Η ραδιοφωνική εκπομπή "Πες το αγόρι μου" - Αθλητικό Μetropolis 97,2(17:30-19:00)- τώρα και στο διαδίκτυο μέσω του blog! Όλες οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις των Σερρών, σχόλια και παραλειπόμενα...παίζουν μπάλα στο γήπεδο του "pestoagorimou.blogspot"



powered by Agones.gr
(opap)



Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Από τον Ιούνιο ΔΕΝ Πάνε Στοίχημα παίκτες, διαιτητές, παράγοντες, μάνατζερ κλπ

Υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων της περασμένης περιόδου για αγώνες ελληνικών διοργανώσεων που σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ είναι στημένοι και για να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις («αυτογκόλ» κατά τον πρόεδρό της), η ΕΠΟ αποφάσισε να ενεργοποιήσει διάταξη της ΦΙΦΑ που απαγορεύει το στοίχημα στους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο.
Έστω και καθυστερημένα, η ομοσπονδία έχει αποφασίσει να βάλει στο καταστατικό της το άρθρο 13 του κώδικα δεοντολογίας της ΦΙΦΑ.
Σε αυτό αναφέρεται ότι «απαγορεύεται στους αξιωματούχους να λαμβάνουν μέρος, άμεσα ή έμμεσα, σε στοιχηματισμούς, πονταρίσματα, κληρώσεις και συναφή γεγονότα ή συναλλαγές που συνδέονται με ποδοσφαιρικούς αγώνες. Τους απαγορεύεται να έχουν μερίδια, είτε ενεργητικά ή παθητικά, σε εταιρίες, επιχειρήσεις, οργανισμούς, κλπ που προωθούν, μεσολαβούν, διακανονίζουν ή διεξάγουν τέτοια γεγονότα ή συναλλαγές».
Ως αξιωματούχοι θεωρούνται όλα τα μέλη διοικητικών συμβουλίων, μέλη επιτροπών, διαιτητές, προπονητές και κάθε άλλο πρόσωπο επιφορτισμένο με τεχνικά, ιατρικά και διοικητικά θέματα ομοσπονδίας, λίγκας ή συλλόγου.
Το παραπάνω άρθρο ισχύει κατ’ αναλογία στους παίκτες, μάνατζερ παικτών και παράγοντες αγώνων.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΕΠΟ δεν το ενεργοποιούσε επιτρέποντας στους «αξιωματούχους» να παίζουν στοίχημα.
Στις 5 Ιουνίου στη Γενική Συνέλευση η ΕΠΟ πέρασε στο καταστατικό της νέα διάταξη που αναφέρει: «Απαγορεύεται στους αξιωματούχους να εμπλέκονται, είτε άμεσα ή έμμεσα σε στοιχηματισμούς, προγνωστικά αγώνων και κληρώσεις που συνδέονται με ποδοσφαιρικούς αγώνες. Με ειδικό κανονισμό ή ειδικές διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα καθορίζονται οι προϋποθέσεις, οι απαγορεύσεις, οι κυρώσεις, οι διαδικασίες και ο τρόπος ελέγχου των φυσικών η νομικών προσώπων».
Ερωτήσεις για την ΕΠΟ
Με βάση τα παραπάνω προκύπτουν δύο ερωτήματα.
α) Οι ποδοσφαιριστές απαγορεύεται για την ΕΠΟ να παίζουν στοίχημα;
β) Ο «ειδικός κανονισμός» έχει εκδοθεί;
(πηγή: soccerplus.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου