Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Σάββατο 23 Απριλίου 2011

«Πέσαμε από τον Γενάρη…»

Ο Παύλος Δημητρίου μίλησε στο Onsports.gr για τη φετινή, πικρή, εμπειρία του, ανέλυσε το σημείο όπου συνειδητοποίησε πως η ομάδα μάλλον δεν θα αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ εξέφρασε την άποψη του για την επόμενη χρονιά, δηλώνοντας πως η ομάδα πρέπει να βρει… κωλοπετσομένους παίκτες για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο πρωτάθλημα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός:
Μια δύσκολη χρονιά ολοκληρώθηκε, η ομάδα υποβιβάστηκε, όμως στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, με εσάς στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας αμβλύνθηκαν οι αρνητικές εντυπώσεις, με τον Πανσερραϊκό να κατακτά αποτελέσματα. Πως κρίνεται το έργο σας;
«Όταν ανέλαβα την ομάδα το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα ν’ αντιμετωπίσω ήταν η διαχείριση των παικτών, αφού ο Πανσερραϊκός είχε ήδη υποβιβαστεί και δεν υπήρχε στόχος. Γνωρίζουμε πως αυτό μπορεί να φέρει ποικίλα προβλήματα, με τους παίκτες να μην δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις και τους αγώνες, να προσποιούνται τους τραυματίες και άλλα τέτοια. Σε αυτό τον τομέα πήγαμε καλά, αφού όλοι είχαν διάθεση και ακούγανε τα όσα τους λέγαμε πριν τους αγώνες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ’ αυτόν τον τομέα. Οι παίκτες, άλλωστε, με γνώριζαν και με σεβόταν και αυτό έκανε το έργο μου ακόμη πιο εύκολο».
Ποιο υπήρξε το κομβικό σημείο που συνειδητοποιήσατε πως η ομάδα δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό;
«Οπωσδήποτε πριν τον Ιανουάριο. Η ομάδα έδειχνε ότι έχει ελλείψεις κυρίως στο κέντρο και στην επίθεση, όπου χρειαζόμασταν επειγόντως ενίσχυση. Με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς στον πάγκο η ομάδα έπαιζε με ένα αμυντικό χαφ και δύο επιτελικούς μέσους και τον ρόλο αυτό έπαιζαν οι Λεοζίνιο και Σουμπίνιο, που δεν είναι τέτοιοι παίκτες, με συνέπεια το σύστημα να αποτυγχάνει.
Μην ξεχνάμε πως στον σχεδιασμό του καλοκαιριού υπήρχαν μέσα τόσο ο Βρούτσινα, που τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε όλη την χρονιά, και ο Μπανγκουρά, που δεν ήρθε ποτέ πίσω. Όπως και ο Ντιόγκο, τον οποίο περιμέναμε πως θα ήταν περισσότερο αποδοτικός. Τον Ιανουάριο, όμως, αντί να γίνουμε καλύτεροι, η ομάδα έγινε χειρότερη και εκεί κατάλαβα ότι δύσκολα θα αποφεύγαμε τον υποβιβασμό.
Δε νομίζω ότι φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η έλευση του Βούκοτιτς. Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές του Κοκότοβιτς είχαμε μόνο έναν βαθμό συγκομιδή, την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, στις έξι αγωνιστικές που κάθισε ο Βούκοτιτς είχαμε έναν βαθμό συγκομιδή, από την ισοπαλία με την Καβάλα».
Αμέσως μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, από τον σύλλογο διέρρεε πως η ομάδα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα στηριχθεί σε νέους παίκτες για να πάρουν εμπειρίες για το μέλλον. Όπως αποδείχθηκε κάτι τέτοιο δε συνέβη, μιας και η αγωνιστική συμμετοχή των εφτά νεαρών παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ, ήταν σχεδόν μηδενική. Το… στοίχημα χάθηκε;
«Είναι αλήθεια πως θέλαμε στις τελευταίες έξι αγωνιστικές να παίξουν οι νεαροί παίκτες και ότι γίνει. Όμως μετά τη νίκη μας επί της Ξάνθης, όπου φάνηκε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη 15η θέση, που ίσως να μας έδινε την παραμονή με το θέμα των αδειοδοτήσεων, δυστυχώς αποπροσανατολιστήκαμε. Ο πρόεδρος ήθελε να το παλέψουμε μέχρι τέλους και έτσι δεν υπήρχε χώρος για… πειράματα και εμπειρίες, με συνέπεια να επιδιώξουμε τα αποτελέσματα και να χάσουμε τον δρόμο της συμμετοχής των νεαρών παικτών. Επειδή, ωστόσο, ακούω συνεχώς το τελευταίο διάστημα πως τη νέα χρονιά στη Β’ Εθνική θα πρέπει η ομάδα να στηριχθεί στα νέα παιδιά και να ξανανέβει θέλω να αναφέρω πως δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε αυτά τα νέα παιδιά. Υπάρχει, παραδείγματος χάρη ο Γιαννόπουλος. Ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, ελπιδοφόρος, όμως είναι ακόμη παιδί, που δύσκολα θ’ ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός πολύ δύσκολου και δυνατού πρωταθλήματος, όπως είναι αυτό της Β’ Εθνικής. Για να είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να έχεις… κωλοπετσομένους παίκτες σ’ αυτή την κατηγορία.
Ούτε καν παίκτες Α’ Εθνικής δεν χρειάζονται. Παρά μόνο παίκτες που έχουν φάει με το κουτάλι τη Β’ και γνωρίζουν τις δυσκολίες της κατηγορίας. Είμαι, πάντως, αισιόδοξος πως ο Πανσερραϊκός θα καταφέρει και τη νέα χρονιά να προβιβαστεί στη Σούπερ Λίγκ. Καλές γιορτές σε όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου