Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Σενάρια επιστροφής Σκάγκλια & Τάντιτς

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός στον Πανσερραϊκό μπορεί θεωρητικά να μην έχει ξεκίνησει ωστόσο όλο και κάτι προκύπτει. Ένα από τα τελευταία σενάρια θέλει την επιστροφή δύο πρώην στην ομάδα. Δύο παικτών που έφυγαν ελέω Κοκότοβιτς και πλέον η απουσία του Σέρβου τους ανοίγει το δρόμο. Ο ένας είναι ο Λούκας Σκάγκλια που το καλοκαίρι πλήρωσε-υπερβολικά-ένα πειθαρχικό παράπτωμα στον φιλικό αγώνα με την ΑΕ Πάφου και πριν λίγες ημέρες έριξε γέφυρες επιστροφής σε επικοινωνία με άνθρωπο της ομάδας. Ο Αργεντινός είχε πάρει μεταγραφή για τα Τρίκαλα ωστόσο πριν καλά-καλά κάνει τις πρώτες συμμετοχές, τραυματίστηκε σοβαρά, υπέστη ολική ρήξη χιαστού και έτσι αφού έλυσε το συμβόλαιο του πήγε στην Αργεντινή για αποθεραπεία. Πλέον έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και είναι αλήθεια πως στον Πανσερραϊκό έχει πολλές συμπάθειες ασχέτως αν η διοίκηση δε θέλησε το καλοκαίρι να χαλάσει τον ρόλο του- "έχω το πάνω χέρι"-στον Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Σχεδόν ανάλογη είναι η περίπτωση και του Μπόζινταρ Τάντιτς που επιλέχθηκε τον Γενάρη να πληρώσει το μάρμαρο της έλλειψης θέσεων για ξένους. Θα είναι στον ΟΦΗ μέχρι το καλοκαίρι και μετά όλα είναι πιθανά. Έτσι και αλλιώς στις δηλώσεις του είχε πεί τα καλύτερα για τον Πέτρο Θεοδωρίδη και υπάρχει μια αλληλοεκτίμηση, θα γίνει και Έλληνας πράγμα που του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα, οπότε όλα είναι ανοιχτά.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ανάκογλου: "Μακάρι να γίνουν όσα ακούγονται"

Συνέντευξη του Δημήτρη Ανάκογλου φιλοξενήθηκε στο σημερινό φύλλο της αθλητικής εφημερίδας ''Εξέδρα''.Ο 19χρονος μέσος του Πανσερραϊκού κλήθηκε να μιλήσει για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι μεγάλες ομάδες για το πρόσωπό του, ενώ δεν έδειξε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σχετικά με το μέλλον του.Αναφέρθηκε ακόμα στα λάθη της σεζόν και στο ταλέντο των νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Διαβάστε μέρος της συνέντευξης του Δημήτρη Ανάκογλου: 
-Η φετινή χρονιά ήταν αποτυχημένη για τον Πανσερραϊκό λόγω του υποβιβασμού, αλλά όχι και για σένα...  
«Η χρονιά για τον Πανσερραϊκό δεν ήταν καλή. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω αποτυχημένη, πάντως σίγουρα ήταν απρόβλεπτη. Για μένα τα πράγματα φέτος πήγαν κάπως καλύτερα, αφού πήρα τις ευκαιρίες που ήθελα και έδειξα ότι μπορώ να βοηθήσω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα». 
- Αυτή ήταν η τρίτη σου χρονιά στις Σέρρες. Τι πιστεύεις ότι πήγε στραβά; «Ολα ήταν θέμα οργάνωσης. Εκεί νομίζω πως η ομάδα έχασε έδαφος. Πιστεύω πως είχαμε καλό υλικό και καλούς προπονητές. Μέχρι τα Χριστούγεννα ήμασταν μέσα στους στόχους μας. Ωστόσο κάποιες κινήσεις δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επαναλαμβάνω πως δεν είχαμε άσχημο ρόστερ. Αν δούμε τα παιχνίδια ένα προς ένα, θα δει κανείς πως δημιουργούσαμε συνέχεια ευκαιρίες και δεν ήμασταν εύκολος αντίπαλος. Παλεύαμε πάντα μέχρι το τέλος». 
- Ας μιλήσουμε για τις προτάσεις που έχουν ακουστεί για την απόκτησή σου, από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Κάτι σίγουρα πολύ κολακευτικό για έναν 19χρονο παίκτη... «Ολα όσα ακούγονται είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση και δικαίωση για κάθε ποδοσφαιριστή. Πιάνουν τόπο οι κόποι και όλα όσα έχεις στερηθεί λόγω των αγώνων και των καθημερινών προπονήσεων. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια και να προκύψει κάτι καλό στο τέλος από όλα όσα ακούγονται». 
- Να τολμήσω να ρωτήσω ποια ομάδα προτιμάς; 
«Θα ήταν ιεροσυλία από μέρους μου να τολμήσω έστω και να δείξω προτίμηση σε κάποια από τις τρεις ομάδες». 
- Νιώθεις έτοιμος για ένα τέτοιο βήμα;  
«Είμαι άνθρωπος με εμπιστοσύνη στον εαυτό του και σε αυτά που μπορώ να κάνω και να μάθω. Αν δεν νιώθεις έτοιμος, τότε δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή σου». 
- Υπάρχουν παίκτες από τις ομάδες αυτές (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) που να ξεχωρίζεις, είτε τωρινοί είτε παλαιότεροι;  
«Από τους πιο παλιούς παίκτες, ξεχωρίζω τον Βαζέχα που έγραψε ιστορία με τον Παναθηναϊκό. Από την τωρινή ομάδα του Παναθηναϊκού μου αρέσει ο Καραγκούνης. Ο Σκόκο της ΑΕΚ είναι σίγουρα ένας πολύ τεχνίτης ποδοσφαιριστής, ενώ από τον Ολυμπιακό ο Φετφατζίδης είναι η φετινή αποκάλυψη». 
- Τόσο εσύ όσο και ο Γεωργιάδης τραβήξατε την προσοχή μεγάλων ομάδων. Είναι αυτό μία απάντηση –σε όσους λένε το αντίθετο– πως και οι Ελληνες έχουν ταλέντο; 
«Δεν είναι απάντηση, αλλά η απόδειξη ότι τελικά η Ελλάδα έχει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Σου ανέφερα τον Φετφατζίδη. Βλέπουμε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στη Σάλκε. Φορτούνης, Νίνης, Μάνταλος, Βέλλιος, Χρυσοφάκης είναι νεαροί παίκτες που θα δώσουν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 
- Το εξωτερικό υπάρχει στο μυαλό σου; Αν δεν κάνω λάθος, ακούστηκαν σενάρια για Λιλ και Λανς...  
«Το εξωτερικό υπάρχει πάντα στο μυαλό των παικτών. Ποιος δεν θα ήθελε να αγωνιστεί σε κάποια άλλη χώρα; Ωστόσο όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αφού το ενδιαφέρον από τη Λιλ ήταν φιλολογικό και δεν έγινε κάτι παραπάνω. Μέχρι τώρα τουλάχιστον».

Boσκόπουλος: "Λάθη έγιναν απ' όλους"

Συνέντευξη στην Metrsport
Η φετινή αγωνιστική περίοδος ήταν αισίως η τέταρτη διαδοχική του στον Πανσερραϊκό, στοιχείο που από μόνο του έχει βαρύνουσα σημασία από τη στιγμή που ελάχιστοι είναι οι ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος ρόστερ με ίση ή μεγαλύτερη "θητεία". Ο λόγος για τον Γιάννη Βοσκόπουλο, του οποίου οι δηλώσεις έχουν κατά συνέπεια... ειδικό βάρος, σε μια περίοδο μάλιστα το συμβόλαιό του με τα "λιοντάρια" εκπνέει τον προσεχή Ιούνιο. "Θεωρώ πως σημαντικό ρόλο στον υποβιβασμό μας έπαιξε το ότι η ομάδα τελείωσε αργά τις υποχρεώσεις της στη Β΄ Εθνική. Από εκεί και πέρα έγιναν λάθη απ΄ όλους. Από τη διοίκηση, από την τεχνική ηγεσία και από εμάς τους ίδιους τους παίκτες. Κάποιες συγκυρίες, η ατυχία σε ορισμένα παιχνίδια και το ότι σε ορισμένα άλλα ματς η προσπάθειά μας δεν ήταν η αναμενόμενη, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα" τόνισε αρχικά ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός, συνεχίζοντας: "Πιστεύω πάντως πως το φετινό ρόστερ δεν είχε πολλές αδυναμίες. Υπήρχαν σε αυτό ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία όπως για παράδειγμα ο Πάμπλο Άμο αλλά και παίκτες με προσωπικότητα και ικανότητες όπως οι Γεωργιάδης, Ανάκογλου και Παπάζογλου. Ενδεχομένως να μας έλειπε μόνο ένας ακόμα σέντερ φορ, κάποιος που να έδινε ανάσες στον Νταλέ και να βοηθούσε στο σκοράρισμα. Η αλήθεια είναι ότι μας έλειπε το εύκολο γκολ. Αν το είχαμε, θα είχαμε κατακτήσει περισσότερους βαθμούς σε παιχνίδια όπως αυτό με τον Πανιώνιο στις Σέρρες ή σε αυτό με την Ξάνθη εκτός έδρας. Η ομάδα πάντως είχε δυνατότητες. Αυτό το απέδειξε τόσο με την κατάκτηση 16 βαθμών στον πρώτο γύρο όσο και με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε σε ορισμένα παιχνίδια, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τους αγώνες με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό στον Πειραιά".
Αναφορικά τώρα με τη δική του παρουσία στον φετινό Πανσερραϊκό, ο Γιάννης Βοσκόπουλος δεν έκρυψε μεν την πικρία του για τις λίγες συμμετοχές του αλλά δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να παραμείνει... Σερραίος. "Τα προηγούμενα τρία χρόνια είχα σχεδόν ενενήντα συμμετοχές. Είναι λογικό λοιπόν να υπάρχει μια απογοήτευση, μιας και φέτος είχα μόλις εννέα. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να έχω περισσότερο ενεργό ρόλο. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος στον οποίο συμβαίνει αυτό. Είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό περιμένοντας την ευκαιρία μας". Ερωτηθείς στη συνέχεια για το αν ο ίδιος θέλει να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Πανσερραϊκό, ο υψηλόσωμος αμυντικός απάντησε: "Δεν ξέρω, θα δούμε. Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Έχει γίνει μια πρώτη κουβέντα, τίποτα όμως συγκεκριμένο. Δεν είμαι αρνητικός όμως στο να παραμείνω εδώ" κατέληξε ο Γιάννης Βοσκόπουλος.