Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Oι πρώτες 4 υποψήφιες για υποβιβασμό- Eρωτηματικό το...πότε

Τέσσερις ομάδες φαίνεται να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα μετά τις αποκαλύψεις για τα στημένα παιχνίδια σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στα "ΝΕΑ" και απειλούνται με βαριά τιμωρία που μπορεί να φθάσει μέχρι τον υποβιβασμό. Πρόκειται για τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα, τον Λεβαδειακό και την Ηλιούπολη. Ο αθλητικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος και ο αναπληρωτής του Εμμανουήλ Αντωνακάκης ασχολούνται με τη δικογραφία για τα στημένα το τελευταίο 48ωρο και παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά νωρίς για οποιεσδήποτε κρίσεις και σχόλια, εντούτοις έγκυροι νομικοί εκφράζουν την άποψη πως οι τέσσερις αυτές ΠΑΕ, δύο της Superleague και ισάριθμες της Football League, είναι αυτές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
ΑΠΟΦΑΣΗ - ΣΤΑΘΜΟΣ
Οι συγκεκριμένες απόψεις ισχυροποιήθηκαν περαιτέρω μετά τη χθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ που στέλνει εκτός ποδοσφαίρου τον Αχιλλέα Μπέο. Από το ύψος της ποινής - είναι πρωτοφανής για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα - προκύπτει πως πλέον οι Πειθαρχικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας λειτουργούν με «λυμένα τα χέρια» και κυρίως με τους ανθρώπους του παρασκηνίου στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Η ποινή στον Αχιλλέα Μπέο - απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τέσσερα χρόνια - έχει διπλή ανάγνωση.
Η πρώτη επικεντρώνεται στο γεγονός πως η Πειθαρχική Επιτροπή για πρώτη φορά επιβάλλει μια τόσο σκληρή, πλην όμως προβλεπόμενη από τους Κανονισμούς, τιμωρία. Μια ποινή που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτελεί δείγμα γραφής για το τι θα ακολουθήσει στο εγγύς μέλλον στην υπόθεση με τα στημένα.
Η δεύτερη ανάγνωση είναι πως οι αθλητικοί δικαστές εξάντλησαν όλη τους την αυστηρότητα σε ένα άτομο που έχει πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις να αντιμετωπίσει τη δεδομένη στιγμή, αφού απειλείται με πολύχρονη φυλάκιση.
Επομένως, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει πως είναι «τελειωμένος» για τα επόμενα χρόνια από τον χώρο του ποδοσφαίρου.
Παράλληλα όμως η ποινή στον Μπέο δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στο φίλαθλο κοινό. Που θέλει να δει να τιμωρούνται, επιτέλους, πρόσωπα από τον χώρο του ποδοσφαίρου τα οποία παρανομούν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όσο δημοφιλείς και αν είναι οι ΠΑΕ των οποίων ηγούνται.
ΘEΜΑ ΓΟΗΤΡΟΥ
Αν αυτό συμβεί και ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα - κάτι που σπάνια έχει συμβεί στο παρελθόν - , τότε η Αθλητική Δικαιοσύνη θα έχει καταφέρει να κερδίσει κάτι από το χαμένο της γόητρο και θα γίνει το στέρεο έδαφος πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί μια νέα μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην περίπτωση όμως που η αυστηρότητά της εξαντληθεί σε πρόσωπα τα οποία ήδη έχουν διαγραφεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη (Μπέος, Ψωμιάδης, Τσακογιάννης) και για άλλα πρόσωπα ακολουθηθεί η νοοτροπία του παρελθόντος με την οποία το ελληνικό ποδόσφαιρο έφθασε σε αυτό το τέλμα, τότε το παιχνίδι της επιβολής ισότιμης αντιμετώπισης απέναντι σε όλους θα έχει χαθεί. Η ποινή της απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τέσσερα χρόνια επιβλήθηκε στον Αχιλλέα Μπέο για όσα έγιναν στο παιχνίδι Ολυμπιακού Βόλου - Παναθηναϊκού.
Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι οι Πειθαρχικές Επιτροπές της Superleague και της Football League δεν συνεδριάζουν τον Αύγουστο, που είναι μήνας διακοπών για δικαστές και δικηγόρους. Ετσι οι αποφάσεις για τιμωρίες παραγόντων και υποβιβασμούς ομάδων θα μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο! Οπότε θεωρείται βέβαιο ότι θα καθυστερήσει η έναρξη του πρωταθλήματος. Πάντως, τα αδικήματα που δεν παραγράφηκαν είναι η δωροδοκία, το στοίχημα και το ντόπινγκ.
  
πηγή: tanea.gr, dikisports.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου