Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Υποβίβασαν την Τρίπολη-Αποφασίζει η Σούπερ Λίγκα για αντικαταστάτη

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα αποφάσισε τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης στην Football League λόγω δωροδοκίας της αρκαδικής ομάδας στον Ολυμπιακό Β. και την Καβάλα!
Παράλληλα αποφασίστηκε να αποκλειστεί για τρία χρόνια ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.
Αν από το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο πιθανότατα θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, δεν προκύπτει σαφώς τι μέλλει γενέσθαι στα πρωταθλήματα με αφορμή την τιμωρία του Αστέρα, η διοργανώτρια αρχή θα κληθεί να εξετάσει δυο σενάρια σχετικά με την τύχη των Αρκάδων και την πορεία του πρωταθλήματος της πρώτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.
Το ένα προβλέπει τη συμμετοχή του Αστέρα στο νέο πρωτάθλημα της Football League, η κλήρωσή του οποίου έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, με παράλληλη ακύρωση των αποτελεσμάτων που έχει φέρει η ομάδα της Τρίπολης στις 4 πρώτες αγωνιστικές της Super League (δυο ήττες από Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα και δυο ισοπαλίες με Κέρκυρα και Ατρόμητο), αφού δεν είναι δυνατόν μια ομάδα να συμμετάσχει σε δυο διαφορετικά πρωταθλήματα την ίδια σεζόν.
Εξυπακούεται ότι σε αυτή την περίπτωση ο Αστέρας θα αντικατασταθεί από ομάδα που θα προέρχεται είτε από την παρακάτω κατηγορία (τρίτη ομάδα της Football League πέραν των Λεβαδειακού και Δόξας που ήδη διεκδικούν άνοδο) είτε από το δίδυμο ΑΕΛ-Πανσερραϊκού, των οποίων η υπόθεση παραμονής εκκρεμεί στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ (εκδικάζεται οριστικά την ερχόμενη Τρίτη). Η αντικαταστάτρια ομάδα θα κληθεί να δώσει και τους αγώνες στους οποίους έχει ήδη αγωνιστεί ο Αστέρας. Το άλλο σενάριο, το οποίο φαίνεται... χρηστικότερο, είναι να αποβληθεί ο Αστέρας από το τρέχον πρωτάθλημα της Super League, με διατήρηση των αποτελεσμάτων που ήδη έχει φέρει και απώλεια στα χαρτιά όλων των επόμενων αγώνων του στην τρέχουσα διοργάνωση. Με βάση αυτό το καταστροφικό σενάριο οι Αρκάδες θα επανέλθουν σε αγωνιστική δραστηριότητα την περίοδο 2012-13 στην Football League! Σε κάθε περίπτωση η Super League θα κληθεί να λύσει το γρίφο, με δεδομένη φυσικά και την τελική ετυμηγορία της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ όπου θα προσφύγει ο Αστέρας Τρίπολης. Μια πρώτη συζήτηση πάντως για το τι μέλλει γενέσθαι στα πρωταθλήματα αναμένεται να γίνει στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της λίγκας, την ερχόμενη Τρίτη.

πηγή: soccerplus.gr, arcadiasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου