Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Θα σκίσουν το manual; *

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 Τα 83 ονόματα της εισαγγελικής λίστας για τα «στημένα» 
Τα ονόματα, που σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟΝ 34 ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ-ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Ο ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟΝ 43 ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΕΥΘΥΜΗΣ ΣΙΔΗΓΙΟΠΟΥΛΟΣ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΡΑΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ, ΕΥΘΥΜΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ-ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ(ΕΤΣΙ ΑΝΑΠΑΡΗΧΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ)

Όλα τα ονόματα είχαν γίνει γνωστά από χθες, αλλά πλέον είναι και επίσημο,  απλώς προστέθηκαν ακόμα δύο ονόματα στη λίστα. Το ένα είναι ο διεθνής μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Γιάννης Μπουρούσης, για παραβίαση του νόμου περί ντόπινγκ.
Το άλλο είναι του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας, Αντώνη Αγγελόπουλου, ο οποίος συνομιλεί για στοιχηματισμό με τον μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης, Γιώργο Τσακογιάννη.
Αναλυτικά η λίστα με τα ονόματα και επίσημα:
Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:
1. Θωμάς Μητρόπουλος
2. Ιωάννης Κομπότης
3. Σπυρίδων Καλογιάννης
4. Αντώνιος Μανίκας
5. Ευάγγελος Κιοτζένης
6. Αγγελος Τραυλός
7. Γεώργιος Πουλόπουλος
8. Ευστάθιος Προβατίδης
9. Πέτρος Ρουτζιέρης
10. Τάκης Γιαννόπουλος
11. Γεώργιος Μποροβήλος
12. Δημήτρης Μπάκος
13. Ιωάννης Ναυρινιάδης
14. Βασίλειος Αδαμάκης
15. Ιωάννης Αρφάνης
16. Αθανάσιος Γιάχος
17. Γεώργιος Λιμπάντσης
18. Περικλής Αμανατίδης
19. Πάυλος Δήμος
20. Παναγιώτης Σπάρταλης
21. Γεώργιος Σαλαμαστράκης
22. Χοσέ Λουίς Ρέγες
23. Μαρσέλο Γκούτμαν
24. Ιωάννης Τσιγιάννης
25. Δημήτρης Καλόπουλος
26. Σπυρίδων Τρύφωνας
27. Ακης Πάσσαρης
28. Γεώργιος Χριστοβασίλης
29. Γεώργιος Γρηγορόπουλος
30. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης
31. Ιωάννης Σπάθας

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση, στους κάτωθι:
1.Ευάγγελος Μαρινάκης
2. Αθανάσιος Κανελλόπουλος
Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δελτία στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης (παράνομο στοίχημα) τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, β) απάτη, ο υπαίτιος της οποίας διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 15.000 ευρώ, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:
1) Γεώργιος Γεωργιάδης
2) Ελενα Νεούζα-Θεόσλου Ζοσέ Λαορένσο
3) Λουκάς Αποστολίδης
4) Γεώργιος Πράττος
5) Γεώργιος Βαρούτσικος
6) Γεώργιος Τόρης
7) Γεώργιος Γεωργόπουλος
8) Ιωάννης Τσιγιάννης
9) Ευθύμιος Σιδηρόγιουλος
10) Δημήτριος Μουστάκας
11) Ανθιμος Καραμανίδης
12) Λουκάς Καραμάνης
13) Αβραάμ Παπαδόπουλος
14) Γεώργιος Χαβενετίδης
15) Δημήτριος Δημητρίου
16) Ευάγγελος Δήμου
17) Σταμάτιος Φασουλής
18) Εμμανουήλ Αρβανιτάκης
19) Ιωάννης Οικονομίδης
20) Νικόλαος Λυράκης
21) Σάββας Παντελίδης
22) Χρήστος Σφήκας
23) Νικόλαος Θεοχαρίδης
24) Λεωνίδας Παπασταθόπουλος
25) Ιωάννης Καλυβίτης
26) Κωνσταντίνος Μενδρινός
27) Δημήτριος Βίλλας
28) Μιχαήλ Τσιβελέκης
29) Μιχαήλ Αλβέρτης
30) Γιαννάκης Ανδρέου
31) Μάριος Μπουλουγούρης
32) Μαρία Αυγίδου,
33) Διονύσιος Κοτίνης
34) Μαρία Βυθοπούλου
35) Αθανάσιος Κωστουλέας


Πώς εμπλέκονται οι… αιώνιοι δράστες


Το επίκεντρο της πρώτης σπείρας αποτελείτο από παράγοντα μεγάλης ομάδας του κέντρου, ο οποίος συνεργαζόταν με την οικογένεια Ψωμιάδη, ενώ η δεύτερη σπείρα αποτελείτο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Αχιλλέα Μπέο.
Ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ των δύο σπειρών ήταν ο Γιώργος Τσακογιάννης, ο οποίος «έκανε» το παιχνίδι, διασφαλίζοντας την άσκηση πιέσεων προς διαιτητές και παίκτες, καθώς επίσης και το χρηματισμό τους.
Οι κοριοί της ΕΥΠ κατάφεραν να «πιάσουν» συνομιλίες, σύμφωνα με τις οποίες πρόεδρος μεγάλης ομάδας του κέντρου εξηγεί στον Αχιλλέα Μπέο το πώς «στήθηκε φάση με οφσάιντ». Τα πέντε αυτά πρωταγωνιστικά πρόσωπα πλαισιώνονται από δεκάδες και, πάντως πάνω από 100, παράγοντες του ποδοσφαίρου. Οι κοριοί της ΕΥΠ αποτύπωσαν συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων, στις οποίες οι εμπλεκόμενοι, ομολογούν με λεπτομέρειες το πως στηθήκαν οι αναμετρήσεις.
Πιο συγκεκριμένα οι συνομιλίες αυτές αποκαλύπτουν πρόεδρο ομάδας Super League να στοιχηματίζει ότι θα χάσει η ίδια του η ομάδα και έναν παράγοντα να… καθησυχάζει τον συνομιλητή του ότι «είναι μιλημένοι οι 7 από τους 10 παίκτες της αντιπάλου ομάδας. Μην ανησυχείς καθόλου».
Επίσης σε για ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου παίχτηκαν υπέρογκα ποσά στο over (σ.σ.: να μπουν περισσότερα από δύο γκολ στο ματς), που εν τέλει επαληθεύτηκε πανηγυρικά.
Παράλληλα οι άνθρωποι του οργανωμένου εγκλήματος ερευνούν αγώνα της Football League, που ενώ το σκορ του ήταν 2-0 στο ημίχρονο, στην στοιχηματική εταιρία της betfair παίχτηκαν μεγάλα ποσά σε Κίνα και Μαλαισία, για ανατροπή του αποτελέσματος, η οποία ως διά… μαγείας επιτεύχθηκε στο β’ 45λεπτο.
ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣΗ υπόθεση με τα στημένα έχει πολύ... ψωμί ακόμα μιας και το φως της δημοσιότητας είδαν τα ονόματα των πέντε ατόμων που καταζητούνται και φέρονται να είναι μπλεγμένα στην υπόθεση.
Από τα 85 συνολικά ονόματα που κατηγορούνται, τα 10 έχουν συλληφθεί και πέντε καταζητούνται. Αυτοί είναι ο Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης, ο Γιάννης Παπακώστας (προπονητής), ο Μιχάλης Νικολόπουλος (σέντερ μπακ της Ηλιούπολης), ο Βασίλης Γεωργιτσάκος και ο Γιάννης Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους παραπάνω πέντε έχει ήδη διαφύγει στην Αυστρία για να αποφύγει τη σύλληψη! Συνολικά έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και σε άλλα 70 άτομα, πέραν των 10+5 που ανακοινώθηκαν επίσημα.
Οι ποινικές διώξεις κατά όσων εμπλέκονται στο κύκλωμα με τα στημένα παιχνίδια που άσκησε η Εισαγγελία αφορούν:
1. Την εγκληματική οργάνωση.
2. Τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Και με απλή συνέργεια.
3. Την απάτη κατ' επάγγελμα, συνήθεια, κατ' εξακολούθηση με ζημία άνω των 15.000 ευρώ.
4. Την εκβίαση με απειλή βλάβης του εκβιαζόμενου κατά συνήθεια, κατ εξ ακολούθηση και κατ' επανάληψη.
5. Τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια.
6. Τη δωροδοκία, δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα από κοινού και κατ' εξακολούθηση. Και απλή συνέργεια.
7. Το παράνομο στοίχημα.
8. Τη συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα
9. Την ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα.
10. Την παράνομη οπλοκατοχή
Ξεκαθάρισμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνει να υπάρχει διάθεση να γίνει καθώς με ρυθμό χιονοστιβάδας έρχονται τα νέα από το μέτωπο της επιχείρησης… σκούπα της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ σχετικά με τα στημένα παιχνίδια. Καταρχήν, έχουμε συλλήψεις! Ο Αχιλλέας Μπέος κατηγορείται για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συνελήφθη και αύριο πάει για να απολογηθεί στον εισαγγελέα! Επίσης υπάρχει σύλληψη του Σταύρου Ψωμιάδη, αλλά και μάνατζερ από την Θεσσαλονίκη που έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές. Συνολικά αυτή την ώρα οι συλλήψεις είναι εννιά και ένας εξ' αυτών είναι πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων της Α'Εθνικής!Αναλυτικά, πρόκειται για τους Αχιλλέα Μπέο, Σταύρο Ψωμιάδη, Γιώργο Τσακογιάννη (μεγαλοπαράγοντας Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (Πρόεδρος Ηλιούπολης), Δημήτρης Ζαβαντίας (ποδοσφαιριστής με θητεία και στον ΠΑΟΚ), Νίκος Παντέλης (προπονητής) Θανάσης Ντότσας (μάνατζερ) και οι Βασίλης Καρακούλιας και Ανδρέας Δημόπουλος που φέρονται ως bookmakers!
Οι Μπέος, Ψωμιάδης και Τσακογιάννης πάνε κατηγορούμενοι για τα τρία κακουργήματα που αναφέραμε παραπάνω ενώ υπόλοιποι μόνο για το ξέπλυμα χρήματος και την στοιχηματική απάτη.
Τέλος, και σύμφωνα με το blog της τηλεοπτικής εκπομπής «Η Δίκη» του Κυριάκου Θωμαίδη, συνελήφθηκαν τέσσερις ποδοσφαιριστές του Αγροτικού Αστέρα. Ο ένας εξ' αυτών έχει αγωνιστεί  μεταξύ άλλων και στην στην ΑΕΚ κατά το παρελθόν, με τα αρχικά Σ.Κ.
Η αστυνομία κάτω από μεγάλο πέπλο μυστικότητας και μαζί με ανθρώπους του ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα σε όλη την Ελλάδα, σε σπίτια ιδιωτών που εμπλέκονται στο θέμα των πάνω από 50 στημένων αγώνων που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες της UΕFΑ, οι οποίες έχουν παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, oι αστυνομικές επιχειρήσεις ήταν εντελώς μυστικές καθώς δεν θέλησαν να διαρρεύσει η παραμικρή πληροφορία. Οι έλεγχοι ξεκινούν από υπολογιστές και συνεχίζονται σε άλλα μέρη του σπιτιού, ενώ η γιγαντιαία επιχείρηση θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας! Πρόκειται για 20 παράγοντες, διαιτητές και προπονητές, ενώ άμεσα θα γίνουν κινήσεις και για άλλους ποδοσφαιριστές. Την έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου!
Οπως χαρακτηστικά έλεγαν άνθρωποι της δικαιοσύνης η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και στηρίζεται σε δικογραφία 10.000 σελίδων για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Μάλιστα, σε αυτή την δικογραφία θα υπάρχουν 70 κατηγορουμένοι! Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν ασκήθηκαν διώξεις, αλλά έγιναν απευθείας προσαγωγές που κατέληξαν σε συλλήψεις και οι 9 θα οδηγηθούν  στον εισαγγελέα την Πέμπτη το πρωϊ με βαρύ πλέον κατηγορητήριο!
Η αστυνομία για να φτάσει στον εντοπισμό αυτών των ατόμων χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεση της. Υπήρχε συνδρομή της ΚΥΠ, ενώ ενεργοποιήθηκε για την υπόθεση και ο σούπερ κοριός που χρησιμοποιεί η αντιτρομοκρατική για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων καθώς έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες και να τις καταγράφει. 
Πέντε νέες συλλήψεις!
Οι εξελίξεις τρέχουν με τρελό ρυθμό στο θέμα των στημένων αγώνων, που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν γίνει άλλες πέντε συλλήψεις. Τέσσερις ποδοσφαιριστές και ένας επιχειρηματίας!
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει και δέκατη σύλληψη παράγοντα, ο οποίος είναι γνωστός επιχειρηματίας. Το όνομα του θα αποκαλυφθεί αργότερα, όταν και αν του απαγγελθούν συγκεκριμένες κατηγορίες.
Η έρευνες τις ΕΛ.ΑΣ. όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς ήδη καταζητούνται από τις αρχές ένας πρώην πρόεδρος θεσμικού οργάνου του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και εν ενεργεία στέλεχος θεσμικού οργάνου του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Επίσης, εκκρεμεί η σύλληψη ενός προπονητή και ενός προέδρου μεγάλης ΠΑΕ, οι οποίοι και αναζητούνται από τις αρχές.
Αποκάλυψη ΣΟΚ για στημένο ντέρμπι! 
Ο ασκός του Αιόλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανοίξει για τα καλά και το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο. Τελευταίο κομμάτι στο παζλ της βρωμιάς και της δυσωδίας είναι το ρεπορτάζ που φέρνει στο… φως η ιστοσελίδα «tovima.gr» και κάνει λόγο για πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ που κατηγορείται για στήσιμο ντέρμπι προς όφελος της δικής του ομάδας.  Αναλυτικά το ρεπορτάζ: «Αποκάλυψη-σοκ για την υπόθεση των στημένων αγώνων: ανάμεσα στους δεκάδες κατηγορουμένους για την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθούν και ένας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, αλλά και γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και στο παρελθόν στην υπόθεση της «παράγκας» που είχε αποκαλυφθεί προ μερικών ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ ακούγεται σε τηλεφωνική συνομίλα που έχει υποκλαπεί από το σύστημα της ΕΥΠ να δηλώνει σε έναν μάνατζερ αθλητών ότι είναι βέβαιος για τη νίκη της ομάδας του σε ντέρμπι με άλλη μεγάλη ομάδα και υπάρχει έμμεση αναφορά του σε σικέ αγώνα. Ακόμη κατηγορούμενος θα βρεθεί και επιχειρηματίας της Νέας Σμύρνης, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί και στην υπόθεση των 216 νονών της νύχτας που αποκαλύφθηκε προ δύο μηνών».
Στα 70 πρόσωπα περιλαμβάνονται:
-Πρόεδρος μεγάλης ομάδας της χώρας, ο οποίος ακούγεται στις κασέτες να μιλά με διαιτητές και για διαιτητές για αγώνες της ομάδας του, όπως και για ένα μεγάλο ντέρμπι που έγινε πριν λίγους μήνες, αναφέροντας ότι "αυτός είναι δικός μας" σχετικά με τον διαιτητή του ντέρμπι.
-Ποδοσφαιριστής μεγάλης ομάδας, κεντρικός αμυντικός, που φέρεται να έχει στοιχηματίσει σε πολλούς αγώνες.
-Καλαθοσφαιριστής μεγάλης ομάδας, ο οποίος συνομιλεί με πρόεδρο ομάδας που έχει συλληφθεί και συζητούν και για θέματα ντόπινγκ.
-Πρώην πρόεδρος μεγάλης ομάδας.
-Εκπρόσωπος στην ΕΠΟ αυτή την περίοδο, που κατά καιρούς έχει υπάρξει πρόεδρος σε κορυφαίες θέσεις του επαγγελματικού αθλητισμού.
-Διαιτητές Σούπερ Λίγκας και όχι μόνο, ένας εκ των οποίων κατάγεται από τη Βόρειο Ελλάδα.
-Μάνατζερ και ποδοσφαιριστές.
-Πρόεδρος ομάδας Σούπερ Λίγκας
-Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι από τις παρακολουθήσεις προκύπτουν κι άλλοι στημένοι αγώνες.

Πηγή: gazzetta.gr, soccerplus.gr, sport24.gr, zougla.gr
*Ο τίτλος από το βιβλίο του Βασίλη Σαμπράκου "Σκίσε το manual"
-Το "pestoagorimou" θεωρεί δεδομένο για όλους τους κατηγορούμενους το τεκμήριο αθωότητας και δεν υιοθετεί οποιαδήποτε στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου