2011 απόφασή της:
1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.
2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.
Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ την ποινή αφαίρεσης δέκα (-10) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.
Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου.
ΥΠΟΘΕΣΗ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ-ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ
Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ και του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ και με την υπ΄αριθμ. 180/10-8-2011 απόφασή της:
1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ κατά της υπ΄αριθμ. 205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.
2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ κατά της υπ΄αριθμ.205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ.
Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ την ποινή αφαίρεσης οκτώ (-8) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.
Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου".
Το σκεπτικό και το παρασκήνιο
Οι δικαστές θεώρησαν που δεν έπρεπε να τιμωρήσουν τις ομάδες με υποβιβασμό διότι όπως αναφέρεται στο σκεπτικό δεν προκύπτει "όφελος".  Όμως από τη στιγμή που κρίνουν ότι δεν υπάρχει όφελος άρα και υπαιτιότητα των ομάδων για τη δράση των παραγόντων τους θα έπρεπε να τις αθωώσουν. Το σκάνδαλο είναι ότι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν αυτά που προβλέπονται στα άρθρα για δωροδοκία και στοίχημα και είναι ο υποβιβασμός ή να αθωώσουν τις δύο ομάδες αφού δεν υπάρχει ενδιάμεση ποινη. Αντιθέτως ανακάλυψαν σε άσχετο άρθρο - το άρθρο 5 του πειθαρχικού κώδικα - την ποινή της αφαίρεσης βαθμών. Όμως οι ποινές του άρθρου αυτού επιβάλλονται μόνο στις περιπτώσεις που σε άλλα άρθρα του πειθαρχικού κώδικα δεν προβλέπονται ποινές.
Και στο άρθρο για τη "δωροδοκία" και το "στοίχημα", προβλέπονται...

πηγή: soccerplus.gr

Δεν υποβιβάζουν Βόλο και Καβάλα! "Αυτό μένει να δουμε και..."

Από στιγμή σε στιγμή τελικά αναμένεται να ανακοινωθεί από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ η απόφαση που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για αύριο και το σκεπτικό που ουσιαστικά «σώζει» τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανέτρεψε την αρχική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας και δεν υποβιβάζονται ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αφαίρεση (λίγων) βαθμών στις δύο ομάδες από το ερχόμενο πρωτάθλημα.
Αν υπάρξει αφαίρεση βαθμών, βάσει του κανονισμού, αυτό συνεπάγεται και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από το Europa League. Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA συνεδριάζει στη Νιόν από τις 14:00 και η απόφαση για την θεσσαλική ομάδα αναμένεται να εκδοθεί αυθημερόν.
Αντίθετα, η Επιτροπή Εφέσεων έκρινε πως οι ποινές σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη μένουν ως έχουν. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα αναμένεται να αρχίσουν κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα της ερχόμενης σεζόν, παίρνοντας τις θέσεις των ομάδων «Α» και «Β».
Επιβεβαιώνει ο Μπατζιάκας
Δηλώσεις του Τάσου Μπατζιάκα σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για αθώωση του Ολυμπιακού Βόλου και παραμονή της ομάδας στην Super League. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας τόνισε: «Επικοινώνησα με στέλεχος της ΕΠΟ και μου είπε πως η απόφαση κλίνει προς τα εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπατζιάκας.

πηγή:soccerplus.gr

Πέμπτη...κοντή γιορτή!

Αντίστροφα μετράνε πλέον οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού και όχι μόνο προκειμένου να πληροφορηθούν την τελεσίδικη απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Βέβαια η διαφαινόμενη απόφαση της ΟΥΕΦΑ να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό Βόλου με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της, αρκούμενη στα στοιχεία που υπήρχαν και επικαλέστηκε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκ, δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι δύο ομάδες ωστόσο αυτό ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο. Αυτό που "καίει" τον Πανσερραϊκό και τη Λάρισα είναι αν το σκετπικό της απόφασης για τον υποβιβασμό παραμείνει ίδιο. Δηλαδή...δια της καταλήψεως των τελευταίων θέσεων της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκ. Από την περασμένη εβδομάδα υπάρχει μια φημολογία στην Αθήνα και όχι μόνο, ότι δε θα θεωρηθεί απίθανο αν η ΕΠΟ αλλάξει το σκεπτικό του υποβιβασμού. Πως μεταφράζεται αυτό; Μπορεί η ΕΠΟ να τιμωρήσει τις δύο ομάδες με...σκέτο υποβιβασμό ή...δια της καταλήψεως των τελευταίων θέσεων της βαθμολογίας της Φούτμπολ Λίγκ και τότε αυτομάτως Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας αντικαθιστούν τους υποβιβασμένους. Μέχει βέβαια να βγει η απόφαση όλα είναι ανοικτά! Ποιος ξέρει το αύριο τι θα φέρει...

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Έκλεισε Σιδηρόπουλο, συμφώνησε και με Ζαγοριανό ο Μέγας

Όπως σας είχε ενημερώσει πριν από μέρες το pestoagorimou, παίκτης της Ηράκλειας πρέπει να θεωρείται ο Σάββας Σιδηρόπουλος. Ο νεαρός χαφ τα βρήκε με τους ανθρώπους του Μέγα και ήταν ανοιχτό αν θα παραχωρηθεί ως δανεικός ή θα πάρει μεταγραφή ως ελεύθερος, αλλά όπως όλα δείχνουν θα δοθεί με υποσχετική από τους "ερυθρόλευκους". Παράλληλα η Ηράκλεια πήρε θετική απάντηση στην πρόταση που κατέθεσε για συνεργασία στον Γιώργο Ζαγοριανό που τον τελευταίο 1,5 χρονο αγωνίστηκε στον Οδυσσέα Αναγέννησης και έτσι ο 27χρονος ποδοσφαιριστής θα γίνει ακόμα ένας παίκτης που ακολουθεί το κοντινό δρομολόγιο...Αναγέννηση-Ηράκλεια. Ο Ζαγοριανός με τη φανέλα του Οδυσσέα είχε συνολικά 36 συμμετοχές και 8 γκολ ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Άγιο Δημήτριο, ΠΑΟ ΡΟΥΦ, Νίκη Βόλου, Φωκικό, Χανιά, Πανηλειακό, Λεωνίδιο. Ο Ζαγοριανός αναμένεται την Πέμπτη στην Ηράκλεια προκειμένου να υπογράψει και να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα του Βαγγέλη Τούσκα. Η Ηράκλεια ανακοίνωσε επίσης και το πρόγραμμα των φιλικών έτσι όπως διαμορφώνεται από τις 10/8:
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/8: ΗΡΑΚΛΕΙΑ-ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, ΣΑΒΒΑΤΟ 13/8: ΓΑΖΩΡΟΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 17/8: ΗΡΑΚΛΕΙΑ-ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 20/8: ΗΡΑΚΛΕΙΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ,
ΤΕΤΑΡΤΗ 24/8: ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ,  ΣΑΒΒΑΤΟ 27/9: Ν. ΖΙΧΝΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ,
ΚΥΡΙΑΚΗ 28/8: ΑΜΜΟΥΔΙΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8: ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ,
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9 ή ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9: ΗΡΑΚΛΕΙΑ-ΕΠΑΝΩΜΗ

Δοκιμάζεται ο Μαχλελής...

Και οι δοκιμές συνεχίζονται στον Πανσερραϊκό...Σύμφωνα με πληροφορίες του pestoagorimou στην απογευματινή προπόνηση αναμένεται να δώσει το παρών ακόμα ένας ποδοσφαιριστής προκειμένου να περάσει από το μικροσκόπιο του Γιόσου Ουρίμπε. Ο λόγος για τον Γιώργο Μαχλελή. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ αλλά και ως ακραίος αμυντικός και στα δύο άκρα, θα προσπαθήσει να πείσει τον Ισπανό τεχνικό ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ του Πανσερραϊκού. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό από το 2008 όντας αρχικά στην ομάδα Νέων. Το 2009 προστέθηκε από τον Τεν Κάτε στην πρώτη ομάδα και ο Ολλανδός τεχνικός είχε δηλώσει τότε: "Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο Μαχλελής. Μόλις έγινε 18. Δεν θέλω να του προσθέσω πίεση αλλά πιστεύω ότι μέχρι τώρα είναι ότι καλύτερο έχω δει σε νεαρό ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα. Είναι πολύ ώριμος όσον αφορά το παιχνίδι του, πολύ έξυπνος, είναι πολύ προσγειωμένος και πολύ φυσιολογικός, καλό παιδί δεν πετάει στα σύννεφα και είναι πολύ χαρούμενος που είναι μαζί μας. Επίσης κάθε τι που του λέμε το μαθαίνει σαν σφουγγάρι και θέλει να μάθει και να δουλέψει. Είναι δυνατό και υψηλό παιδί και έχω υψηλές προσδοκίες από αυτόν.Θα τον κρατήσω σίγουρα στην ομάδα και θα πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής σίγουρα αυτή τη χρονιά. Είναι πολύ καλός παίκτης και όπως είπα για την ηλικία του είναι πολύ ήρεμος στο παιχνίδι του, έξυπνος τακτικά". 
Βέβαια η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς δε πήρε παρά μόνο μια συμμετοχή σε αγώνα κυπέλλου τη σαιζόν 2009/10 ενώ ήταν μέλος της goldean team του Παναθηναϊκού. Νωρίτερα είχε βρεθεί στην ομάδα Νέων της Στουτγκάρδης. Μάλιστα ο Μαχλελής επέστρεψε στη Γερμανία για να δοκιμαστεί στη Ντιναμό Δρέσδης αλλά δεν έπεισε και αποχώρησε...

"Καθαρίζει" η ΟΥΕΦΑ...


Από τη στιγμή που η ελληνική αθλητική δικαιοσύνη καθυστερεί να βγάλει απόφαση όσον αφορά τις τιμωρίες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, η ΟΥΕΦΑ φαίνεται πως παίρνει την υπόθεση στα χέρια της. Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός NovaΣΠΟΡ FM, ο Ολυμπιακός Βόλου δε θα συνεχίσει την πορεία του στο Europa League, αφού το αρμόδιο όργανο της UEFA αποφάσισε τον αποκλεισμό του απ’ όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο (10/8) ή την Πέμπτη (11/8), ενώ τη θέση του Ολυμπιακού Βόλου στα play offs του Europa League, για τα παιχνίδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, θα πάρει η Ντιφερντάνζ, την οποία απέκλεισε η ομάδα της Μαγνησίας στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από το ραδιοφωνικό σταθμό, η απόφαση της UEFA δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, ανεξάρτητα από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ή την ενδεχόμενη δικαίωση του συλλόγου στα ελληνικά πολιτικά δικαστήρια.
Από τον Βόλο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του συλλόγου θεωρεί την φημολογία περί αποκλεισμού του συλλόγου «ανασφαλή» και αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα βρεθεί αύριο (10/08) στην έδρα της ΟΥΕΦΑ.

Οι μεταγραφές...των άλλων, δείχνουν Σούπερ Λίγκ

Ο Μπόζινταρ Τάντιτς ανακοινώθηκε από τη Βέροια. Το ίδιο και ο Χάρης Σιλιγαρδάκης ενώ ο Χρήστος Ρούτσης συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Δόξα Δράμας. Μπορεί όλα αυτά να μην εντάσσονται άμεσα στο ρεπορτάζ του Πανσερραϊκού, ωστόσο επειδή οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στη λίστα της ομάδας για την Football League-αποδεδειγμένα κιόλας βάση των δηλώσεων τους για επαφές- οι μεταγραφές τους στέλνουν μήνυμα ανόδου για τον Πανσερραϊκό. Γιατί αυτό; Γιατί ο Πανσερραϊκός είχε τους συγκεκριμένους σε αναμονή, είχε τον πρώτο λόγο κα προφανώς έδωσε το ελεύθερο να βρουν ομάδες να συνεχίσουν την καριέρα τους γιατί εκείνος δεν επρόκειτο να κάνει κίνηση.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Λεοζίνιο: " Έπρεπε να χάσω δύο μισθούς για να μείνω στον Πανσερραϊκό"

Δηλώσεις για το διαζύγιο του με τον Πανσερραϊκό έκανε στην εφημερίδα "ΕΞΕΔΡΑ" ο Βραζιλιάνος Λεοζίνιο που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Καλλονή και άφησε αιχμές για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν: "Στον Πανσερραϊκό ήμουν απλήρωτος τους δύο τελευταίους μήνες και με ενημέρωσαν πως για να παραμείνω στην ομάδα πρέπει να χάσω αυτούς τους δύο μισθούς. Εγώ φυσικά δεν δέχτηκα γιατί όταν αγωνίζεσαι πρέπει και να πληρώνεσαι. Η συμπεριφορά τους ήταν τουλάχιστον αντι-επαγγελματική".

ΣΧΟΛΙΟ: Υπάρχουν και χειρότερα...Για ρώτα και τους συναδέλφους που θα βρεις στην Καλλονή!

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Για κάποιους είμαστε ήδη Σούπερ Λίγκ...

Κατά πολλούς η transfermarkt είναι μια από τις πιο αξιόπιστες σελίδες χρηματιστηριακής αξίας του ποδοσφαίρου όλων των χωρών. Η Transfermarkt είναι μια ποδοσφαιρική κοινότητα. Μια εκτενής τράπεζα δεδομένων ποδοσφαίρου με σύνοψη της αγοραστικής αξίας των παικτών, καθώς επίσης οι φημολογίες περί πιθανών μετεγγραφών, παράλληλα με ειδήσεις, στατιστικές και στοιχεία συμβούλων, περιλαμβάνονται στις βασικές προσφερόμενες υπηρεσίες. Αυτή λοιπόν η ιστοσελίδα όπως βλέπετε και στη φωτογραφία έχει "υποβιβάσει" τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα και έχει στις θέσεις του στον πίνακα της Σούπερ Λίγκ τον Πανσερραϊκό και τη Λάρισα...Ίσως κοιτάνε μπροστά!