Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Γ. Παναγόπουλος: "Υπάρχει δεδικασμένο"

Ο δικηγόρος του Πανσερραϊκού και της Λάρισας, Γιώργος Παναγόπουλος, μίλησε στην πρεμιέρα της εκπομπής του Κυριάκου Θωμαϊδη στον ραδιοφωνικό σταθμό SKAI 100.3 και αποκάλυψε τον «άσο» που έχουν στα χέρια τους οι δύο ομάδες, στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στη Σούπερ Λιγκ. Ουσιαστικά, είπε πως η Λίγκα με προγενέστερες αποφάσεις, με την επικύρωση της βαθμολογίας μετά την απόφαση υποβιβασμού του Ηρακλή (με παραμένοντα τον Αστέρα) και με την Πρωτόδικη απόφαση για Βόλο, Καβάλα, έχει κάνει σαφή τη θέση της για το από που προέρχονται οι ομάδες που αναπληρώνουν όσες αποβάλλονται. Εμμέσως πλην σαφώς, πρόκειται για ένα μήνυμα προς όλους όσους έσπευσαν (εντός της Λίγκας) να κάνουν βεβιασμένα μέλη της τη Λιβαδειά και τη Δράμα. Αναλυτικά ο  κ. Παναγόπουλος είπε:
«Μιλάμε για  αρρωστημένη κατάσταση, μια κατακερματισμένη αθλητική δικαιοσύνη, μια νομολογία  που άγεται και φέρεται. Το καταστατικό  της ΕΠΟ πάει στα σκουπίδια. Οι κανονισμοί μεταφράζονται και παρερμηνεύονται.

Το ποδόσφαιρο τώρα παίζεται στις δικαστικές αίθουσες. Οι δικηγόροι παίζουν ποδόσφαιρο κι αυτό είναι ντροπή. Υπάρχει μια  ισχυρότατη ομόφωνη απόφαση της  Σουπερ Λιγκ από το 2010, που είναι  το βασικό μας επιχείρημα και θεμελιώνει το έννομο συμφέρον μας. Ως διοργανώτρια η Σούπερ Λιγκ είναι υπεύθυνη για  την τελική κατάταξη των ομάδων και έχει τη δυνατότητα να περάσει τη συγκεκριμένη απόφαση . Βάσει αυτής της απόφασης που κατέτασσε τον Ηρακλή στη 16η θέση της βαθμολογίας, εξεδόθη η δικαίωση του Αστέρα Τρίπολης. Δεν γνωρίζω  καν αν το Διαιτητικό Δικαστήριο γνώριζε την απόφαση αυτή. Δεν υπήρχε ποτέ τρίτος βαθμός αθλητικής δικαιοσύνης. Εισηγητής όλων των τερατουργημάτων  είναι ο κύριος Κουρίδης, που έχει λόγους να παρίσταται στις δίκες, προσωπικούς  και όχι νόμιμους. Τον έχουν  αποκαλέσει «σκιώδη» πρόεδρο. Δεν γίνεται τη στιγμή που είχε ανακοινώσει ότι θα φύγει. Ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας δεν μπορεί να εμφανίζεται στα δικαστήρια κατά το δοκούν. Εδώ που φτάσαμε  η ΕΠΟ δεν έχει ηγεσία, ο πρόεδρος λείπει μόνιμα, δεν υπάρχει κανεις να πάρει πάνω του την ευθύνη. Υπάρχει γόρδιος δεσμός και χρειάζονται δραστικά μέτρα για να λυθεί. Το πρωτάθλημα έχει νοθευθεί πριν καν αρχίσει. Ενα  πρωτάθλημα που δεν στηρίζεται πουθενά, δεν υπάρχει προκήρυξη, δεν υπάρχει  σύμβαση προσχώρησης ο καταστατικός χάρτης που υπογράφουν όλες οι ομάδες. Με ποιους όρους ξεκινάει; Ούτε σε τουρνουά δικηγορικού συλλόγου δεν γίνονται αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου